random
RSS feed

Andere landen

ME/cvs politiek en sociaal elders in de wereld

De DSM-V Task Force wil ME/CVS als psychiatrische diagnose opnemen

Door Zuiderzon op dinsdag 4 mei 2010.
5027x gelezen. Bron: DSM-V. 1 reactie.

Een internationale ontwikkeling die van belang is voor de positie van ME/CVS-patiënten is de discussie over herziening van het internationaal gezaghebbende handboek voor psychiatrische diagnoses DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders). Er ligt een voorstel om een nieuwe groep psychiatrische aandoeningen te creëren. De internationale organisatie van ME/CVS-wetenschappers, de IACFS/ME, heeft gewaarschuwd dat ME/CVS hierin ondergebracht zou kunnen worden. Zij heeft ook iedereen opgeroepen op dit voorstel te reageren om deze wijziging niet over te nemen (deadline 20 april 2010). De reacties van verschillende instanties bleef dan ook niet op zich wachten.

Intro door De Steungroep

... lees verder >> |

Andere landen

Europese ME Alliantie vraagt een Europees verbod op bloeddonaties van mensen met de diagnose ME/CVS

Door Zuiderzon op zondag 25 april 2010.
1058x gelezen. Bron: EMEA. 1 reactie.

Nadat Canada, Australië en (naar alle waarschijnlijkheid) Nieuw-Zeeland mensen die de diagnose ME/CVS hebben gekregen, verboden hebben om bloed te doneren, heeft de Europese ME Alliantie (EMEA) geschreven naar de Europese gezondheidsministers en de ‘chief medical officers’ met het verzoek een gelijkaardige ban in te voeren in de Europese landen. EMEA heeft ook meer financiering gevraagd voor biomedisch onderzoek naar ME/CVS en opnieuw de Gezondheidsministers en Chief Medical Officers in Europa uitgenodigd voor een ontmoeting in Londen op 23 mei 2010 om ME/CVS te bespreken.

... lees verder >> | Forum discussie

Andere landen

ME/CVS officieel erkend als neurologische aandoening in Ontario (Canada)

Door Zuiderzon op zaterdag 17 april 2010.
2520x gelezen. Bron: National ME/FM Action Network. Geen reacties.

Dit betekent dat niemand in Ontario die aan ME/CVS lijdt ooit nog verteld kan worden door een arts dat ME/CVS niet bestaat. Als ze dat doen, wijs hen dan op Diagnostische Code 795. ‘Chronisch vermoeidheidssyndroom’ heeft de OHIP Diagnostische Code 795 gekregen door het Ontario Medical Association als een neurologische aandoening!

... lees verder >> |

Andere landen

Bezorgdheid door vooraanstaande ME-experts over CGT en GET

Door Zuiderzon op zaterdag 5 september 2009.
2071x gelezen. Bron: MEActionUK. Geen reacties.

In het Verenigd Koninkrijk werd de ‘NICE Clinical Guideline’ voor ‘CVS/ME’ uitgevaardigd waarin wordt aanbevolen dat de enige management-strategie voor ME(cvs) CGT en GOT zou mogen zijn. Patiënten-groeperingen en ME(cvs)-specialisten protesteerden daartegen en er werd een gerechtelijke zaak aangespannen bij het Hoog Gerechtshof. Meer dan twintig gerenommeerde ME(cvs)-experten gaven specifieke verklaringen ter ondersteuning van de ‘Judicial Review of the NICE Guideline on CFS/ME’ (Februari 2009 in het Londense ‘High Court’). Geen enkele van de verklaringen kreeg de erkenning die ze verdienen. Hier geven we enkele uitreksels ten voordele van de belangen van mensen die lijden aan ME(cvs) en zij die hen steunen en voor hen zorgen.

... lees verder >> |

Andere landen

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >|