random
RSS feed

David Tuller

Artikels David Tuller

Trial By Error – Mary Dimmock over de nieuwe bewijsreview van CDC

Door ME-gids op zaterdag 10 augustus 2019.
772x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 10 juli 2019

De laatste tijd heb ik meer tijd gestoken in en meer berichten gewijd aan de ontwikkelingen in het VK dan die in de VS. Ik denk dat dat niet zo verrassend is. Dit hele project begon immers als een onderzoek van de PACE-trial, uitgevoerd door Britse expert in Britse gezondheidscentra en gepubliceerd in Britse vakbladen. En er is nog zoveel onzin te behandelen naast PACE, gezien de kracht van ideologische CGT/GET-brigades.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial By Error: Britse ME/CVS-klinieken gaan te laks om met schade door behandeling, zegt studie

Door ME-gids op maandag 29 juli 2019.
634x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 16 juli 2019

Het vakblad Journal of Health Psychology fungeert al een paar jaar als een waardevol platform voor onderzoekers, academici en andere experts die zich uitspreken tegen de beweringen van de geblameerde PACE-studie en ander onderzoek van de ideologische CGT/GET-brigade. Vorige maand publiceerde het vakblad een nuttige en onthullende paper van vier auteurs - drie pientere patiënten/belangenbehartigers, en één academisch psycholoog.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error: Tullers strijd tegen LP-studie en SOLK levert resultaat op!

Door ME-gids op maandag 22 juli 2019.
916x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

Tuller is al een tijdje bezig met zijn strijd tegen een gebrekkige studie over het Lightning Process als behandeling voor jonge ME-patiënten, en tegen de overdreven voorstelling van de kostprijs van SOLK.

Hieronder een update, met enkele fijne resultaten:

... lees verder >> |

David Tuller

Trial By Error: pleidooi tegen Lightning Process voor jonge ME-patiënten - deel II

Door ME-gids op donderdag 20 juni 2019.
717x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

Tuller schakelt zijn strijd tegen het gebrekkige LP-onderzoek een versnelling hoger. Onlangs verscheen er een review over behandeling van ME bij kinderen, waarin naar de LP-studie werd verwezen als bewijs voor de "doeltreffendheid" van het Lightning Process. En dat terwijl de onderzoekers van de LP-studie allerlei ethische en methodologische overtredingen begingen.

Aangezien men in het VK bezig is met de ontwikkeling van nieuwe richtlijnen voor ME, vreest Tuller dat deze review in de nieuwe richtlijnen zal worden opgenomen. Daarom is het van cruciaal belang dat de bevoegde personen nu onmiddellijk actie ondernemen en de LP-studie intrekken of er op zijn minst een behoorlijke waarschuwing aan te verbinden. Tuller probeert dit te bereiken door de betrokken personen en instanties aan te schrijven.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial By Error: pleidooi tegen Lightning Process voor jonge ME-patiënten - deel I

Door ME-gids op dinsdag 18 juni 2019.
681x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

Tuller schakelt zijn strijd tegen het gebrekkige LP-onderzoek een versnelling hoger. Onlangs verscheen er een review over behandeling van ME bij kinderen, waarin naar de LP-studie werd verwezen als bewijs voor de "doeltreffendheid" van het Lightning Process. En dat terwijl de onderzoekers van de LP-studie allerlei ethische en methodologische overtredingen begingen.

Aangezien men in het VK bezig is met de ontwikkeling van nieuwe richtlijnen voor ME, vreest Tuller dat deze review in de nieuwe richtlijnen zal worden opgenomen. Daarom is het van cruciaal belang dat de bevoegde personen nu onmiddellijk actie ondernemen en de LP-studie intrekken of er op zijn minst een behoorlijke waarschuwing aan t verbinden. Tuller probeert dit te bereiken door de betrokken personen en instanties aan te schrijven.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error: Tuller eist correctie van valse kostprijs SOLK - vakblad stemt in! (Update)

Door ME-gids op maandag 10 juni 2019.
981x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

Een tijdje geleden maakte Tuller ons attent op een fout in een Brits vakbladartikel over de kostprijs van SOLK [zie eerdere post]. Het artikel interpreteerde de cijfers uit een oudere studie verkeerd, waardoor de kostprijs van SOLK meer dan drie keer te hoog kwam te liggen. De werkelijke financiële impact van SOLK op het zorgsysteem werd daardoor drastisch overschat. De opgepompte cijfers werden vervolgens gebruikt om psychologische programma's te promoten als "behandeling" voor SOLK.

Tuller kroop weer in zijn pen, en zijn volharding werd beloond: na meerdere brieven aan het vakblad, stemden ze uiteindelijk in met een correctie. Maar twee weken later is de correctie nog steeds nergens te bespeuren...

... lees verder >> |

David Tuller

Trial By Error: crowdfunding is ten einde!

Door ME-gids op donderdag 6 juni 2019.
517x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 14 mei 2019

Deze post is bijna twee weken te laat, maar er blijven maar zaken opduiken. Het spreekt voor zich dat ik enorm blij ben met de steun voor de crowdfunding van april op het interne platform van Berkeley. De universiteit heeft 1025 donaties ontvangen voor een totaal van 103.283$ [91.770 €] voor “Trial By Error.” Van deze donaties kwamen de meeste – 384 – uit het VK. Dat was meer dan twee keer zoveel als de 184 donaties uit de VS. Vervolgens kwamen Noorwegen en Zweden met 107 en 104 donaties respectievelijk, gevolgd door Australië met 68 en – een gelijkspel! – zowel Canada als Nederland met 30. [België had 14 donoren, n.v.d.r.]

... lees verder >> |

David Tuller

Trial By Error: Jennie Spotila over toespraak directeur NIH

Door ME-gids op dinsdag 21 mei 2019.
742x gelezen. Bron: Jennie Spotila & David Tuller. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 23 april 2019

Ik heb nog nooit een gesprek gehad met Francis Collins, die aan het hoofd staat van de National Institutes of Health. Hij komt over als een beleefde en zorgzame man, en naar wat ik over hem hoor, is hij dat ook. Dat is zeker hoe hij overkwam eerder deze maand, toen hij sprak tijdens de NIH-bijeenkomst over ME/cvs-onderzoek.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial By Error: de saga over het eenzijdig artikel in Reuters gaat verder

Door ME-gids op woensdag 15 mei 2019.
927x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

De saga over het eenzijdig verhaal in Reuters gaat verder...Tuller schrijft Reuters rechtstreeks aan, maar ze houden zich van de domme...

Trial By Error: update over Reuters

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 18 april 2019

Vorige zondag [14 april 2019] stuurde ik een brief, waarin ik mijn bedenkingen uitte over Kate Kellands recente artikel, naar de gepaste persoon - Reuters' internationale redacteur voor ethiek en waarden. Na de zaken bekeken te hebben, heeft Reuters beslist om mijn huidige academische titel aan de post toe te voegen en om al het overige te laten zoals het is. Ik apprecieer de eerste beslissing en ben het natuurlijk grondig oneens met de tweede.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial By Error: crowdfunding week 3: je donatie wordt verdubbeld!

Door ME-gids op dinsdag 23 april 2019.
657x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 22 april 2019

Hallo iedereen! Ik zit intussen op 71% van mijn doel, met nog acht dagen te gaan. Tot hier toe heb ik exact 700 donaties gekregen. Het zou fantastisch zijn om de 1000 te bereiken, zoals de vorige jaren.


... lees verder >> |

David Tuller

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 > >|