random
RSS feed

Artikels

Artikels en berichten over ME of cvs in kranten, tijdschriften, op ME-websites,...

Hemispherx verstuurt Ampligen voor een Europees programma voor ME/CVS

Door ME-gids op donderdag 28 juli 2016.
1784x gelezen. Bron: Philadelphia Business Journal. 2 reacties.

John George, Philadelphia Business Journal, 25 juli 2016

Hemispherx Biopharma zei afgelopen maandag dat het zijn eerste bestelling van Ampligen verstuurd heeft in kader van een Early Access Program (vervroegd toegang tot een geneesmiddel), die patiënten met chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) in Europa ondersteunt.

... lees verder >> |

Artikels

Lou Corsius: "Ik daag de Gezondheidsraad uit"

Door ME-gids op zaterdag 9 juli 2016.
922x gelezen. Bron: It's about ME. Geen reacties.

Ik daag de heren Van Gool en Severens van de Gezondheidsraad en de SOLK-fractie in de adviescommissie ME uit onomstotelijk wetenschappelijk bewijs te leveren dat ME (Myalgische Encephalomyelitis) een psychosomatische aandoening is.

Ik daag de heren Van Gool en Severens van de Gezondheidsraad en de SOLK-fractie in de adviescommissie ME uit onomstotelijk wetenschappelijk bewijs te leveren dat ME en CVS dezelfde aandoening zijn.

... lees verder >> |

Artikels

Correctie van PLoS verwijdert geanonimiseerde patiëntengegevens in studie naar CVS (& zet ze daarna terug)

Door ME-gids op woensdag 6 juli 2016.
1652x gelezen. Bron: For Better Science. Geen reacties.

Leonid Schneider, For Better Science, 20 mei 2016

Onderzoekers hebben de voorheen openlijk beschikbare geanonimiseerde patiëntendata van de klinische studie FINE verwijderd uit hun publicatie in PLOS ONE. De correctie, aangebracht op 18 mei 2016, luidt als volgt:

“S1 dataset werd foutief gepubliceerd. De fout werd gecorrigeerd in de XML- en PDF-versies van dit artikel op 9 mei 2016. Download a.u.b. dit artikel opnieuw om de correcte versie te zien.”

... lees verder >> |

Artikels

Geen-verhaaltje-voor-het-slapengaan voor ME...

Door ME-gids op zaterdag 2 juli 2016.
554x gelezen. Bron: Lou Corsius. Geen reacties.

© An en Alain, Flickr (CC BY 2.0)

Lou Corsius, Blog “It’s about ME”, 23 mei 2016

Ben je moe? Niet alleen maar moe moe, maar uitgeput? En dat elke dag? En wordt je aandoening erger? Dan is dit je geen-verhaaltje-voor-het-slapengaan.

Nooit eerder heb ik een boek gelezen dat zo spannend was dat ik werkelijk niet kon stoppen met lezen. En dit had betrekking op alle drie boeken van de trilogie. Later kocht ik de blu-rays die gebaseerd waren op deze boeken. In de originele Zweedse versie natuurlijk, met ondertiteling. Opnieuw was ik enorm gefascineerd door de intriges en door de bereidwilligheid van enkelen om de levens en gezondheid van andere mensen op te offeren, alleen maar om hun eigen doelen te bereiken. Ik heb het over de Millennium-trilogie. Let wel: als je de rest van dit verhaal nog gaat lezen, zul je een aantal spoilers tegenkomen!

... lees verder >> |

Artikels

Proffen schrijven open brief aan PLoS One i.v.m. PACE-studie naar CGT/GET

Door ME-gids op woensdag 29 juni 2016.
1469x gelezen. Bron: Virology Blog. Geen reacties.

Virology Blog, 23 mei 2016

PLoS One
1160 Battery Street
Koshland Building East, Suite 100
San Francisco, CA 94111

Geachte redactieleden van PLoS One:

In 2012 publiceerde PLoS One “Adaptive Pacing, Cognitive Behaviour Therapy, Graded Exercise, and Specialist Medical Care for Chronic Fatigue Syndrome: A Cost-Effectiveness Analysis.” Dit was één paper uit een reeks van papers die aandacht hadden voor de resultaten van de PACE-studie – de grootste studie van behandelingen voor de ziekte, ook bekend als ME/cvs. Psycholoog James Coyne heeft verzocht om de data uit de studie gebaseerd op het openaccessbeleid van PLoS, een inspanning die wij ondersteunen.

... lees verder >> |

Artikels

Nieuwe studie over het metaboloom van ME/cvs

Door ME-gids op zaterdag 25 juni 2016.
924x gelezen. Bron: Open Medicine Foundation. Geen reacties.

Open Medicine Foundation, 17 mei 2016

Nu de studie naar ernstig zieke ME/CVS-patiënten m.b.v. big data (“ME/cfs Severely Ill-BIG DATA Study”) in volle gang is, willen we meerdere onderzoeken tegelijkertijd uitvoeren. Vanwege de vele recente kleine en grote donaties, kunnen we nu van start gaan met een ander onderzoeksproject zonder te hoeven wachten.

... lees verder >> |

Artikels

PACE-Gate: de controverse over de grootste studie naar CGT en GET bij ME/cvs

Door ME-gids op maandag 20 juni 2016.
1470x gelezen. Bron: Occupy CFS. Geen reacties.

Jennie Spotila, Occupy CFS, 12 mei 2016

Op 12 mei was het Internationale Bewustmakingsdag voor ME/CVS, en wat mij het meest bezighoudt, is de status van PACE-Gate: de controverse over het ontwerp, de uitvoering en resultaten van de PACE-studie. PACE is de grootste klinische studie bij ME/cvs, en vergeleek graduele oefentherapie, adaptieve pacing, ondersteunende medische zorg en cognitieve gedragstherapie (expliciet gericht op de foutieve overtuigingen van de patiënten over hun ziekte). De eerste paper over de resultaten werd in de Lancet in 2011 gepubliceerd, maar er zijn tientallen fouten in het ontwerp en de uitvoering van de studie. Verzoeken om data en heranalyse van conclusies zijn op vele fronten gaande. Terwijl PACE van intens belang is voor de ME/cvs-gemeenschap omdat de resultaten ervan als basis gebruikt zijn voor aanbevelingen voor behandeling, hebben de problemen belangrijke implicaties die verder gaan dan ME/cvs voor zowel wetenschappers als de betrokken wetenschappelijke tijdschriften.

... lees verder >> |

Artikels

Een half jaar gaat voorbij zonder de vrijgave van PACE-studiedata uit PLOS One

Door ME-gids op dinsdag 14 juni 2016.
1413x gelezen. Bron: James Coyne, Quick Thoughts. Geen reacties.

Quick Thoughts, One of James C. Coyne’s Blogs
James C. Coyne; 9 mei 2016


Een half jaar is verstreken sinds ik het verzoek deed om de PACE-studiedata die in een PLOS One-artikel werden gebruikt.

... lees verder >> |

Artikels

Britse Biobank voor ME/CVS gaat wereldwijd

Door ME-gids op zaterdag 4 juni 2016.
800x gelezen. Bron: ME Association. 2 reacties.

MEAssociation, 13 mei 2016

Britse ME/cvs-Biobank gaat open op 13 mei 2016

© YouTube
Dr. Charles Shepherd rapporteert over de bijeenkomst aan de Londense School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) ter ere van de Internationale dag voor ME om de opening van de ME/cvs-Biobank te vieren voor het verstrekken van bloedmonsters aan onderzoekers die daarvan gebruik willen maken.

Wereld ME-dag 2016 markeerde een belangrijke ontwikkeling in het werk dat wordt uitgevoerd bij de ME/cvs-Biobank, die deel uitmaakt van de belangrijkste Biobank van de University College London in het Royal Free Hospital in Hampstead - waar de collectie ME/cvs-monsters nu de op één na grootste is in de biobank van de UCL!

... lees verder >> |

Artikels

Open brief Prof. Malcolm Hooper aan The Lancet

Door ME-gids op dinsdag 31 mei 2016.
1677x gelezen. Bron: Malcolm Hooper. 3 reacties.

Prof. Malcolm Hooper heeft op 15 april 2016 een brief geschreven aan de hoofdredacteur van het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet. Hierbij doet hij opnieuw een oproep voor het terugtrekken van de gebrekkige PACE-studie die cognitieve gedragstherapie (CGT) en graduele oefentherapie (GET) aanbeveelt voor ME/CVS.

... lees verder >> |

Artikels

|< <  9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 > >|