random
RSS feed

Artikels

Artikels en berichten over ME of cvs in kranten, tijdschriften, op ME-websites,...

Professor Malcolm Hooper: De woorden van Wessely herzien

Door Esther op zondag 31 juli 2011.
2635x gelezen. Bron: ME Action UK. 3 reacties.

Malcolm Hooper, zaterdag 30 juli 2011
Met dank aan de leden van de ME gemeenschap

De overduidelijke opgewonden introductie door Tom Feilden van Professor Wessely over de aandoening ME in het BBC programma Today op 29 Juli 2011 illustreert een mislukking van het uitoefenen van de vereiste journalistieke neutraliteit wanneer men een ‘verhaal’ vertelt. (http://news.bbc.co.uk/today/hi/today/newsid_9550000/9550947.stm)

Feilden leek overdreven gretig toen hij het land op de hoogte wilde brengen van de beweringen van Wessely, van hoe een oprechte wetenschapper wordt lastig gevallen en bedreigd door ME patiënten tot hoe zijn mail routinematig moet worden gescreend voordat hij er toegang tot krijgt en hoe hij politiebescherming nodig heeft omdat hij doodsbedreigingen krijgt.

... lees verder >> |

Artikels

Sta op en loop (Opiniebijdrage Rob Arnoldus)

Door Zuiderzon op donderdag 28 juli 2011.
2691x gelezen. Bron: Rob Arnoldus. 2 reacties.

Opiniebijdrage door Rob Arnoldus

`Ik werd ziek, maar de wereld bleek mesjokke’, is de titel van het aangrijpende boek van ME/CVS patiënte Mirande de Rijke, een van de tienduizenden patiënten die niet (meer) herstellen van de griep na een bacteriële en/of virusinfectie en die in Nederland volledig aan hun lot worden overgelaten. Een adequate diagnose wordt niet gesteld omdat het medische onderzoek dat daarvoor nodig is achterwege blijft. Doodzieke patiënten moeten zelf de beurs trekken en als gezondheidsvluchteling de grens over. In België ondergaat Mirande een inspanningstest. Al na vier minuten blijkt haar lichaam totaal verzuurd; een duidelijke aanwijzing dat ze kampt met post-exertional malaise, ook wel inspanningsintolerantie genoemd - een belangrijk symptoom van ME. Om haar weerstand te verhogen krijgt ze gammaglobulines ingespoten.

... lees verder >> |

Artikels

ME-patiënten in spanning over uitkomst Amerikaanse virusstudie

Door Zuiderzon op zaterdag 18 juni 2011.
2063x gelezen. Bron: de Stentor. 2 reacties.

18 juni 2011
door Anne Boer
anneboer@destentor.nl

BRUSSEL/AMSTERDAM - Er zijn serieuze aanwijzingen dat de ziekte ME/CVS het gevolg is van een virusinfectie. Patiënten kijken reikhalzend uit naar de uitkomsten van Amerikaans onderzoek. In Nederland wordt het vooral beschouwd als psychische aandoening, al is het bloed van patienten niet welkom. 

... lees verder >> | Forum discussie

Artikels

Mitochondria, geen hypochondria

Door annemoontje op zondag 13 februari 2011.
2680x gelezen. Bron: Public Service UK. 2 reacties.

Dat ME/CVS niet tussen de oren zit wordt al lang door patiënten en diverse artsen met reden geroepen, helaas zonder veel gehoor. Er zijn echter steeds meer psychiaters en psychologen die hetzelfde zeggen, zo ook Rhona Johnston, psychologie professor aan de Universiteit van Hull. Zij beschrijft in een duidelijk opiniestuk waarom ME/CVS een probleem is van de mitochondriën, niet die van hypochondrie. Al schijnt haar baas dit haar niet in dank afgenomen te hebben... Hieronder de vertaling van een deel uit dit artikel.

... lees verder >> |

Artikels

XMRV: een humaan retrovirus met ongekende pathogene eigenschappen, geen laboratoriumcontaminant

Door Zuiderzon op donderdag 10 februari 2011.
1917x gelezen. Bron: Whittemore Peterson Institute. Geen reacties.

Ontdekkingen van vandaag, behandelingen van morgen

1 januari 2011

XMRV: een humaan retrovirus met ongekende pathogene eigenschappen, geen “laboratoriumbesmetter”.

... lees verder >> |

Artikels

ME/CVS : een haarscherpe analyse van Marc van Impe.

Door Vanessa op maandag 7 februari 2011.
5424x gelezen. Bron: Marc Van Impe. 3 reacties.

Geen ingebeelde ziekte

Beeldvorming van CVS is nefast voor patienten

maandag 07 februari 2011

Onderstaande tekst, geschreven door Marc Van Impe, medisch journalist, licht de controverse over ME/CVS toe en legt a.d.h.v. studies uit dat ME/CVS wel degelijk een biomedische aandoening is.
Duidelijk is dat de opzettelijk misleidende beeldvorming en het doodzwijgen van biomedische studies en nieuws nefast is voor de patiënt. 

‘Over CVS zijn de voorbije vijftien jaar bewust nogal wat misverstanden de wereld ingestuurd', schrijft MARC VAN IMPE. Hij legt uit welke en suggereert tegelijk een reden waarom dat gebeurd is.

... lees verder >> |

Artikels

|< <  21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 > >|