random
RSS feed

Gezondheid algemeen

Artikels over gezondheid algemeen

Europese dag van de patiëntenrechten

Door ME-gids op donderdag 10 mei 2012.
1632x gelezen. Bron: Vlaams Patiëntenplatform. Geen reacties.

PERSBERICHT 16 april 2012

Patiënten informeren patiënten

Op 18 april 2012 zal het Vlaams Patiëntenplatform vzw samen met haar ledenverenigingen patiënten informeren over hun rechten aan de ingang van tien Vlaamse ziekenhuizen. Dit naar aanleiding van de Europese dag van de patiëntenrechten en het tienjarig bestaan van de wet patiëntenrechten in België. De wet patiëntenrechten is nog steeds onvoldoende gekend bij patiënten en zorgverleners. Daarom heeft het Vlaams Patiëntenplatform vzw patiënten samengebracht om na te denken over wat zij verwachten van hun patiëntenrechten en hoe de rechten concreet door zorgverleners ingevuld kunnen worden.

... lees verder >> |

Gezondheid algemeen

Astaxanthine – Een onbekende maar krachtige nutriënt

Door bpb op woensdag 28 maart 2012.
11777x gelezen. Bron: ProHealth.com. 1 reactie.

Prohealth.com
Door Karen Lee Richards*
30 September 2011

Wat is vlugger dan een snelle vrije radicaal, krachtiger dan vitamine C en in staat om de bloed-hersenbarrière in één keer te passeren? Een “supernutriënt” met de naam astaxanthine.

... lees verder >> | Forum discussie

Gezondheid algemeen

Darmbacteriën ontsteken MS

Door Marjolijn op dinsdag 10 augustus 2010.
4916x gelezen. Bron: NRC Handelsblad Wetenschapsbijlage. Geen reacties.

Gepubliceerd: 24 juli 2010 11:58 | Gewijzigd: 27 juli 2010 08:26

Huup Dassen

De kans dat iemand met aanleg voor multiple sclerose (MS) de ziekte ook echt krijgt, hangt waarschijnlijk af van de samenstelling van de darmflora.

... lees verder >> |

Gezondheid algemeen

Belgische ziekteverzekering schiet tekort

Door Zuiderzon op woensdag 14 april 2010.
1935x gelezen. Bron: Vlaams Patiëntenplatform. Geen reacties.

Persbericht 25 maart 2010

VOORUITGANG VOOR DE AMERIKANEN, ACHTERUITGANG VOOR DE BELGEN?


Het persoonlijk aandeel dat patiënten voor hun medische kosten moeten betalen neemt toe. Verschillende personen hebben problemen om hun gezondheidskosten te betalen. Doordat de verplichte ziekteverzekering minder dekt, stijgt het belang van de aanvullende ziekteverzekering. De toegang tot aanvullende ziekteverzekeringen kent echter belemmeringen. Op donderdag 25 maart 2010 wordt er een wetsontwerp1 gestemd in de Kamer dat de hospitalisatieverzekeringen duurder maakt en de verplichte solidariteit met chronisch zieken en personen met een handicap opheft.

... lees verder >> |

Gezondheid algemeen

Regering zet chronisch zieken in de kou

Door Zuiderzon op dinsdag 19 januari 2010.
1630x gelezen. Bron: Vlaams Patiëntenplatform. Geen reacties.

Persbericht 5 januari 2010

Mutualiteiten niet langer verplicht solidair te zijn

Sinds 2007 zijn hospitalisatieverzekeringen van mutualiteiten in tegenstelling tot de hospitalisatieverzekeringen van private verzekeraars verplicht om tussen te komen voor de kosten van voorafbestaande aandoeningen van chronisch zieken. Bovendien zijn de hospitalisatieverzekeringen van mutualiteiten goedkoper dan de vaak dure private hospitalisatieverzekeringen. Een wetsontwerp1 van de regering, dat dinsdag 5 januari 2010 in de Kamercommissie voor Bedrijfsleven besproken zal worden, zal de verplichte solidariteit met chronisch zieken en personen met een handicap opheffen. Daarnaast zal het wetsontwerp de hospitalisatieverzekeringen van mutualiteiten duurder maken.

... lees verder >> |

Gezondheid algemeen

Burn-out voor het eerst in hersenen zichtbaar

Door Zuiderzon op donderdag 20 mei 2010.
24481x gelezen. Bron: Nieuwsbank en Nu.nl. 1 reactie.

Onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen hebben voor het eerst  objectief verschillen kunnen aantonen in de hersenactiviteit tussen gezonde mensen en mensen die lijden aan burn-out. Opmerkelijk is dat de EEG resultaten verschillen tussen burn-out, chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) en depressie. Hopelijk is dit een goeie stap in de richting om af te geraken van de vuilnisbakdiagnose waarbij bovengenoemde aandoeningen zonder schroom op één hoop gegooid worden.

 

... lees verder >> |

Gezondheid algemeen

Gedragstherapie voor vermoeidheid na Q-koorts

Door Zuiderzon op woensdag 12 mei 2010.
3142x gelezen. Bron: Nu.nl. 4 reacties.

CGT lijkt het wondermedicijn voor elke ziekte..., dit keer voor Q-koorts-patiënten.

Q-koorts wordt veroorzaakt door de intracellulaire bacterie coxiella burnetii. Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat 10% van de patiënten met aantoonbare EBV, coxiella burnetii of ross river virus uiteindelijk ME/CVS ontwikkelt.

Begrijpe wie begrijpen kan...


... lees verder >> |

Gezondheid algemeen

Experts slaan alarm over nieuwe superbacterie

Door Zuiderzon op maandag 12 april 2010.
2352x gelezen. Bron: De Morgen. Geen reacties.

Experts waarschuwden afgelopen weekend op een congres rond infectieziekten in Wenen voor de opmars van een nieuwe superbacterie, de ESBL-vormende bacterie. Ze blijkt niet alleen resistent voor de bekende antibiotica, in Nederland is ook 80 procent van het kippenvlees ermee besmet. In België zou tot 10 procent van de bevolking al drager zijn.

... lees verder >> |

Gezondheid algemeen

'Meevaller' voor chronisch zieken

Door Zuiderzon op zaterdag 20 maart 2010.
1199x gelezen. Bron: Nederlands Dagblad. Geen reacties.

DEN HAAG - Chronisch zieken gaan er minder op achteruit dan lijkt uit hun belastingopgave over 2009. Veel mensen moeten fors meer belasting betalen omdat het kabinet diep het mes heeft gezet in aftrekposten als ziektekosten of de ouderdomsaftrek.

... lees verder >> |

Gezondheid algemeen

Curcumine (kurkuma) – Uit het kruidenrek en in het medisch kabinet?

Door Zuiderzon op vrijdag 5 maart 2010.
16057x gelezen. Bron: ProHealth. 1 reactie.

"Curcumine heeft bewezen opmerkelijke anticarcinogene, anti-inflammatoire en antioxidant eigenschappen te bezitten.” (1)

Bijna 700 studies van over de hele wereld bevestigen de opmerkelijke eigenschappen van dit oude kruid. Het toont verbazingwekkend potentieel voor de ondersteuning van de verdedigingssystemen van het lichaam tegen een breed scala aan ziekten en aandoeningen zoals Alzheimer, kanker, artritis, diabetes en multiple sclerose om er maar enkele te noemen.

... lees verder >> |

Gezondheid algemeen

|< <  1 2 3 4 5 > >|