random
RSS feed

Artsen/Onderzoekers

Interviews met artsen/onderzoekers

Prof. Ron Davis’ race om een remedie te vinden voor ME/CVS: Whitney Dafoe – Ik ben stervende.

Door ME-gids op woensdag 30 december 2015.
1247x gelezen. Bron: Chronic Fatigue Syndrome Research Center at Stanford University. 1 reactie.

Een pleidooi van Dr. Ronald Davis voor meer onderzoeksfinanciering voordat zijn zoon, en anderen zoals hem, sterven aan deze verschrikkelijke ziekte. Help Ron Davis zijn zoon genezen en de miljoenen andere mensen die getroffen zijn door ME/CVS.

... lees verder >> |

Artsen/Onderzoekers

De waarheid vandaag is niet de waarheid van morgen (gastblog door Dr. A.M. Uyttersprot)

Door ME-gids op dinsdag 22 december 2015.
961x gelezen. Bron: De Imperatief. Geen reacties.

Vilvoorde, 19 november 2015

Soms moet een arts terug naar zijn eigen ervaringswereld. De schaamte, de onwennigheid die veel van mijn patiënten met CVS ervaren doen me denken aan mijn eigen jeugd. Ik was bij de jongsten van de klas in het eerste studiejaar. Ik mocht het tweede studiejaar overslaan en ik deed het direct goed in het derde studiejaar. Maar desondanks voelde ik me altijd een buitenbeentje, ik voelde me buiten de groep staan ook al deed ik erg mijn best om erbij te horen.

... lees verder >> |

Artsen/Onderzoekers

Het is tijd dat dokters hun excuses aanbieden aan hun ME-patiënten

Door ME-gids op woensdag 9 december 2015.
1230x gelezen. Bron: The Telegraph. Geen reacties.

Door Dr. Charles Shepherd voor The Telegraph, 7 december 2015

Te lang heeft de medische gemeenschap het ‘Chronisch Vermoeidheidssyndroom’ weggewimpeld als een geestesziekte die kan worden genezen door therapie en training.

In 1955 werden 262 dokters en verpleegkundigen in het Royal Free Hospital in Londen getroffen door een mysterieuze Polio-achtige ziekte. Het ziekenhuis moest sluiten voor een periode van iets meer dan drie maanden. Deze uitbraak werd beschreven in The Lancet en een nieuwe neurologische ziekte werd in het medische jargon ingevoerd: myalgische encefalomyelitis, of ME, zoals het nog steeds wordt genoemd in de Classificatie van Ziekten van de WHO. “Myalgische” verwees naar de spiersymptomen; “encefalomyelitis“ naar de verscheidene neurologische symptomen.

... lees verder >> |

Artsen/Onderzoekers

Niet-gedocumenteerde behandelingen hebben geleid tot enkele van de ergste rampen in de geschiedenis van de geneeskunde

Door ME-gids op woensdag 26 augustus 2015.
1161x gelezen. Bron: Dagbladet. Geen reacties.

14 juli 2015
op ME-foreldrene (Noorse website)
in: Dagbladet.no
door: Prof. Dr. Ola Didrik Saugstad, Noorwegen

Zowel de krant Dagbladet als Saugstad hebben de publicatie van de vertaling goedgekeurd.

Tijd om te leren: Moeten we niet leren van de vergissingen die zijn gemaakt door onderzoekers met zelfgebreide hypotheses? Vraagt de professor in de kindergeneeskunde aan de universiteit van Oslo, Ola Didrik Saugstad, verwijzend naar de behandeling van de ziekte ME/CVS. 

Card

[Dit is een snelle vertaling van het originele artikel in de toonaangevende Noorse krant Dagbladelet.no, gemaakt voor onze Engelssprekende contacten. De vertaling is gemaakt omdat we gemerkt hebben dat meerdere Engelse contacten gevraagd hebben om dit te vertalen met Google vertaler. De vertaling die Google Translate maakte, was gedeeltelijk tegenstrijdig met het origineel, iets wat vaak gebeurt omdat Google Translate geen rekening houdt met de Noorse woordvolgorde.]

... lees verder >> |

Artsen/Onderzoekers

Is ME een auto-immuunziekte?

Door ME-gids op maandag 6 april 2015.
3297x gelezen. Bron: The Naked Scientists (BBC). Geen reacties.

Veelbelovende resultaten nieuwste Rituximab studie

Dr. Øystein Fluge en Prof. Olav Mella van het Universitair Ziekenhuis Haukeland te Bergen, Noorwegen, werden op 22 maart 2015 geïnterviewd op de BBC Radio Cambridgeshire in het programma The Naked Scientists (Cambridge University radio serie) over hun Rituximab studies en B-cel theorie.

Het interview is te beluisteren op de website van de BCC of van The Naked Scientists. Het interview start op 39:00 en eindigt op 47:00.

De vertaling van het transcript is hieronder te lezen.

... lees verder >> |

Artsen/Onderzoekers

Vraag de dokter. Waarom is er zo weinig onderzoek naar ME/CVS? Waarom krijgen we geen respect?

Door ME-gids op maandag 23 maart 2015.
990x gelezen. Bron: ProHealth. Geen reacties.

Dr. Lucinda Bateman is ME/CVS-specialist en heeft sinds 2000 al meer dan 1000 patiënten behandeld. © Twitter

15 maart 2015

V: Waarom is er zo weinig onderzoek naar ME/CVS? Waarom krijgen we geen respect?

A: Hoewel het gebrek aan respect zeker een belangrijke rol gespeeld heeft in de trage vooruitgang in het ME/CVS-onderzoek, is het volledige verhaal complexer. Onderzoeksfinanciering is gebaseerd op veelbelovende hypothesen en goed opgezette studies die overtuigende objectieve resultaten tonen, samen met institutionele vooroordelen, farmaceutische druk, de staat van dienst van elke onderzoeker en tal van andere factoren. Goede resultaten hebben meer kans als we duidelijk het probleem kunnen definiëren en met betrouwbare manieren komen om het te meten.

... lees verder >> |

Artsen/Onderzoekers

Review Rich Podell - De hersenen van ME/CVS-patiënten zijn ontstoken

Door ME-gids op dinsdag 20 januari 2015.
1754x gelezen. Bron: ME Global Chronicle. Geen reacties.

Richard Podell voor ME Global Chronicle, editie december 2014

In een vorig artikel heb ik de PET scan studie besproken die een hoge mate van ontsteking vond in de hersenen van 9 patiënten met chronisch vermoeidheidssyndroom / myalgische encefalomyelitis (CVS/ME).

In dit artikel wil ik de aandacht vestigen op mogelijke behandelingen om herseninflammatie te verminderen. We weten niet of dit zal helpen bij de klinische symptomen, maar aangezien verschillende potentiële behandelingen gemiddeld tot zeer veilig zijn, kan het de moeite lonen dit te onderzoeken met dubbelblinde trials en/of empirische behandeling (met gedegen ‘informed consent’ (nvdr. informed consent betekent dat de patiënt die participeert in onderzoek of een (experimentele) behandeling ondergaat daarin toestemt en voldoende informatie heeft gekregen om een afgewogen beslissing te kunnen maken) voor geselecteerde patiënten.

... lees verder >> |

Artsen/Onderzoekers

Een interview met Dr. Dan Peterson over behandelingen en onderzoek

Door ME-gids op donderdag 15 januari 2015.
1929x gelezen. Bron: ME/CFS Alert. Geen reacties.

Door Llewellyn King, Prohealth.com, 6 augustus 2013

ME/CFS Alert Episode 48: Deborah Waroff praat met Dr. Dan Peterson over behandelingen en onderzoek, en waarom hij er al jaren mee bezig is.

V: U bent heel agressief geweest in het naar voren brengen van behandelingen voor uw patiënten. Hoeveel patiënten heeft u momenteel op Ampligen, en hoeveel heeft u er in totaal met Ampligen behandeld?

A: Ik heb momenteel 28 patiënten aan de Ampligen, met een totaal van 300. Met respect voor agressieve behandeling, voor de zeer ernstig zieken, en zelfs de matig zieken, is herstel gewoon niet mogelijk tenzij men een soort agressieve behandeling gaat gebruiken. Symptomatische behandeling kan zeker nut hebben, maar patiënten herstellen niet als je niet de etiologie en de pathologie rechtstreeks gaat aanvallen. Zo zijn we min of meer op Ampligen gebotst, wat bij een bepaalde groep van patiënten zeer doeltreffend is.

... lees verder >> |

Artsen/Onderzoekers

‘Een vreemd en onlogisch resultaat’: Dr. Betsy Keller over inspanningstesten bij ME/CVS

Door ME-gids op vrijdag 9 januari 2015.
1367x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Door Cort Johnson, Health Rising , 17 september 2013

Is de tweedaagse inspanningstest klaar voor de grote test?

Is de tweedaagse inspanningstest klaar voor de grote test?

De resultaten zijn nogal vreemd en onlogisch voor de mensen die vertrouwd zijn met voorspelbare fysiologische responsen op fysieke inspanning – dus sceptici in overvloed, vooral wanneer ze niks over ME/CVS weten. Dr. Betsy Keller

... lees verder >> |

Artsen/Onderzoekers

Welke ME/cvs patiënten moeten we behandelen met antivirale middelen?

Door ME/cvs Vereniging op zondag 12 oktober 2014.
1218x gelezen. Bron: ME Global Chronicle. 2 reacties.

Dr. Richard Podell

Enkele prominente ME/cvs-specialisten behandelen een selectie ME/cvs-patiënten met antivirale geneesmiddelen zoals Valcyte (valacyclovir), Valtrex of Famvir. Deze behandelingen zijn gericht tegen herpesachtige virussen zoals het Epstein-Barr virus (EBV) en het Humane Herpes Virus-6 (HHV-6).

... lees verder >> |

Artsen/Onderzoekers

|< <  1 2 3 4 5 6 > >|