random
RSS feed

Conferenties, voordrachten over ME

Verslagen van conferenties, lezingen, voordrachten over ME

Toneelstuk rond ME

Door Hermine op zondag 20 februari 2011.
1350x gelezen. Geen reacties.

Toneelvereniging Den Ballon brengt u 'Emilie', een verhaal over een 18-jarig meisje met ME/CVS en Fibromyalgie. Het centrale personage voelt zich steeds zieker worden maar moet hoe meer de tijd vordert ook harder vechten voor het nodige begrip.

'Emilie' is dan wel een fictief verhaal, het verhaal is gebouwd op een biografische realiteit. De regie is in handen van Paul Torfs, die ook de schrijver van het stuk is. 

Zaal Kaleidoscoop, Mortsel, Molenstraat 50, Mortsel

vrijdag 20 mei · 20:30 - 23:30
zondag 22 mei · 14:00 - 17:00

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Samenvatting Oslo XMRV Seminarie

Door Punika op donderdag 10 februari 2011.
1271x gelezen. Bron: ESME. Geen reacties.

28 november 2010.

Uittreksels van de XMRV-conferentie in Oslo van  28/11/2010. Lezing door Dr Judy Mikovits, Whittemore Peterson Institute en lezing van dr. Mette Johnsgaard, Lillestrom Helseklinikk, Centrum voor behandeling van chronische ziekte.

 

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Uitnodiging voorstelling boek Dr. Maes op 24/2/11 met docu over de zoektocht naar een biologische verklaring voor ME/CVS

Door Zuiderzon op dinsdag 8 februari 2011.
5677x gelezen. Bron: Frank Twisk. Geen reacties.

Op 24 februari 2011 wordt het boek van dr. Michael Maes officieel gelanceerd (zie bijlage).

Naast een korte documentaire over de zoektocht van dr. Maes naar een biologische verklaring voor ME/CVS (en alle tegenwerking waarmee hij bij zijn zoektocht te  maken kreeg) zal ik, zoals het er nu voorstaat, een korte presentatie verzorgen over de "misverstanden" rond ME/CVS.

Mocht je zin hebben en in de gelegenheid zijn de  boekpresentatie bij te wonen, ben je van harte welkom.

24 februari 2011, 14:00 uur
Filmhuis Klappei
Klappeistraat 2
2060 Antwerpen
 
Dit is ongeveer 10 minuten lopen van het station.
 
Aanmelden (bij voorkeur voor 18 februari 2011) bij 
zorro uitgeverij - 00-32-(0)474 / 591 728
info@zorrobooks.be

Frank Twisk

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Verslag XMRV-presentatie Mikovits & Whittemore: laatste zand van zaken (Update: video's)

Door Zuiderzon op zondag 23 januari 2011.
3865x gelezen. Bron: Lannie in the Lymelight. 3 reacties.

Lannie (blog) was aanwezig op een presentatie van Dr. Mikovits en Annette Whittemore op 17 januari:

Vandaag woonde ik “Chronisch vermoeidheidssyndroom, het XMRV virus en de humaan MLV gerelateerde virussen: laatste stand van zaken inzake testen, behandelingen en onderzoek naar XMRV en zijn verband met chronische inflammatoire neuro- immuunziekte, waaronder chronisch vermoeidheidssyndroom” bij. Dit werd georganiseerd door Gordon Medical Associates in Santa Rosa, CA. Presentators waren Dr. Judy Mikovits, Onderzoeksdirecteur van het Whittemore Peterson Institute, en Annette Whittemore, Voorzitter en Stichter van het WPI.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Lezing Mikovits over XMRV (testen, opslag,...) te Zweden

Door Zuiderzon op donderdag 20 januari 2011.
1402x gelezen. Bron: Phoenix Rising Forums. Geen reacties.

Dr. Mikovits vertelde dat Dr. Sandra Ruscetti bijna 40 jaar op muizenvirussen heeft gewerkt. Nadat het werk op HIV stopte voor werk op MLV’s en kanker, redde ze haar reagentia…en dit waren de reagentia die het WPI gebruikte. Dr. Ruscetti kwam uit pensioen om te helpen met het lopende onderzoek en ze is er nog steeds, en in feite heeft Ruscetti zich nog vijf jaar meer geëngageerd. Dr. Mikovits merkte op dat het muizen retrovirus programma aan het NCI een review aan het ondergaan was. Het was een geweldige meevaller dat Dr. Mikovits net een type retrovirus beet had waar de vrouw van haar mentor zovele jaren op gewerkt had.

... lees verder >> | Forum discussie

Conferenties, voordrachten over ME

Verslagen lezing Mikovits: “XMRV, een nieuw menselijk pathogeen in CVS?” (NJCFSA) (Update 2!)

Door Zuiderzon op maandag 18 oktober 2010.
1769x gelezen. Bron: ME/CFS Forums. 2 reacties.

De New Jersey Chronic Fatigue Association (NJCFSA) heeft op 17 oktober 2010 een conferentie georganiseerd: ME/CFS: New Perspectives in Research, Advocacy, Education and Disability. Het programma van deze dag kunt u hier downloaden.

Er was ook een lezing van Judy Mikovits: "XMRV, a new human pathogen in CFS?". Hieronder volgen interessante nota’s van een persoon die haar lezing (niet de Q&A) bijgewoond heeft. Het zijn notities uit het geheugen, dus eventuele fouten kunnen het gevolg zijn van interpretaties.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Posterpresentatie Snyderman/Mikovits XMRV-workshop: Daling in XMRV, inflammatoire cytokines en tumormarkers na anti-retrovirale therapie (ART)

Door Zuiderzon op vrijdag 8 oktober 2010.
1798x gelezen. Bron: Treating XMRV Blogspot. Geen reacties.

Op Treating XMRV Blogspot van Dr. Jamie Deckoff-Jones die zelf antiretrovirale therapie (ART) probeert tegen XMRV, werd met toestemming de posterpresentatie van Dr. Snyderman en collega's tijdens de eerste internationale XMRV-workshop gepubliceerd aangaande XMRV-geïnfecteerde ME/CVS-patiënten met chronische lymfatische leukemie.

Deze studie kan "historisch" belangrijke waarde hebben, gezien onderstaande voornaamste bevindingen:

  1. XMRV kon opgespoord worden in kankerachtige cellen en ‘expressed’ uit celculturen, wat het verband tussen het virus en de ziektes sterker maakt.
  2. De anti-retrovirale therapie verlaagt niet alleen de cytokinemarkers voor XMRV en de infectueuze virale lading XMRV, maar verlaagt ook de tumormarkers. Dit samen met klinische verbeteringen, versterkt het potentieel oorzakelijk verband.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Informeel verslag XMRV-congres (ME/cvs-Vereniging)

Door Zuiderzon op donderdag 23 september 2010.
3831x gelezen. Bron: Berthe. 7 reacties.

Voordracht door Prof. Dr. De Meirleir en Chris Roelant

Georganiseerd door de Belgische ME-vereniging te Wezemaal op 22 september 2010

Forumlid Berthe (Esther) was gisteren aanwezig op de lezing over XMRV door Dr. De Meirleir en Chris Roelant. Ze heeft haar notulen uitgewerkt in een ruw verslag die ze ons niet wil onthouden. Alle informatie die ze heeft, staat opgeschreven en niets werd achtergehouden. Het is uiteraard een persoonlijk verslag dus eventuele fouten in de transcriptie kunnen het gevolg zijn van haar interpretatie. De data gaat ze ook nog verwerken in haar eigen blog. ME-Gids.net dankt Berthe voor haar bijdrage!

... lees verder >> | Forum discussie

Conferenties, voordrachten over ME

Posterpresentatie Cheney op XMRV-workshop: 75% ME/CVS-patienten XMRV-positief

Door Zuiderzon op donderdag 16 september 2010.
2155x gelezen. Bron: CFS Central. Geen reacties.

Dr. Paul Cheney die reeds lange tijd CVS arts en onderzoeker is, presenteerde zijn poster op de XMRV-conferentie aan het National Institutes of Health afgelopen week.

“Detectie van XMRV in een Nationale Praktijk Exclusief Gespecialiseerd in Chronisch Vermoeidheidssyndroom” selecteerde 47 patiënten (38 vrouwelijk en 9 mannelijk) uit 24 staten in de Verenigde Staten, plus Canada en Australië. Ze voldeden allemaal aan de 1994 CDC case definitie van de ziekte, AKA de Fukuda definitie, en de gemiddelde ziekteduur bedroeg bijna 19 jaar.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >|