random
RSS feed

Persberichten

Officiële persberichten inzake ME of cvs

Griffith Universiteit claimt doorbraak bij diagnostische bloedtest voor ME en/of CVS

Door ME-gids op maandag 2 mei 2016.
1636x gelezen. Bron: #MEAction en Griffith University. Geen reacties.

#MEAction, Sasha Nimmo, 3 maart 2016

Australische wetenschappers kondigden aan dat ze een doorbraak hebben bereikt bij het testen van ME en/of cvs, en zoeken nu partners om een diagnostische test op de markt te brengen.

Een radio-interview op ABC met Australische wetenschappers aan de Griffith Universiteit in Queensland, onthult dat zij nieuwe markers op witte bloedcellen hebben geïdentificeerd die gebruikt kunnen worden om patiënten te screenen. Patiënte Lyn Wilson, Professor Don Staines en professor Sonya Marshall Gradisnik worden geïnterviewd.

... lees verder >> |

Persberichten

Nieuwe Spaanse studie naar immunologische biomarkers op initiatief van ME-patiënten

Door ME-gids op zaterdag 13 februari 2016.
559x gelezen. Bron: ASSSEMBiomedics. Geen reacties.

Persbericht: PARS, 2 februari 2016

Wij zijn blij te kunnen aankondigen dat ASSSEMBiomedics, een nieuwe onderzoeks- en behandelingsgroep in Barcelona, Spanje, op initiatief van ME-patiënten start met een nieuwe onderzoeksstudie naar een immunologische biomarker voor ME met monsters van 100 mensen met ME en van 100 gezonde controles.

... lees verder >> |

Persberichten

Amerikaans expert bij première filmdocumentaire over Myalgische Encefalomyelitis

Door ME-gids op maandag 25 januari 2016.
1338x gelezen. Bron: ME/cvs Vereniging. 1 reactie.

PERSBERICHT  Amsterdam, 25 januari 2016

De jonge filmmaker Ryan Prior werd in 2006 getroffen door een ernstige mysterieuze ziekte. Zijn leven stortte in. Tegen alle verwachtingen in verbeterde zijn gezondheid en maakte hij een filmdocumentaire over de slopende en tegelijk miskende ziekte ME. ‘Forgotten Plague’ neemt de kijker mee in het leven van zeer zieke patiënten. Miljoenen mensen wereldwijd vallen buiten het sociale leven door deze ziekte. Velen van hen zijn al jaren bedlegerig. Patiënten en deskundigen gaan in op kenmerken en gevolgen van ME. Daarnaast heeft Prior in zijn film verhelderende en veelbelovende interviews opgenomen van vooraanstaande researchers naar ME.

... lees verder >> | Forum discussie

Persberichten

Gedragstherapie en graduele oefentherapie zijn niet effectief voor CVS en ME

Door ME-gids op dinsdag 19 januari 2016.
2490x gelezen. Bron: Frank Twisk. Geen reacties.

PERSBERICHT.
Limmen, 18 januari 2016.

Uit een analyse (1) van een opvolgstudie (2) van een grootscha­lig onderzoek (3) in Engeland (PACE) blijkt dat cognitieve gedragstherapie (CGT) en graduele revalida­tie­therapie (GET) na tweeënhalf jaar nauwelijks effect hebben op de vermoeid­heid en het fysiek functioneren van patiënten met chronische vermoeid­heid. CGT en GET bleken niet effec­tie­ver te zijn dan stan­daard-medische zorg en pacing (aanpassen van de activiteiten om verergering van symptomen, zoals spier- en gewrichtspijn, spier­zwakte en cognitieve symptomen te voorkomen). Eerder was ook al uit PACE-vervolg­stu­dies gebleken dat CGT en GET geen significant effect hebben op objec­tieve maat­sta­ven zoals de fysieke conditie, re-integratie (arbeidsparticipatie) en sociale uitkeringen en het gebruik van medische voorzieningen.

... lees verder >> |

Persberichten

Persbericht. CVS-centra: NO GO!

Door ME-gids op zondag 27 december 2015.
1673x gelezen. Bron: Wake Up Call Beweging. Geen reacties.

Belgische overheid financiert CVS beleid (2,3 miljoen €) waar niemand wenst aan mee te werken.

Wake Up Call Beweging, 21 december 2015.

 

 

... lees verder >> |

Persberichten

Verzekerd van vrije keuze en goede zorg? Niet voor ME-patiënten

Door ME-gids op donderdag 3 december 2015.
818x gelezen. Bron: ME/cvs-Vereniging en ME/CVS-Stichting. 2 reacties.

Op 3 december 2015 hebben de ME/cvs Vereniging en de ME/CVS-Stichting Nederland een persbericht naar de media verstuurd met de titel 'Verzekerd van vrije keuze en goede zorg? niet voor ME-patiënten’.

Zoals u in het persbericht kunt lezen hebben de ME/cvs Vereniging en de ME/CVS Stichting Nederland de handen ineen geslagen om te proberen ONVZ/Multizorg, Achmea en VGZ op andere gedachten te brengen. Zij zullen u op de hoogte houden van de – hopelijk positieve – uitkomsten hiervan. Maar omdat die uitkomst ongewis is, vinden zij het nodig de patiënten, die onder behandeling zijn van Frans Visser hier nu al van op de hoogte te stellen zodat zij hier rekening mee kunnen houden bij het afsluiten van een nieuwe/andere zorgverzekering voor 2016.

... lees verder >> | Forum discussie

Persberichten

ME Association: We betwisten het follow-uprapport van de PACE-studie

Door ME-gids op zondag 22 november 2015.
1972x gelezen. Bron: ME Association. Geen reacties.

Persbericht ME Association, 28 oktober 2015

De ME Association blijft vasthouden aan haar kritiek op het gebruik van graduele oefentherapie (GET) en cognitieve gedragstherapie (CGT) als primaire behandelmethodes voor ME/CVS.

We blijven ook vasthoudend in onze kritiek op de PACE trial: over de opzet, het gebrek aan onderbouwende objectieve metingen m.b.t. het eindresultaat en de manier waarop de resultaten zijn gerapporteerd. In het rapport wordt geconcludeerd dat patiënten met ME/CVS zullen genezen alleen maar door meer te bewegen en door een positieve mentale houding aan te nemen.

... lees verder >> |

Persberichten

NIH kondigt een nieuw klinisch onderzoek naar ME/CVS aan en verhuizing naar NINDS

Door ME-gids op maandag 2 november 2015.
1069x gelezen. Bron: NIH, #MEAction, Solve ME/CFS Initiative. Geen reacties.

#MEAction, 29 oktober 2015

Noot van de redactie: Dit is een zich ontwikkelend nieuws. Als er meer details bekend worden, kan deze pagina aangepast worden.

De National Institutes of Health (NIH) kondigde op 29 oktober 2015 aan dat het een nieuw klinisch onderzoek zal beginnen en de al langer bestaande Trans-NIH-werkgroep “nieuw leven zal inblazen” voor verder onderzoek naar ME/CVS, een inspanning die geleid zal worden door het National Institute of Neurological Disorders and Stroke (NINDS) [Nationaal instituut voor neurologische stoornissen en beroerte]:

... lees verder >> |

Persberichten

Boek: ‘Ik had nog niet dood gehoeven’ (Update)

Door ME-gids op maandag 15 juni 2015.
1552x gelezen. Bron: Francis Verreck. 1 reactie.

Persbericht

Een boek van Francis Verreck

Denise de Hoop (45) leed jarenlang aan de ziekte ME, ook vaak CVS genoemd. Omdat deze ziekte psychosomatisch benaderd werd, werden haar symptomen niet serieus genomen. De borstkanker waar ze aan bleek te lijden werd daardoor veel te laat ontdekt.

... lees verder >> | Forum discussie

Persberichten

Invest in ME Research: ½ miljoen redenen voor vooruitgang bij ME

Door ME-gids op zaterdag 21 maart 2015.
649x gelezen. Bron: Invest in ME. 1 reactie.

21 februari 2015

De Britse Invest in ME maakt vandaag bekend dat zijn biomedisch onderzoeksfonds voor ME nu de £ 0.5 miljoen (€ 675.000) gepasseerd is, ingezameld gedurende de laatste vier jaar door ME-patiënten, hun families en vrienden.

Terwijl Brits wetenschappelijk onderzoek naar ME een generatie lang fondsen is onthouden door de officiële financieringsinstanties die verantwoordelijk zijn om overheidsgeld toe te kennen, hebben de supporters van de belangenorganisaties positieve en inspirerende campagnes gebruikt om de onderzoeksrichting in het VK en Europa te veranderen.

... lees verder >> |

Persberichten

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >|