random
RSS feed

België

ME(cvs) politiek en sociaal in België

Diagnostische CVS-centra starten op 1 september

Door ME-gids.net op zaterdag 5 juli 2014.
1673x gelezen. Bron: Artsenkrant en RIZIV. 2 reacties.

Oude wijn in nieuwe zakken

De CVS-referentiecentra werden gesloten omdat CGT en GET niet bleken te werken. Maar ondanks hun eigen slechte resultaten, ondanks andere studies én patiëntenervaringen die wijzen op het potentiële gevaar van CGT en GET, en ondanks dat de patiëntenverenigingen geen vragende partij zijn maar ijveren voor erkenning van biomedische afwijkingen en dito aanpak, blijft men steevast dezelfde heilloze koers varen. In september gaan "nieuwe" multidisciplinaire diagnostische centra voor CVS open om opnieuw CGT en GET aan te bieden.

... lees verder >> | Forum discussie

België

Nele Lijnen (Open VLD) vuurt opnieuw een reeks vragen af in de senaat m.b.t. de ME, CVS en Lyme problematiek.

Door ME-gids.net op woensdag 30 april 2014.
961x gelezen. Bron: Belgische Senaat. Geen reacties.

Senator Nele Lijnen (Open vld), die zich onafgebroken inzet voor ME, CVS en Lyme, wat zich vertaalde in Voorstellen tot Resoluties voor ME en Lyme en een rondetafel over Lyme, stelde op 14 februari en 4 april 2014 wederom een reeks vragen aangaande de ME, CVS en Lyme problematiek aan de Minister van Volksgezondheid Onkelinx. Er zijn reeds voorlopige antwoorden beschikbaar.

Hartelijk dank aan Senator Lijnen voor haar blijvende engagement in deze materie.

... lees verder >> |

België

Schriftelijke vragen van Bert Anciaux over de classificatie van ME & CVS, Lyme en verzekeringsmaatschappijen

Door ME-gids.net op zaterdag 26 april 2014.
770x gelezen. Bron: Belgische Senaat. Geen reacties.

Op 5 en 25 februari 2014 stelde senator Bert Anciaux van de SP.A aan Minister van Volksgezondheid Onkelinx enkele vragen m.b.t. de classificatie van ME en CVS, de late detectie van de ziekte van Lyme, en het onterecht classificeren van ME en CVS als psychische aandoeningen door verzekeringsmaatschappijen.

Hartelijk dank aan Bert Anciaux voor zijn engagement in deze problematiek.

... lees verder >> |

België

Integraal verslag van de hoorzitting over CVS

Door ME-gids.net op maandag 28 april 2014.
1461x gelezen. Bron: De Kamer. Geen reacties.

Zoals u al wist, vond op woensdag 19 maart 2014 een hoorzitting over CVS plaats in De Kamer, op initiatief van Maya Detiège van de Sp.a, die voorzitter is van de Commissie Volksgezondheid.

We gaven u reeds een overzicht van beschikbaar materiaal hieromtrent, evenals mediaberichten. Ondertussen is het officiële en integrale verslag van De Kamer zelf beschikbaar gesteld, die u hieronder kunt teruglezen.

Wij danken graag Marc Van Impe voor zijn stem in naam van de patiënten tegenover de gevestigde belangen die krampachtig vasthouden aan abnormale moeheid, biopsychosociaal, CGT en GET. Laat ons hopen op een ommekeer die ten goede komt van de patiënten.

... lees verder >> | Forum discussie

België

Schriftelijke vragen en antwoorden van CD&V en cdH m.b.t. de ME, CVS en Lyme problematiek

Door ME-gids.net op vrijdag 25 april 2014.
655x gelezen. Bron: Belgische Senaat. Geen reacties.

Dat de ME, CVS en Lyme problematiek momenteel een hot item is, blijkt uit de vele vragen die erover gesteld worden op politiek niveau. Op 10 januari 2014 diende senator Dirk Claes (CD&V) een vraag in m.b.t. de diagnosestelling van Lyme i.p.v. ME of CVS. En op 5 februari 2014 diende senator André du Bus de Warnaffe (cdH) op zijn beurt vragen in over de ziekte van Lyme. De vragen met bijhorende antwoorden van Minister van Volksgezondheid Onkelinx kunt u hieronder lezen.

... lees verder >> |

België

Overzicht verslaggeving hoorzitting over CVS

Door ME-gids.net op maandag 31 maart 2014.
1757x gelezen. Bron: Varia. 3 reacties.

Op woensdag 19 maart 2014 in de voormiddag vond een hoorzitting over CVS (bij uitbreiding 'lichamelijk onverklaarde klachten') plaats in De Kamer, op initiatief van Maya Detiège van de Sp.a, die voorzitter is van de Commissie Volksgezondheid.

... lees verder >> | Forum discussie

België

Tweede open brief t.a.v. Commissie Volksgezondheid inzake CVS hoorzitting 19 maart

Door ME-gids.net op woensdag 12 maart 2014.
1338x gelezen. Bron: Els VH. Geen reacties.

11 maart 2014 om 13:19, Els Van Hoof, Tremelo, 10 maart 2014

Open brief tav de COMMISSIE VOLKSGEZONDHEID, LEEFMILIEU EN MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING – DE KAMER

Beste commissieleden,

27 februari jl. schreef ik onderstaande mail om mijn bekommernis (en die van mijn lotgenoten) kenbaar te maken ivm de geplande cvs-hoorzitting dd. 19 maart.

Ik voegde er nog een mail aan toe met het voorstel om ipv een Belgisch biomedisch onderlegde arts uit te nodigen (wat schijnbaar politiek gevoelig ligt), een buitenlandse arts te laten spreken (bv. Malcolm Hooper).

... lees verder >> | Forum discussie

België

Hoorzitting over “CVS”: zegen of vloek?

Door ME-gids.net op donderdag 27 februari 2014.
2009x gelezen. Bron: Sp.a, E. VH, WUCB, EDW. 2 reacties.

Rondetafel meeting

Op 19 september 2013 organiseerde de Sp.a. een rondetafel meeting met als titel "CVS/ME/OLK: Hoe verbeteren we de aanpak?". Er waren sterke patiëntengetuigenissen, en minder overtuigende ‘CVS-artsen’, met een afsluitend sterk betoog door gerenommeerd Alzheimer Professor Van Broeckhoven. Politici Maya Detiège, John Crombez en Bert Anciaux leidden alles in goeie banen.

Zie

... lees verder >> | Forum discussie

België

Vraag van Wouter De Vriendt (Groen) aan Minister Onkelinx over het CVS-beleid

Door ME-gids.net op zondag 9 februari 2014.
675x gelezen. Bron: De Kamer. Geen reacties.

Federaal Volksvertegenwoordiger Wouter De Vriendt (Groen) stelde vijf kritische vragen aan bevoegd Minister Onkelinx met betrekking tot het CVS beleid. De vraagstelling van de heer De Vriendt kwam tot stand na zijn deelname aan de vergaderingen van de politieke WUCB werkgroep die in november en december van 2013 plaatsvonden in het Federaal Parlement. Hartelijk dank aan Wouter De Vriendt voor zijn bijdrage en interesse in de CVS problematiek. 

 


... lees verder >> |

België

De Bont (VB): Onkelinx laat ME/CVS-patiënten in de kou staan

Door ME-gids.net op dinsdag 4 februari 2014.
601x gelezen. Bron: Vlaams Belang. Geen reacties.

Vlaams Belang. Persbericht, 17 december 2013

Bij de laatste bespreking van de begroting en beleidsbrieven van deze legislatuur doet Vlaams Belang-Kamerlid Rita de Bont een opmerkelijke oproep tot minister van Gezondheid Laurette Onkelinx. Zij vraagt om met hoogdringendheid aandacht te besteden aan de grote groep van  patiënten die lijden aan ziekten met multifactoriële oorzaken.

... lees verder >> |

België

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >|