random
RSS feed

Wetenschappelijk

Wetenschappelijke publicaties over ME of cvs. Meer wetenschappelijke publicaties vindt u op http://www.hetalternatief.org of http://mecvswetenschap.wordpress.com/

OMF kondigt nieuwe behandelingsstudie aan

Door ME-gids op zondag 7 juni 2020.
546x gelezen. Bron: Open Medicine Foundation. Geen reacties.

Open Medicine Foundation, 26 mei 2020

Als onderdeel van #MayMomentum is de Open Medicine Foundation verheugd om een nieuwe klinische studie aan te kondigen die voortbouwt op door de OMF gefinancierd onderzoek en toont de onderling verbonden strategieën van de vier door OMF opgerichte Collaboratieve Onderzoekscentra voor ME/cvs.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Nieuwe studie, over leven met ernstige ME/cvs

Door ME-gids op vrijdag 12 juni 2020.
441x gelezen. Bron: ME Research UK. Geen reacties.

ME Research UK, 5 juni 2020

ME Research UK is verheugd om goedgekeurde financiering aan te kondigen voor Prof. Julia Newton en collega’s aan Newcastle University voor een nieuw onderzoeksproject dat tot doel heeft om beter te begrijpen hoe mensen met ernstige en zeer ernstige ME/cvs bij onderzoek betrokken kunnen worden.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Belangrijk nieuws: OMF kondigt internationale studie aan i.v.m. conversie COVID-19 naar ME/cvs (Update 2)

Door ME-gids op vrijdag 22 mei 2020.
730x gelezen. Bron: Open Medicine Foundation. 1 reactie.

Open Medicine Foundation, 19 mei 2020

Tegen de achtergrond van COVID-19 blijft de Open Medicine Foundation (OMF) gefocust op het vinden van de antwoorden die nodig zijn om de strijd tegen ME/cvs en andere chronische, complexe ziekten te winnen. Vanwege de pandemie bestaat er vandaag een kans om het begrip van ME/cvs te vergroten.

... lees verder >> | Forum discussie

Wetenschappelijk

Is ME/cvs een eindeloze immuunoorlog? Hypothese over regulatoire T-cellen en Herpesvirus

Door ME-gids op dinsdag 2 juni 2020.
689x gelezen. Bron: Cort Johnson, Simmaron Research. Geen reacties.

Cort Johnson, Simmaron research, 5 mei 2020

De mislukte studie naar Rituximab lijkt misschien de doodsteek voor auto-immuniteit bij ME/cvs, maar dat is het zeker niet. Terwijl de B-cellen die door Rituximab worden aangevallen, vaak de kern vormen van auto-immuniteit, kunnen ook T-cellen auto-immuunziekten veroorzaken. Ze spelen ook een zeer belangrijke rol bij het stoppen van infecties.


Toen Sepúlveda, een theoretisch immunoloog, voor het eerst hoorde over ME/cvs , wist hij dat hij zich hiervoor moest inzetten. © London School of Hygiene and Tropical Medicine

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

De bloedvaten in het nauw: een verenigende hypothese voor ME/cvs

Door ME-gids op zaterdag 13 juni 2020.
505x gelezen. Bron: Cort Johnson, Simmaron Research. 1 reactie.


Cort Johnson, Simmaron Research, 10 mei 2020

Sleutelwoorden, tags: B2Adr, bloedvolume, sympathisch zenuwstelsel

Dit is een andere hypothesepaper die hoop geeft – en waarbij je je afvraagt ​​of de auteurs misschien wel grip hebben op wat er gebeurt met het ME/cvs. Het artikel stelt dat een prikkelend eenvoudig probleem - een auto-immuunaanval op slechts één receptor - uit honderden potentiële receptoren - vrijwel alle symptomen van ME/cvs zou kunnen veroorzaken: B2AdR


Kan een auto-immuunproces dat de B2-adrenerge receptor aanvalt, de symptomen van ME/cvs veroorzaken?

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Hoopgevend eerste onderzoek naar fecale transplantatie bij ME/cvs

Door ME-gids op zondag 24 mei 2020.
662x gelezen. Bron: Cort Johnson, Simmaron Research. Geen reacties.

Cort Johnson, Simmaron Research, 24 augustus 2019


Het darmlumen. © Newberry et al., 2018

Eindelijk, een onderzoek naar fecale transplantatie bij ME/cvs. Dat werd tijd. (In China deed men 2000 jaar geleden al aan fecale transplantatie bij mensen die leden aan ernstige diarree. Maar ze gebruikten toen wel een nogal primitieve methode – de ontlasting werd opgedronken.) Dit eerste onderzoek naar fecale transplantatie is geen groot, gerandomiseerd en placebogecontroleerd onderzoek. Helemaal niet, zelfs. Het lijkt meer op een stapeltje casusrapporten uit de praktijk van een arts, met een sausje van statistiek eroverheen. Maar het geeft ons wel een eerste indicatie van de mogelijke werkzaamheid van fecale transplantatie bij ME/cvs.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Veelbelovende resultaten van studie met kankermedicijn voor ME/cvs

Door ME-gids op zaterdag 16 mei 2020.
932x gelezen. Bron: Kavlifonds. Geen reacties.

Meer dan de helft van de deelnemers rapporteerde verbetering van symptomen. Maar de resultaten moeten voorzichtig geïnterpreteerd worden volgens onderzoekers aan het Universitair Ziekenhuis Haukeland.

Kavlifonds, 6 mei 2020. Tekst: Kari Sørland, Hanne Eide Andersen

Een studie over een behandeling met het cytotoxisch middel cyclofosfamide bij ME/cvs werd, met steun van het Kavlifonds, uitgevoerd door de onderzoeksgroep voor Myalgische Encefalomyelitis/Chronisch Vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) aan het Universitair Ziekenhuis Haukeland onder leiding van dokters Øystein Fluge en Olav Mella, in samenwerking met Alexander Fosset.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

ME/cvs-patiënten betalen levenslange woekerprijs voor virale immuniteit

Door ME-gids op dinsdag 28 april 2020.
1968x gelezen. Bron: UC San Diego Health. Geen reacties.

Scott LaFee, UC San Diego Health, 27 april 2020

Nieuw onderzoek toont een verband aan tussen een vaak voorkomende blootstelling aan humaan herpesvirus-6, dat een DNA-kopie van het virus achterlaat, en veel van de symptomen van een invaliderende ziekte, myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Wat betekent COVID-19 voor ME/cvs?

Door ME-gids op woensdag 29 april 2020.
954x gelezen. Bron: Dr. Mady Hornig, Solve ME/CFS Initiative. Geen reacties.

Mady Hornig, MA, MD
Columbia University Mailman School of Public Health
New York, NY

17 april 2020

De COVID-19-pandemie veroorzaakt nooit geziene ellende in de VS en over heel de wereld. Het is bijna niet te vatten hoeveel kritieke acute ziekte en sterfte dit nieuwe coronavirus aanricht. De inschatting van wanneer de piek van nieuwe infecties en overlijdens er komt, verschuift duizelingwekkend snel, en we stellen ons voorzichtig de vraag of we de draad van ons normale leven ooit weer zullen kunnen oppikken. Maar veel te veel Amerikanen zullen aan het SARS-CoV-2-virus meer schade overhouden dan wat littekens en een financiële tegenslag. Als de geschiedenis zich herhaalt, dan zullen diegenen die besmet raken met dit nieuwe coronavirus het risico lopen op een ernstige, invaliderende ziekte die Myalgische Encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) heet.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Zal COVID-19 leiden tot een explosieve stijging van ME/cvs?

Door ME-gids op zondag 26 april 2020.
1132x gelezen. Bron: Cort Johnson, Simmaron Research. Geen reacties.

Cort Johnson, Simmaron Research, 2 april 2020

Het eerste SARS (SARS CoV)-virus was dodelijker, maar doodde een lager aantal mensen.

De eerste SARS-epidemie van 2003, de SARS-CoV-uitbraak, lijkt nu slechts een generale repetitie voor de huidige SARS CoV-2-uitbraak. Er waren toen ‘slechts’ 8.000 besmettingen in totaal en 774 sterfgevallen (vergeleken met bijna 1.000.000 gevallen en meer dan 4.000 sterfgevallen nu en die aantallen stijgen nog steeds [d.d. 26/4/20 bijna 3 miljoen gevallen en meer dan 200.000 sterfgevallen, n.v.d.r.]). Het lijkt het nauwelijks de moeite waard om ze met elkaar te vergelijken.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 > >|