random
RSS feed

David Tuller

Artikels David Tuller

Trial by error, vervolg: Waarom is het “zusteronderzoek” van de PACE-studie “verdwenen” en vergeten?

Door ME-gids op maandag 16 november 2015.
1929x gelezen. Bron: Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, 9 november 2015

David Tuller is academisch coördinator van het huidige masterprogramma voor volksgezondheid en journalistiek aan de University of California, Berkeley.

In 2010 publiceerde de BMJ de resultaten van de Fatigue Intervention by Nurses Evaluation (evaluatie van vermoeidheidsinterventie door verpleegkundigen), of FINE. De onderzoekers voor deze begeleidende studie voor PACE, ook gefinancierd door de Medical Research Council, rapporteerden geen voordelen voor ME/CVS-patiënten uit de geteste interventies.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error, vervolgd: heeft de PACE-studie echt een “strikt criterium” voor herstel toegepast?

Door ME-gids op maandag 9 november 2015.
2357x gelezen. Bron: Virology Blog. 1 reactie.

David Tuller, DrPH, 4 november 2015

David Tuller is academisch coördinator van het huidige masterprogramma in volksgezondheid en journalistiek aan de University of California, Berkeley.

Eerst enkele opmerkingen: Toen Virology Blog mijn zeer, zeer, zeer lange onderzoek naar de PACE-trial (deel 1, 2, 3) twee weken geleden postte, hoopte ik dat de informatie langzamerhand zou uitlekken voorbij de ME/CVS-wereld. Dus ik ben op z’n zachtst gezegd overweldigd door de respons, en technologisch onvoorbereid op mijn viraal moment. Tot gisteren had ik nog niet eens een foto op mijn Twitterprofiel.

... lees verder >> |

David Tuller

David Tuller reageert op de PACE-onderzoekers

Door ME-gids op zaterdag 7 november 2015.
2227x gelezen. Bron: Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, 30 oktober 2015

David Tullers onderzoek in drie delen van de PACE-studie voor chronisch vermoeidheidssyndroom, “Trial by error,” heeft enorm veel aandacht gekregen. Hoewel de PACE-onderzoekers de pogingen van David afgewezen hebben om hen te interviewen, hebben zij nu gevraagd om het recht om te antwoorden. Vandaag post Virology Blog hun reactie op het verhaal van David (NL), en hieronder zijn reactie op hun reactie.

... lees verder >> |

David Tuller

Onderzoekers van de PACE-studie antwoorden David Tuller

Door ME-gids op zaterdag 7 november 2015.
2177x gelezen. Bron: Virology Blog. Geen reacties.

Virology Blog, 30 oktober 2015

De professoren Peter White, Trudie Chalder en Michael Sharpe (mede-hoofdonderzoekers van de PACE-studie) antwoorden op de drie blog posts van David Tuller,  gepubliceerd op 21 (NL), 22 (NL) en 23 (NL) oktober 2015, over de PACE-trial.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error: de verontrustende zaak van de PACE-studie over ME/CVS (3)

Door ME-gids op vrijdag 6 november 2015.
2365x gelezen. Bron: Virology Blog. 1 reactie.

David Tuller, DrPH, 23 oktober 2015

De aflevering van vandaag in Virology Blog is het laatste deel. De eerste (Nederlands) en tweede (Nederlands) aflevering werden eerder gepubliceerd.


DEEL VIER:

De nasleep van de publicatie

De publicatie van het artikel veroorzaakt wat The Lancet in een redactioneel beschreef als “een uitbarsting van consternatie en veroordeling van individuen of groepen buiten ons gebruikelijke bereik.” Patiënten drukten hun frustratie en verbijstering uit dat hen weer opnieuw werd verteld om te trainen en psychotherapie te volgen. Ze waren ook boos dat het artikel het substantiële bewijs negeerde dat wees op de onderliggende biologische afwijkingen van patiënten.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error: de verontrustende zaak van de PACE-studie over ME/CVS (2)

Door ME-gids op donderdag 5 november 2015.
2239x gelezen. Bron: Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, 22 oktober 2015

Gisteren [21-10-2015] plaatste Virology Blog het eerste deel van het verhaal (Nederlands). Het was de bedoeling om de volledige tweede helft in het deel van vandaag [22-10-2015] te publiceren. Echter omdat de laatste twee delen elk 4000 woorden lang zijn, hebben we beslist het gemakkelijker te maken voor de lezers, en het overblijvende deel in twee posts op te splitsen, en ze in de plaats op opeenvolgende dagen te publiceren.


... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error: de verontrustende zaak van de PACE-studie over ME/CVS

Door ME-gids op woensdag 4 november 2015.
3143x gelezen. Bron: Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, 21 oktober 2015

David Tuller is werkzaam als docent op de University of Berkeley en is blogger bij de New Tork Times. Op de blog van viroloog Prof. Vincent Racianello maakt hij "gehakt" van de PACE-trial en de claim dat CGT en GET bewezen effectief zijn.

David Tuller is een wetenschappelijk coördinator van de masteropleidingen in volksgezondheid en journalistiek aan de Universiteit van Californië, Berkeley (VS).

 

... lees verder >> |

David Tuller

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20