random
RSS feed

Artikels

Artikels en berichten over ME of cvs in kranten, tijdschriften, op ME-websites,...

Limburgse CVS-patiënten steunen veroordeelde dokters

Door Zuiderzon op donderdag 1 juli 2010.
2297x gelezen. Bron: De Standaard en Het Nieuwsblad. 1 reactie.

Voor veel Limburgse CVS-patiënten wordt de behandeling nu onbetaalbaar. © Ralph Gregoor

 'Zonder behandeling kunnen we niet functioneren'

HOUTHALEN-HELCHTEREN - De twee dokters die een boete van ruim 635.000 euro moeten betalen omdat ze omstreden behandelingsmethodes gebruiken, krijgen nu steun van hun patiënten. Zij reageren verontwaardigd op de monsterboete. Ralph Gregoor 

... lees verder >> |

Artikels

Virus wellicht oorzaak van CVS

Door Zuiderzon op zaterdag 26 juni 2010.
1161x gelezen. Bron: Het Nieuwsblad. Geen reacties.

Auteur FDS, zaterdag 26 juni 2010

Er is hoop voor patiënten met het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS). Volgens het Amerikaanse gezondheidsinstituut NIH is de aandoening wellicht gekoppeld aan een virus.

... lees verder >> | Forum discussie

Artikels

Onderzoek naar rol retrovirus bij CVS geïntensiveerd

Door Zuiderzon op donderdag 17 juni 2010.
2581x gelezen. Bron: MEDnet. Geen reacties.

MEDnet, nummer 6, 2010. Tekst Toine de Graaf

Het lijkt stil rond het retrovirus Xenotropic Murine Leukemia Virus-related virus (XMRV) en het chronische vermoeidheidssyndroom (CVS). Achter de schermen wordt echter koortsachtig gewerkt aan bevestiging van de Science-studie van afgelopen oktober, waarin een verband is gelegd tussen XMRV en het invaliderende ziektebeeld. Het is niet de eerste maal dat CVS-patiënten hun 'hoop' vestigden op een retrovirus.

... lees verder >> | Forum discussie

Artikels

Het Whittemore Peterson Institute: bruggen bouwen door samenwerking tussen de private en publieke sector

Door Zuiderzon op woensdag 16 juni 2010.
1952x gelezen. Bron: Molecular Interventions. Geen reacties.

Annette Whittemore

De publicatie van de baanbrekende studie van het Whittemore Peterson Institute (WPI) op 8 oktober 2009 die een verband aantoont tussen een kankergerelateerd retrovirus XMRV, en patiënten met myalgische encefalomyelitis / chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS), brengt een broodnodige legitimatie voor een complexe maar controversiële en onbegrepen ziekte (1). Het nieuws van dit significant verband bracht hoop voor miljoenen mensen wereldwijd die in stilte hebben geleden aan zijn verwoestende gevolgen. Misschien is de ontdekking van XMRV-infectie bij de mens net zo belangrijk om de medische wereld toe te laten een toetsbare hypothese te bouwen hoe XMRV de oorzaak kan zijn van of kan bijdragen aan ziekten over een breed spectrum van chronische inflammatoire ziekten en kankers en aan een nieuw behandelingsparadigma en misschien zelfs preventie.

... lees verder >> |

Artikels

Speurtocht naar een virus

Door Zuiderzon op vrijdag 4 juni 2010.
994x gelezen. Bron: Reformatorisch Dagblad. Geen reacties.

In Nederland maakt vrijwel niemand zich zorgen over het zogeheten xenotroop muizenleukemie gerelateerd virus (XMRV). Amerikaanse onderzoekers hebben bij veel patiënten met het chronischevermoeidheidssyndroom dit virus aangetroffen. Nijmeegse collega’s zien echter geen verband.

... lees verder >> | Forum discussie

Artikels

Aankondiging VIP Dx over de serologische XMRV-test en de licentie aan RED Labs België

Door Zuiderzon op dinsdag 1 juni 2010.
1943x gelezen. Bron: VIP Dx. Geen reacties.

Belangrijk nieuws in XMRV-land. Na lang wachten kondigt het labo VIP Dx (voormalig RED Labs USA) aan dat een serologische XMRV-test (test op antilichamen) binnen de 30 dagen aangeboden wordt. Dergelijke test is de goedkoopste en meest gebruikelijke manier om pathogenen op te sporen.

Daarnaast delen ze ook mee dat er een licentie gegeven werd aan RED Labs België wat het mogelijk maakt om ook een XMRV-test (viruscultuur) aan te bieden.

... lees verder >> |

Artikels

Onderzoek chronisch vermoeidheidssyndroom in het slop (Artsenkrant)

Door Zuiderzon op woensdag 26 mei 2010.
1719x gelezen. Bron: Artsenkrant nr. 2084 p.9. Geen reacties.

In de Artsenkrant 2084 van 19 mei 2010 verscheen een artikel over 'de controverse' rond het XMRV-onderzoek dat enerzijds door Mikovits een doorbraak werd en anderzijds de kop ingedrukt werd door vermeende replicatiestudies. Jammer dat de Artsenkrant geen melding maakt van de achtergehouden feiten (klik hier en hier). Positief is wel dat melding gemaakt wordt van CVS als uitsluitingsdiagnose voor bloeddonaties door het Rode Kruis in België, dat al langer bestaat. Gek te weten dat de enige wettelijk aanvaarde behandeling in België bestaat uit CGT en GET...

... lees verder >> |

Artikels

Waarom zijn er negatieve XMRV-studies verschenen? Dr. Judy Mikovits geeft uitleg.

Door Zuiderzon op zaterdag 8 mei 2010.
1390x gelezen. Bron: Bulletin of the IACFS/ME 2010;18(1):3-6. Geen reacties.

 Dr. Judy Mikovits

In het driemaandelijks tijdschrift van de International Association for CFS/ME verscheen in het lentenummer van 2010 een brief aan de redactie van de hand van Dr. Judy Mikovits.

Daarin geeft ze mogelijke verklaringen voor de negatieve XMRV-studies en een gedetailleerde technische beschrijving over hoe XMRV accuraat gedetecteerd kan worden.

Hieronder vindt u een vertaling van het algemeen kader over het waarom van de negatieve studies.

... lees verder >> |

Artikels

|< <  22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 > >|