random
RSS feed

Wetenschappelijk

Wetenschappelijke publicaties over ME of cvs. Meer wetenschappelijke publicaties vindt u op http://www.hetalternatief.org of http://mecvswetenschap.wordpress.com/

FDA/NIH/Harvard-studie vindt XMRV-achtige virussen bij 87% van de CVS-patiënten

Door ME-gids op donderdag 26 augustus 2010.
3198x gelezen. 2 reacties.

De langverwachte FDA/NIH-studie is dan toch uitgekomen. Gezien alle tegenstrijdige berichten en controverse die er heerst over het verband tussen XMRV en ME/CVS, is deze studie toch een bevestigende mijlpaal in het onderzoek van ME/CVS.

Bekendste auteurs van de studies zijn Lo, Alter (ontdekker hepatitis C) en Komaroff, gerespecteerd ME/CVS-onderzoeker aan de Harvard Medical School.

In deze studie werden XMRV-achtige virusvarianten aangetroffen bij 86,5% van de onderzochte CVS-patiënten. De belangrijkste constateringen heeft Frank Twisk voor u HIER samengevat.

... lees verder >> | Forum discussie

Wetenschappelijk

Ontwikkeling van een herziene Canadese ME/CVS definitie

Door Zuiderzon op donderdag 5 augustus 2010.
2669x gelezen. Bron: American Journal of Biochemistry and Biotechnology. 1 reactie.

Abstract

Probleemstelling:

Verschillende onderzoekers hebben aangegeven dat case definities voor Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) gekenmerkt worden door vage criteria die gebrek aan operationele definities en richtlijnen vertonen.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Dr. Lerner over zijn lange termijn studie m.b.t. antivirale behandeling

Door Zuiderzon op vrijdag 11 juni 2010.
7441x gelezen. Bron: Phoenix Rising. 3 reacties.

Dr. Lerner, CVS-onderzoeker, heeft een lange termijn studie uitgevoerd van 2001 tot 2007 op 142 CVS-patiënten met herpesvirus infecties met al dan niet co-infecties, die hij behandeld heeft door langdurig antiviralen toe te dienen. 

Cort Johnson van Phoenix Rising heeft Dr. Lerner geïnterviewd over deze lijvige studie.

Het interview alsmede de samenvatting van de studie kunt u hieronder lezen. De volledige studie kunt u hier downloaden.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Fysieke en functionele impact van ME/CVS bij kinderen

Door Zuiderzon op zaterdag 22 mei 2010.
2710x gelezen. Bron: ME Research UK. Geen reacties.

Het wetenschappelijke rapport met de titel ‘Physical and Functional Impact of CFS/ME in childhood’ werd vroegtijdig gepubliceerd op 17 mei 2010 in het tijdschrift PEDIATRICS, het officiële tijdschrift van de American Academy of Pediatrics.

De Britse belangenorganisaties die dit onderzoek gefinancierd hebben, zijn verheugd om deze belangrijke resultaten eindelijk gepubliceerd te zien, en een samenvatting van de bevindingen kunt u hieronder lezen.

Belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat de levenskwaliteit van kinderen met ME/CVS niet alleen ernstig verminderd was t.o.v. van gezonde kinderen, maar ook t.o.v. kinderen met type 1 diabetes of astma.

Belangrijk hierbij is dat 88% van de kinderen een infectueus begin van de ziekte kende en dat slechts 1 kind van de 25 in staat was om voltijds naar school te gaan!

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Verhoogde productie NO metabolieten tijdens inspanning bij ME/CVS-patiënten

Door Zuiderzon op zaterdag 22 mei 2010.
2668x gelezen. Bron: Journal of Women's Health. Geen reacties.

Er werd een studie uitgevoerd waarbij de gehaltes NO metabolieten gemeten werden bij ME/CVS-patiënten en gezonde controles, dit voor en na een inspanningstest. Daaruit blijkt dat de nitraatgehaltes na inspanning veel hoger liggen bij ME/CVS-patiënten dan bij de gezonde controles.

Deze studie is een bevestiging van de theorie van Pall die ervan uitgaat dat bij ME/CVS verhoogde hoeveelheden stikstofoxide (NO) door inspanning leiden tot een toename van schadelijke vrije radicalen, (ONOO) die voor de vele klachten zorgt en een vicieuze cirkel in stand houdt.

Deze studie biedt een nuttige parameter als hulp bij diagnose en is nog maar eens een objectief bewijs dat inspanning (GET) schadelijk kan zijn.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Duitse studie vindt XMRV in luchtwegen

Door Zuiderzon op donderdag 20 mei 2010.
2504x gelezen. 3 reacties.

Een nieuwe Duitse studie toont aan dat XMRV aanwezig is in luchtwegsecreties. Men heeft XMRV teruggevonden in 2-3% van de stalen van 168 immuuncompetente personen, waaronder zowel mensen met een luchtweginfectie als gezonde controles (zelfde bevinding in WPI-studie); en in ongeveer 10% van de stalen van 161 immuun gecompromitteerde patiënten (o.v. orgaan- of beenmerg transplantatie) met ernstige luchtweginfecties. Dit is dus een nieuwe bevestiging van het vermoeden dat het immuunsysteem een belangrijke rol speelt en XMRV meer toeslaat bij mensen met immunodeficiëntie.

Forum discussie

Wetenschappelijk

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 > >|