random
RSS feed

Persberichten

Officiële persberichten inzake ME of cvs

Zorgen over retrovirus XMRV nemen toe

Door Zuiderzon op maandag 21 juni 2010.
2145x gelezen. Bron: Ortho (Orthomoleculair Magazine). Geen reacties.

Amerikaanse bloedbanken: ‘Voorlopig geen (ex-)ME/CVS-patiënten’

Gendringen – 21 juni 2010. Internationaal nemen de zorgen over de bloedvoorraden toe, na de vondst van het retrovirus XMRV bij mensen met het chronisch vermoeidheids-syndroom (ME/CVS). De Amerikaanse bloedbanken hebben bekendgemaakt (ex-)patiënten voorlopig uit te sluiten van donatie. Het Nederlandse Sanquin Bloedvoorziening gaat op basis van dit nieuwe feit ‘het beleid heroverwegen’, aldus een woordvoerder vandaag tegenover ORTHO.

... lees verder >> | Forum discussie

Persberichten

Persbericht: Congres Voeding en Psyche, 25 jaar ME/CVS

Door Zuiderzon op woensdag 2 juni 2010.
2072x gelezen. Bron: Ortho (Orthomoleculair Magazine). Geen reacties.

Het tijdschrift ORTHO (Orthomoleculair Magazine) organiseert op zaterdag 30 oktober in het UMC Utrecht het 5e Congres ‘Voeding & Psyche’. Centraal staat dit jaar het chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS). Dit vanwege de stormachtige ontwikkelingen sinds de wetenschappelijke publicatie over een mogelijke relatie met het retrovirus XMRV (Science oktober 2009; 326:585-9). Deze bevinding werpt een geheel nieuw licht op het ontstaan en de therapie van ME/CVS.

... lees verder >> |

Persberichten

Persbericht: Positieve ‘XMRV-studie’ kwestie van tijd

Door Zuiderzon op maandag 3 mei 2010.
1187x gelezen. Bron: Ortho (Orthomoleculair Magazine). Geen reacties.

Praag – 3 mei 2010. Afgelopen oktober presenteerden Amerikaanse onderzoekers in Science een doorbraak rond het chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS). In het bloed van ME/CVS-patiënten vonden ze sporen van het retrovirus XMRV. Daarna konden drie groepen onderzoekers, waaronder één uit Nijmegen, deze bevindingen niet bevestigen. De eerste positieve ‘replicatiestudie’ lijkt echter slechts een kwestie van tijd, zo bleek tijdens de ‘Centennial Retrovirus Meeting’ in Praag.

... lees verder >> | Forum discussie

Persberichten

Nieuwe trend: geen bloeddonatie na ME/CVS

Door Zuiderzon op donderdag 22 april 2010.
1048x gelezen. Bron: Ortho (Orthomoleculair Magazine). Geen reacties.

Gendringen – 22 april 2010. Steeds meer landen sluiten mensen die ME/CVS hebben gehad uit van bloeddonatie. Aanleiding is het retrovirus XMRV, dat is gevonden bij deze patiëntengroep. Eerder deze maand werd bekend dat in Canada ex-patiënten geen bloed meer mogen doneren. Persbureau NZPA meldde gisteren dat Nieuw-Zeeland dit voorbeeld gaat volgen. Ook Australië overweegt herziening van haar richtlijnen voor bloeddonatie.

... lees verder >> |

Persberichten

Persbericht. Wél XMRV-virus bij Nederlandse patiënten

Door Zuiderzon op vrijdag 16 april 2010.
3564x gelezen. Bron: Ortho (Orthomoleculair Magazine). Geen reacties.

Gendringen – 16 april 2010. Onderzoekers van het UMC St. Radboud maakten in februari bekend in het bloed van Nederlandse patiënten met het chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) geen XMRV-virus te hebben aangetroffen. Ze verzwegen echter dat Amerikaanse onderzoekers in bloedstalen van dezelfde patiënten wél sporen vonden van dit retrovirus. Dit blijkt uit een webpublicatie van het tijdschrift Ortho, die vandaag online is gezet.

... lees verder >> | Forum discussie

Persberichten

Persbericht. WPI kondigt beschikbaarheid aan van een geupdate XMRV-test

Door Zuiderzon op donderdag 14 januari 2010.
1246x gelezen. Bron: Whittemore Peterson Institute. Geen reacties.

De Britse publicatie heeft geen impact op het XMRV onderzoek.

Reno, Nevada. In oktober 2009 publiceerde het Whittemore Peterson Institute samen met de Cleveland Clinic en het National Cancer Institute hun bevindingen in Science over de ontdekking van XMRV in het bloed van ME/CVS-patiënten. De testmethode die gevalideerd werd in verschillende labo’s  door gebruik te maken van verschillende positieve controlestalen, gebruikt een uniek proces dat uitgebreid ge-peer-reviewed werd alvorens gepubliceerd te worden en geeft de meest accuraat mogelijke resultaten.

... lees verder >> |

Persberichten

Persbericht: XMRV - 'missing link' bij ME/CVS?

Door Zuiderzon op donderdag 18 februari 2010.
975x gelezen. Bron: Ortho. Geen reacties.

Gendringen – 18 februari 2010. Ortho brengt als eerste vakblad in Nederland een groot item over de ontdekking van het XMRV retrovirus bij ME/CVS ofwel het chronisch vermoeidheidssyndroom. In het eerste nummer van de nieuwe jaargang, die vandaag verschijnt, zijn aan deze mogelijke doorbraak acht pagina’s gewijd.

... lees verder >> |

Persberichten

UWV in de fout bij keuring ME/CVS-patiënten

Door Zuiderzon op woensdag 3 februari 2010.
3080x gelezen. Bron: Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid. Geen reacties.

Persbericht Steungroep: Rechtbank Almelo: UWV in de fout bij keuring ME/CVS-patiënten

Het UWV baseert de keuring van ME/CVS-patiënten op een onjuist standpunt. Keuringsartsen moeten bij de beoordeling van arbeidsongeschiktheid de gevolgen van CVS serieus nemen. Zo oordeelt de Rechtbank Almelo in twee recente uitspraken.* De Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid wil dat het UWV het gewraakte standpunt herziet en de gemaakte fouten rechtzet. 

... lees verder >> | Forum discussie

Persberichten

Canadese Klinische definitie ME/CVS en richtlijnen voor medisch personeel nu ook in het Nederlands: warm aanbevolen!

Door Zuiderzon op vrijdag 29 januari 2010.
3722x gelezen. Bron: Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid. 2 reacties.

Internationale richtlijn ME/CVS nu ook in het Nederlands

Persbericht, Groningen/Hilversum, 29 januari 2010

Vandaag verschijnt de Nederlandse vertaling van de Richtlijn voor diagnostiek, begeleiding en behandeling van het Chronisch Vermoeidheidsyndroom (ME/CVS) [1]. Deze richtlijn is opgesteld door een internationale groep experts. De ME/CVS-Stichting Nederland en de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid hopen dat dit gezaghebbende document ook in Nederland bij zal dragen aan een betere zorg voor ME/CVS-patiënten.

... lees verder >> |

Persberichten

Persbericht: Gedragstherapie (CGT) - Oefentherapie (GET) niet alleen ineffectief, maar zelfs potentieel schadelijk voor veel ME/CVS-patiënten

Door Zuiderzon op woensdag 28 oktober 2009.
4011x gelezen. Bron: Frank Twisk. 6 reacties.

In een recent verschenen overzichtsartikel van relevante wetenschappelijke literatuur wordt aangetoond dat de "revalidatietherapie" voor patiënten met ME/CVS, een combinatie van gedragstherapie (CGT) en oefentherapie (GET), die ook wordt toegepast in Nederland en Belgische CVS-referentiecentra, niet alleen ineffectief is, maar zelfs de gezondheidstoestand van veel ME/CVS-patiënten doet verslechteren.

... lees verder >> |

Persberichten

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >|