random
RSS feed

Artikels

Artikels en berichten over ME of cvs in kranten, tijdschriften, op ME-websites,...

Amerikaanse wetenschapper: inspanning is een schadelijke prikkel die symptomen bij ME/CVS verergert

Door ME-gids op maandag 9 februari 2015.
2175x gelezen. Bron: The Argus Report. Geen reacties.

Onderstaand artikel is een reactie op een “nieuw” onderzoeksrapport van Chalder et al. (2015) op basis van de fel bekritiseerde en ondeugdelijke PACE Trial (CGT/GET) uit 2011 dat op 13 januari j.l. in de Lancet Psychiatry werd gepubliceerd. Dit oud, herkauwd nieuws is van de hand van de psychosociale school in Engeland (White, Sharpe,…) die via een gesmeerde mediamachine de psychosomatische visie van ME/cvs extra leven probeert in te blazen met tenenkrommende koppen als “bewegingsangst staat herstel van CVS in de weg” of “CVS-patiënten kunnen herstellen door beweging”. Hopelijk behoren deze volstrekt onwetenschappelijke beweringen over afzienbare tijd tot het verleden.

... lees verder >> |

Artikels

Bedankingsbrief van Drs. Lipkin & Hornig – met bemoedigend nieuws over het Microbe Discovery Project

Door ME-gids op maandag 5 januari 2015.
792x gelezen. Bron: Microbe Discovery Project. Geen reacties.

Op 30 juli 2014 lanceerden ME-gids en de ME/cvs Vereniging in een gezamenlijk bericht (1, 2) de Kick-off van de fondsenwerving in Nederland en België voor een belangrijk researchproject van de Amerikaanse onderzoekers Ian Lipkin en Mady Hornig, verbonden aan de Columbia Universiteit van New York. Het betrof een allesomvattend onderzoek naar het darmmicrobioom van ME/cvs-patiënten. Deze studie kan een doorbraak zijn in het vinden van triggers van ME/cvs en het aan de hand daarvan onderverdelen in subgroepen. Financiering door de Amerikaanse overheid bleek niet mogelijk.

... lees verder >> |

Artikels

Nieuw klinisch onderzoeksprogramma om chronische pijn en ME/CVS te bestrijden

Door ME-gids op maandag 15 december 2014.
1206x gelezen. Bron: UAB News. Geen reacties.

V.l.n.r.: Joanne Linn, Ph.D., postdoc; Lisa Smoot, laboverantwoordelijke; Luke Parkitny, Ph.D., postdoc; en Jarred Younger, Ph.D., labodirecteur and professor Psychologie
Door Katherine Shonesy, UAB News, 2 december 2014

Chronische pijn en vermoeidheidssyndromen die personen teisteren, zijn moeilijk te diagnosticeren en te behandelen. Deze aandoeningen, die bekend zijn onder namen zoals fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom, treffen mogelijk meer dan 200.000 personen in Alabama.

Onderzoek door een professor verbonden aan de nieuwe Universiteit van Alabama in Birmingham onthult dat het beste medicijn om een einde te maken aan chronische pijn- en vermoeidheidsaandoeningen het stoppen van ontsteking in de hersenen kan zijn.

... lees verder >> |

Artikels

De olifant in de kamer: hersenstudies, politiek en ME/CVS

Door ME-gids op donderdag 11 december 2014.
1529x gelezen. Bron: Onward through the Fog. 1 reactie.

Erica Verrillo, Onward through the Fog, 5 november 2014

© vectorolie at FreeDigitalPhotos.net

De recente nationale aandacht die gegenereerd werd door onderzoekers van Stanford i.v.m. de hersenstudie van ME/CVS-patiënten kon op geen beter moment komen.

Het nieuws dat mensen met ME/CVS een probleem hebben in hun hersenen is niet echt nieuws (hoewel medische studies die dit bewijzen altijd welkom zijn). Immers is de naam myalgische encefalomyelitis een duidelijke aanwijzing dat de betrokkenheid van de hersenen een sleutelrol speelt bij de ziekte.

... lees verder >> |

Artikels

Dankzij grote subsidie onderzoek naar waarom mannen ME/CVS krijgen

Door ME-gids op maandag 1 december 2014.
1595x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Nieuws van Nova Southeastern University, Miami

Uitreksel uit een artikel van Cort Johnson, Health Rising, 13/9/14

Dr. Mary Fletcher en het ME/cvs-onderzoeksteam aan het Instituut voor Neuro-immune Geneeskunde van de Nova Southeastern Universiteit hebben een erg grote beurs ontvangen (1,9 miljoen dollar of 1,5 miljoen euro) van het National Institute of Neurological Disorders and Stroke van de NIH. Deze beurs zal gebruikt worden voor onderzoek naar biomarkers bij mannen met het ME/cvs. De studie bouwt voort op het met 10 miljoen dollar (7,9 miljoen euro) gesubsidieerde werk rond het Golfoorlogsyndroom, een syndroom dat meestal gevonden wordt bij mannen. Het is waarschijnlijk het eerste onderzoek dat specifiek is gewijd aan het begrijpen van deze ziekte bij mannen.

... lees verder >> |

Artikels

Orde van Geneesheren wil omstreden CVS-dokter (Coucke) schrappen

Door ME-gids op dinsdag 28 oktober 2014.
1150x gelezen. Bron: Het Laatste Nieuws. Geen reacties.

Coucke gebruikt onder andere hormonen en immuunstoffen om CVS-patiënten te behandelen. Een methode die het Riziv en de Orde van Geneesheren al jaren aanvechten.

‘Het begint stilaan op een klucht te lijken’, reageert de arts.

Lees het volledige artikel in Het Laatste Nieuws.

U kunt er desgewenst reageren.

 


... lees verder >> | Forum discussie

Artikels

Wat is het Chronisch Vermoeidheidssyndroom en waarom doen we zo weinig om het op te lossen?

Door ME/cvs Vereniging op woensdag 15 oktober 2014.
1193x gelezen. Bron: The Washington Post. 1 reactie.

Julie Rehmeyer, Washington Post, 6 oktober 2014.

Toen ik acht jaar geleden instortte op de onderzoekstafel van een neuroloog, was ik zo naïef om de controversiële vraag te stellen die al zo lang bleek te spelen: “Wat is nou eigenlijk CVS?” Ik had zojuist te horen gekregen dat ik leed aan die ziekte, die mij de afgelopen zes jaar geleidelijk had beslopen.

... lees verder >> |

Artikels

Open brief aan de initiatiefnemers van Time for Lyme en de fusie met MEAB

Door ME-gids op donderdag 9 oktober 2014.
1100x gelezen. Bron: Een bezorgde moeder. 2 reacties.

ME-gids ontving onderstaande open brief om met de lezer te delen.

In België bestaan er honderden patiëntenverenigingen. Een groot deel daarvan is aangesloten bij het Vlaams patiëntenplatform. Op de site http://vlaamspatientenplatform.be/pagina/leden zie je een lijst met namen. Wat duidelijk wordt als je die lijst leest, is het feit dat er voor elke aandoening apart een patiëntenvereniging in werking is. Zo is er een vereniging van patiënten met fibromyalgie en een andere voor ME. Dat geldt evenzeer voor ALS, MS, Alzheimer en vele andere aandoeningen.

... lees verder >> | Forum discussie

Artikels

Waar de wegen van Fibromyalgie en ME/CVS zich scheiden (en waar niet)

Door pauliene op donderdag 21 augustus 2014.
2368x gelezen. Bron: Health Rising. 2 reacties.

Health Rising Door Cort Johnson, 8 Augustus 2014

De laatste tijd zien we, wat lijkt op, een grote mate van gelijkenis in de spierproblemen in het Chronisch Vermoeidheids Syndroom en Fibromyalgie. We weten dat Dr. Bateman en anderen geloven dat ME/CVS en Fibromyalgie zich voordoen in een vermoeidheids-pijn continuüm - dat ze op elkaar lijkende aandoeningen zijn die verschillen in de hoeveelheid vermoeidheid en pijn. Beiden treffen voornamelijk vrouwen, en dezelfde geneesmiddelen worden gebruikt bij beide aandoeningen.

... lees verder >> |

Artikels

Hoe aan artsen te bewijzen dat je ME/CVS hebt en niet gewoon depressief bent

Door pauliene op vrijdag 15 augustus 2014.
2285x gelezen. Bron: Health Rising. Geen reacties.

Door Cort Johnson, 26 April 2014 

Verkeerde diagnoses zijn pijnlijk. Ze leiden artsen tot het voorschrijven van behandelingen die niet werken en zelfs schadelijk kunnen zijn (beweging!). En ze weerhouden artsen van het voorschrijven van behandelingen die wél werken. Ze verspillen het geld van patiënten en, gezien het feit dat hoe sneller een persoon wordt gediagnosticeerd met ME/CVS des te meer kans ze hebben op het verbeteren van hun gezondheid, dragen zij bij tot een slechte gezondheid.

... lees verder >> |

Artikels

|< <  17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 > >|