random
RSS feed

Andere landen

ME/cvs politiek en sociaal elders in de wereld

Bezorgdheid door vooraanstaande ME-experts over CGT en GET

Door Zuiderzon op zaterdag 5 september 2009.
2143x gelezen. Bron: MEActionUK. Geen reacties.

In het Verenigd Koninkrijk werd de ‘NICE Clinical Guideline’ voor ‘CVS/ME’ uitgevaardigd waarin wordt aanbevolen dat de enige management-strategie voor ME(cvs) CGT en GOT zou mogen zijn. Patiënten-groeperingen en ME(cvs)-specialisten protesteerden daartegen en er werd een gerechtelijke zaak aangespannen bij het Hoog Gerechtshof. Meer dan twintig gerenommeerde ME(cvs)-experten gaven specifieke verklaringen ter ondersteuning van de ‘Judicial Review of the NICE Guideline on CFS/ME’ (Februari 2009 in het Londense ‘High Court’). Geen enkele van de verklaringen kreeg de erkenning die ze verdienen. Hier geven we enkele uitreksels ten voordele van de belangen van mensen die lijden aan ME(cvs) en zij die hen steunen en voor hen zorgen.

... lees verder >> |

Andere landen

ME-patiënten verliezen rechtszaak tegen NICE richtlijnen

Door Zuiderzon op zaterdag 14 maart 2009.
1378x gelezen. Geen reacties.

In juni meldden we dat de rechtszaak door twee ME-patiënten aangespannen in Engeland, ontvankelijk verklaard werd: klik hier. Deze rechtszaak betrof een protest tegen de enge visie van de fel-bekritiseerde NICE-richtlijnen die CGT en GET als behandeling van ME/CVS naar voren schuiven en een claim voor alternatieve biomedische behandeling.

Slecht nieuws opnieuw voor de ME-patiënten gezien de uitspraak in het voordeel van NICE, wetende dat GET schadelijk is voor ME-patiënten en eerdere onderzoeken die dit ook staven. Hoewel volgens NICE goed nieuws voor ME-patiënten en over de 'eerlijkheid' van deze richtlijnen. Of beter gezegd: goed nieuws voor de 'belanghebbenden' van de NICE richtlijnen?

Website die handelt over de NICE-rechtszaak: klik hier

... lees verder >> | Forum discussie

Andere landen

Rechtszaak ME-patiënten tegen NICE richtlijnen ontvankelijk verklaard door het Hof (GB)

Door Zuiderzon op donderdag 19 juni 2008.
1096x gelezen. Bron: Norfolk Eastern Daily Press. Geen reacties.

De Hoge Raad in Engeland heeft naar aanleiding van een hoorzitting bepaald dat zij de rechtszaak aangespannen door twee ME-patiënten ontvankelijk acht.

Alhoewel de rechter van mening is dat de rechtbank niet over medische kwesties gaat, oordeelde hij uiteindelijk dat hij het in het algemeen belang acht dat de enorme tegenstelling tussen de biomedische en de (bio)psychosociale school in een uitgebreide hoorzitting aan een objektief (?) oordeel onderworpen wordt.

De publikatie van de NICE-richtlijnen, sterk "geïnspireerd" door de CBT/GET-"filosofie", leidden in Engeland en daarbuiten tot een storm van protest.

... lees verder >> |

Andere landen

Petitie voor medische basisvoorzieningen ME/CVS en FM-patiënten unaniem aangenomen in Catalaans parlement

Door Zuiderzon op zondag 8 juni 2008.
991x gelezen. Bron: Frank Twisk. Geen reacties.

Goed nieuws uit Spanje, uit Catalonië om precies te zijn.
 
Daar werd op 21 mei met unanieme stemmen een petitie aangenomen waardoor enkele belangrijke basisvoorzieningen gerealiseerd worden voor CVS- en fibromyalgiepatiënten in Catalonië.

... lees verder >> |

Andere landen

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8