random
RSS feed

Artikels

Artikels en berichten over ME of cvs in kranten, tijdschriften, op ME-websites,...

Column. Vriendelijk verzoek om dood te vallen

Door ME-gids op dinsdag 6 november 2012.
1815x gelezen. Bron: Kees Kooman. 2 reacties.

Kees Kooman, onderzoeksjournalist en columnist, schreef de column 'Vriendelijk verzoek om dood te vallen' n.a.v. zijn research dat hij deed voor het binnenkort te verschijnen boek 'Gebroken Leven'. 'Het verslag van de slopende ziekte ME/CVS' schreef hij op initiatief van ME-patiënt en o.a. voormalig docent economie Rob van der Ploeg. De column is alvast een voorproefje van het onthullende en journalistieke boek over de ziekte.

... lees verder >> |

Artikels

Eén diagnose – verschillende ziektes

Door diederik op zondag 11 november 2012.
1039x gelezen. Bron: Aftenposten. Geen reacties.

Het is geen toeval dat ME nog steeds een onverklaarbare ziekte is, en als de biopsychosociale school haar zin krijgt, zal het een mysterie blijven, schrijft Lars Th. Narvestad, die zelf een bedlegerige patiënt is. 

Image courtesy of Sura Nualpradid / FreeDigitalPhotos.net

Vermoeidheid. De vooroordelen die leven bij velen binnen de medische wereld, schrikken de meesten af die geïnteresseerd zijn om de biologische basis van ME te onderzoeken.

Door Lars Th. Narvestad, voorheen assistent-directeurbij Hydro, nu bedlegerige patiënt. 10 okt. 2012

Vermoeidheid komt in veel vormen en varianten voor, en is een van de meest voorkomende symptomen van ziekte. Ze wordt geassocieerd met een hele rist verschillende fysieke en psychische aandoeningen. 

... lees verder >> |

Artikels

ME zit net zo min ‘tussen de oren’ als Multiple Sclerose. Wanneer snapt de wereld dat nou eens?

Door Sperwer op maandag 29 oktober 2012.
904x gelezen. Bron: MailOnline. 2 reacties.

Door Sonia Poulton, 19 september 2012

Van af het moment dat ik eerder dit jaar over Myalgische Encefalomyelitis – voor het gemak even ME genoemd – ben gaan schrijven voor MailOnline, http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2141230/All-mind-Why-critics-wrong-deny-existence-chronic-fatigue.html, [Nederlandse vertaling] ben ik overladen met reacties van patiënten en hun naasten.

... lees verder >> | Forum discussie

Artikels

Ampligen binnenkort goedgekeurd?

Door ME/cvs Vereniging op zondag 26 augustus 2012.
5014x gelezen. Bron: Phoenix Rising. 5 reacties.

Uiterlijk eind januari 2013 weten we of de Amerikaanse Food and Drug Agency (FDA) het geneesmiddel Ampligen zal goedkeuren voor de ziekte ME/CVS. Dit in tegenstelling tot wat in een onlangs geplaatst artikel over Ampligen staat, dat het middel vanaf dat tijdstip wellicht verkrijgbaar zou zijn. Het zou ook kunnen dat het middel de “versnelde goedkeuringsstatus” krijgt. Dit betekent dat Hemispherx toestemming krijgt om het geneesmiddel op de markt te brengen in afwachting van definitieve goedkeuring. Ampligen ® heeft antivirale en immunomodulerende eigenschappen. Het stimuleert de TLR-3 receptor en Interferon productie.

... lees verder >> | Forum discussie

Artikels

Geheime ME/CVS documenten tijdelijk beschikbaar (Update)

Door spring op zondag 12 augustus 2012.
2871x gelezen. Bron: XMRV Global Action. Geen reacties.

In Engeland zijn er overheidsdocumenten uit de Nationale Archieven van de periode 1984-1993 vrijgekomen over ME/CVS die pas in 2072 vrij zouden komen omdat dan pas alle erin genoemden overleden zouden zijn. Valerie Eliot Smith, een ME-patiënte heeft dit voor elkaar gekregen middels een soort verzoek (FOI). Er werd eerder al een petitie opgezet om deze documenten vrij te geven.

... lees verder >> | Forum discussie

Artikels

ME is vergelijkbaar met AIDS, dus waarom ontkennen veel mensen nog steeds het bestaan ervan?

Door ME-gids op woensdag 1 augustus 2012.
7111x gelezen. Bron: MailOnline. 1 reactie.

Sonia Poulton ontzenuwt 12 mythen rond ME in de Mail Online. Ook vertelt zij hoe Voices of the Shadows haar beeld van de ziekte volkomen veranderde.

Door Sonia Poulton, 8 mei 2012

Tussen de oren? Waarom critici ten onrechte het bestaan van ME/CVS ontkennen

Deze week is het Myalgische Encefalomyelitis Bewustmakingsweek, of zoals het tegenwoordig met een meer toegankelijke naam wordt benoemd: ME. Dat betekent misschien  niet zoveel voor je. Voor mij in het verleden althans niet.

O wacht, toch wel.

... lees verder >> | Forum discussie

Artikels

Waarom kan de medische wetenschap het Chronisch Vermoeidsheidssyndroom niet verklaren?

Door pauliene op vrijdag 20 juli 2012.
2669x gelezen. Bron: Psychologytoday.com, Toni Bernhard. 4 reacties.

Door Toni Bernhard, 12 Mei 2012

Het Chronisch Vermoeidheidssyndroom: Zijn geen twee gevallen gelijk?

Iets meer dan een jaar geleden schreef ik een stuk dat heel wat aandacht vergaarde: "Het stigma van het Chronisch Vermoeidheids Syndroom" (ook bekend als Myalgische Encefalomyelitis of ME). Sinds die tijd is er weinig veranderd voor mij met betrekking tot mijn eigen ziekte.

... lees verder >> |

Artikels

Moderne curie, inquisitie en medische verkettering: chronisch vermoeidheidssyndroom

Door ME-gids op zondag 15 juli 2012.
1095x gelezen. Bron: De Wereld Morgen. Geen reacties.

zondag 8 juli 2012 | Opinie door Baharak Bashar

Vandaag is het onvoorstelbaar dat een wetenschapper, zoals Galilei het nog geen vier eeuwen geleden meemaakte, vervolgd zou worden voor mening die afwijkt van die van de gevestigde orde. Dat kan niet gezegd worden over de artsen die ME/CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) anders behandelen dan toegelaten door het RIZIV. De dissidenten riskeren inquisitie terwijl hun patiënten verketterd worden.

... lees verder >> |

Artikels

Florence Nightingale troost nog steeds de zieken

Door pauliene op maandag 28 mei 2012.
1747x gelezen. Bron: White House Chronicle, Llewellyn King. Geen reacties.

White House Chronicle

Llewellyn King, 13 mei 2012

Het is tijd om 12 mei toe te voegen aan de lijst met dagen om te herdenken - in het bijzonder voor 1 miljoen mensen in de VS die lijden aan het Chronisch Vermoeidheid Syndroom, ook wel bekend als Myalgische Encefalomyelitis.

... lees verder >> |

Artikels

Een nieuwe ME uitbraak in Texas?

Door ME-gids op maandag 21 mei 2012.
1131x gelezen. Bron: CFS Central & kens5.com. Geen reacties.

Play it again, and again and again

Een groep van voornamelijk vrouwelijke studenten tussen 12 en 19 jaar uit San Antonio (de noordkant), Texas, worden sinds het voorjaar van 2009 geveld door een reeks symptomen die artsen als ongewoon bestempelen. Deze symptomen omvatten chronische vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, maagproblemen, en een soort van aanvallen. In een recent nieuwsitem van de journaliste Sarah Lucero voor San Antonio, zei een moeder van een van de meiden dat een arts haar dochter beschuldigde van komedie spelen – omdat de symptomen zo ongewoon zijn – en drong aan op psychiatrische zorg.

... lees verder >> |

Artikels

|< <  8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 > >|