random
RSS feed

Wetenschappelijk

Wetenschappelijke publicaties over ME of cvs. Meer wetenschappelijke publicaties vindt u op http://www.hetalternatief.org of http://mecvswetenschap.wordpress.com/

XMRV en contaminatie – de verdediging aan zet

Door annemoontje op dinsdag 4 januari 2011.
1810x gelezen. Bron: XMRV Global Action. Geen reacties.

Zo geschrokken als patiënten waren door de berichten over XMRV dat slechts een contaminant was en geen menselijk pathogeen kon zijn of oorzaak van ME/CVS, zo onbewogen lijkt het WPI te zijn geweest over het nieuws.

In een reactie kort na de publicatie van de contaminatiepapers liet zij via Annette Whittemore weten hoe de onderzoekers van de Science-studie uit 2009, en ook de andere groepen die XMRV vonden, voldoende geanticipeerd hebben op het gevaar van contaminatie.

... lees verder >> | Forum discussie

Wetenschappelijk

FDA/NIH/Harvard-studie vindt XMRV-achtige virussen bij 87% van de CVS-patiënten

Door ME-gids op donderdag 26 augustus 2010.
3279x gelezen. 2 reacties.

De langverwachte FDA/NIH-studie is dan toch uitgekomen. Gezien alle tegenstrijdige berichten en controverse die er heerst over het verband tussen XMRV en ME/CVS, is deze studie toch een bevestigende mijlpaal in het onderzoek van ME/CVS.

Bekendste auteurs van de studies zijn Lo, Alter (ontdekker hepatitis C) en Komaroff, gerespecteerd ME/CVS-onderzoeker aan de Harvard Medical School.

In deze studie werden XMRV-achtige virusvarianten aangetroffen bij 86,5% van de onderzochte CVS-patiënten. De belangrijkste constateringen heeft Frank Twisk voor u HIER samengevat.

... lees verder >> | Forum discussie

Wetenschappelijk

Ontwikkeling van een herziene Canadese ME/CVS definitie

Door Zuiderzon op donderdag 5 augustus 2010.
2724x gelezen. Bron: American Journal of Biochemistry and Biotechnology. 1 reactie.

Abstract

Probleemstelling:

Verschillende onderzoekers hebben aangegeven dat case definities voor Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) gekenmerkt worden door vage criteria die gebrek aan operationele definities en richtlijnen vertonen.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Dr. Lerner over zijn lange termijn studie m.b.t. antivirale behandeling

Door Zuiderzon op vrijdag 11 juni 2010.
7879x gelezen. Bron: Phoenix Rising. 3 reacties.

Dr. Lerner, CVS-onderzoeker, heeft een lange termijn studie uitgevoerd van 2001 tot 2007 op 142 CVS-patiënten met herpesvirus infecties met al dan niet co-infecties, die hij behandeld heeft door langdurig antiviralen toe te dienen. 

Cort Johnson van Phoenix Rising heeft Dr. Lerner geïnterviewd over deze lijvige studie.

Het interview alsmede de samenvatting van de studie kunt u hieronder lezen. De volledige studie kunt u hier downloaden.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Fysieke en functionele impact van ME/CVS bij kinderen

Door Zuiderzon op zaterdag 22 mei 2010.
2785x gelezen. Bron: ME Research UK. Geen reacties.

Het wetenschappelijke rapport met de titel ‘Physical and Functional Impact of CFS/ME in childhood’ werd vroegtijdig gepubliceerd op 17 mei 2010 in het tijdschrift PEDIATRICS, het officiële tijdschrift van de American Academy of Pediatrics.

De Britse belangenorganisaties die dit onderzoek gefinancierd hebben, zijn verheugd om deze belangrijke resultaten eindelijk gepubliceerd te zien, en een samenvatting van de bevindingen kunt u hieronder lezen.

Belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat de levenskwaliteit van kinderen met ME/CVS niet alleen ernstig verminderd was t.o.v. van gezonde kinderen, maar ook t.o.v. kinderen met type 1 diabetes of astma.

Belangrijk hierbij is dat 88% van de kinderen een infectueus begin van de ziekte kende en dat slechts 1 kind van de 25 in staat was om voltijds naar school te gaan!

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

|< <  3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 > >|