random
RSS feed

Conferenties, voordrachten over ME

Verslagen van conferenties, lezingen, voordrachten over ME

De Dysautonomieconferentie 2018 (Deel II): heb je misschien lekkage van het ruggenmergvocht? Het perspectief van ME/CVS, POTS, FM

Door ME-gids op maandag 1 oktober 2018.
1248x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson, Health Rising, 21 juli 2018

Dr. Carroll, hoofdpijn- en pijnspecialist aan Stanford, raakte geïnteresseerd in lekkage van het cerebrospinaal vocht (CSV) toen zijn dochter het kreeg.
Levens die ontspoord zijn door hardnekkige hoofdpijn is een ramp, maar een veel grotere ramp is wanneer de persoon een niet herkende lekkage van het ruggenmergvocht heeft die gemakkelijk opgelost zou kunnen worden, mits ze herkend wordt. We kunnen hen terug aan het werk helpen, en hen weer een beter leven geven.” Dr. Ian Carroll

Ian Carroll is geen gewone arts. Enerzijds is hij assistent-professor aan Stanford – geen gemakkelijke positie om te pakken te krijgen. Anderzijds is hij officieel gecertificeerd in niet minder dan vier verschillende specialiteiten (Hoofdpijngeneeskunde, Verslavingsgeneeskunde, Pijngeneeskunde via de Amerikaanse Raad Anesthesiologie, en Anesthesiologie). Dat gebeurt ook niet vaak.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Conferentie Dysautonomia International I (2018): dunnevezelneuropathie, POTS, MCAS en stimulatie van de nervus vagus

Door ME-gids op dinsdag 25 september 2018.
1001x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson, Health Rising, 18 juli 2018

Verrassingen

Van alle steden waar ik doorheen ben gereden: van Vegas naar Florida naar D.C., naar Nashville naar Birmingham naar Tuscaloosa naar St Louisa, Kansas City en door naar Denver, was Nashville de grootste verrassing. Het is geen grote stad, maar er stonden overal bouwkranen klaar om nieuwe, vaak overweldigende wolkenkrabbers te bouwen die tot in de lucht reikten. Deze stad is in bloei!

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Verslag 13e Conferentie van Invest in ME Research

Door ME-gids op woensdag 22 augustus 2018.
596x gelezen. Bron: ME Association. Geen reacties.

Verslag Conferentie ME-Onderzoek:

Londen, 1 juni 2018

13de Conferentie van Invest in ME Research (IiMER)

Voorwoord


Dr. Charles Shepherd geeft een overzicht van de belangrijkste punten van de conferentie van 2018. Dit jaar werd de conferentie opnieuw gehouden in Great George Street nr. 1, een indrukwekkend Edwardiaans gebouw met al even indrukwekkende conferentiefaciliteiten, recht tegenover St James Park in Londen.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Conferentie over ME/cvs in Montreal ME (II): het stoppen van PEM, de antilichaamsubgroep en de grote verrassing van Unutmaz

Door ME-gids op dinsdag 31 juli 2018.
593x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson, Health Rising, 31 mei 2018

Het tweede deel van een serie over de ME/cvs-conferentie in Montreal richt zich op het immuunsysteem.

Deel 1 van de ME/cvs-conferentie in Montreal: metabolisme en lichamelijke inspanning kan hier worden gelezen.

Dr. Nancy Klimas: van biomarkers tot modellering en klinische studies; het Golfoorlogsyndroom en ME/cvs

Jaren van werk beginnen hun vruchten af te werpen voor Dr. Klimas.

Jarenlang werken lijkt voor Dr. Klimas zijn vruchten af te werpen. Dat het haar lukte financiering voor het Golfoorlogsyndroom te krijgen, maakte dat ze haar modelleringsprotocollen kon uittesten. Het is opmerkelijk dat het Departement van Defensie 40 miljoen dollar per jaar neerlegt voor de veteranen die getroffen zijn tijdens de Golfoorlog van 27 jaar geleden, terwijl ME/cvs zo weinig krijgt. De veteranen verdienen het zonder twijfel en zelfs meer dan dat - veel levens zijn door de oorlog verwoest en ze hebben jaren moeten strijden om erkenning te krijgen. Het verschil tussen de manier waarop de overheid het Golfoorlogsyndroom en ME/cvs - een ziekte die veel meer mensen treft - heeft behandeld, is echter ontstellend. Het Departement van Defensie heeft het niet geweldig gedaan voor haar veteranen, maar het heeft hen veel beter behandeld dan wat de overheidsambtenaren voor ME/cvs en fibromyalgie hebben betekend.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Conferentie over ME/cvs in Montreal (I): metabolisme - de hoofdzaak? Meer inspanningsproblemen plus slechte hersenmotor?

Door ME-gids op zondag 22 juli 2018.
724x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson, Health Rising, 17 mei 2018

De ME/cvs-conferentie in Montreal: deel 1


Ik dacht dat ik in Parijs was, zoveel Frans werd er gesproken. De gesprekken in cafés, op straat, in de metro – overal – waren in het Frans. Montreal blijkt met zijn meer dan vier miljoen inwoners de op een na grootste Franstalige stad ter wereld te zijn. Ik begreep geen woord van wat er gezegd werd, maar de schoonheid van de taal was me duidelijk. (Gelukkig schakelen ze snel over naar het Engels wanneer dat nodig is.)

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

“Actuele thema’s in ME/CVS-onderzoek” vervolg van de vragenronde met Dr. Anthony Komaroff

Door ME-gids op zondag 15 juli 2018.
531x gelezen. Bron: Solve ME/CFS Initiative. Geen reacties.

Solve ME/CFS Initiative, 21 juni 2018

Op 24 mei 2018 gaf Dr. Anthony L. Komaroff, hoogleraar van de Simcox-Clifford-Higby-leerstoel voor Geneeskunde aan de Harvard Medical School en Senior Arts aan het Brigham and Women’s Hospital, een presentatie over “Actuele thema’s in ME/CVS-onderzoek”. Nu onderzoek in de laatste twee jaar steeds meer op gang komt, was het hoog tijd voor een update van zijn populaire presentatie in de SMCI-webinarreeks uit 2016 waarin ingegaan werd op het huidige inzicht in de rol van verschillende systemen – waaronder de hersenen, het energiemetabolisme, de genen en het immuunsysteem – in de pathofysiologie van ME/CVS.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Impressie End ME/CFS Worldwide Tour te Utrecht (Update)

Door ME-gids op zondag 10 juni 2018.
562x gelezen. Bron: ME/cvs Vereniging. Geen reacties.

Op zondag 3 juni 2018 was er een bijeenkomst in Utrecht in het kader van de End ME/CFS Worldwide Tour, georganiseerd door de ME/cvs Vereniging. 

Sprekers waren Linda Tannenbaum, directeur van de Open Medicine Foundation en zelf moeder van een dochter met ME, en Ruud Vermeulen van het CVS/ME Medisch Centrum.

... lees verder >> | Forum discussie

Conferenties, voordrachten over ME

Voorzitster Open Medicine Foundation en Ruud Vermeulen houden in Utrecht op 3 juni toespraak voor de ME/CVS-gemeenschap

Door ME-gids op maandag 28 mei 2018.
462x gelezen. Bron: Open Medicine Foundation. Geen reacties.


Linda Tannenbaum en Ruud Vermeulen zullen voor de patiëntengemeenschap een update geven over het meest recente onderzoek om ME/CVS (myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom) een halt toe te roepen.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Nieuwe gegevens van de Stanford University verduidelijken immuundisfunctie/infectie bij kanker, ME/cvs, MS

Door ME-gids op zondag 24 december 2017.
813x gelezen. Bron: Amy Proal, Microbe Minded. Geen reacties.

Amy Proal, Microbe Minded, 15 september 2017

Mark Davis en zijn labo aan de Stanford University zijn goed op dreef! Onlangs brachten ze fascinerende gegevens uit (sommige ongepubliceerd) over patiënten met kanker, de ziekte van lyme, MS en ME/CVS. Davis besprak deze data tijdens een recente bijeenkomst van de Open Medicine Foundation. De toespraak werd opgenomen en ik moedig je ten zeerste aan om deze te bekijken!

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Moleculaire onderbouwing van ME/cvs verkend op het Symposium van de Open Medicine Foundation

Door ME-gids op maandag 18 december 2017.
924x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. 1 reactie.

Cort Johnson, Health Rising, 8 september 2017

“Dit is geen ziekte die door één persoon opgelost kan worden. Het heeft een gemeenschap en veel expertise nodig. Ik zal met iedereen samenwerken om dit te doen.” Ron Davis

De Werkgroep was indrukwekkend. Davis had Bob Naviaux aan zijn linkerzijde en daarnaast Maureen Hanson en Nobelprijswinnaar Mario Capecchi aan zijn rechterzijde en Ron Tompkins naast hem. Een beetje verderop (zodat hij beter kon horen) zat Nobelprijswinnaar Paul Berg.

... lees verder >> | Forum discussie

Conferenties, voordrachten over ME

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >|