random
RSS feed

Conferenties, voordrachten over ME

Verslagen van conferenties, lezingen, voordrachten over ME

Overzicht internationale XMRV-workshop 7-8 september (Update 2)

Door Zuiderzon op dinsdag 14 september 2010.
2383x gelezen. Geen reacties.

Op 7 en 8 september vond de allereerste internationale XMRV-workshop plaats georganiseerd door Virology Education in Bethesda in de Verenigde Staten. Het volledige programma van de workshop kunt u hier downloaden. De NIH (Amerikaanse gezondheidsinstantie en werkgever van dr. Harvey Alter) was gastheer van deze workshop. Met mondjesmaat is er verslaggeving hierover terug te vinden. Hieronder volgt een overzicht.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Congres XMRV (ME/CVS-Vereniging België)

Door Zuiderzon op donderdag 19 augustus 2010.
2323x gelezen. Bron: ME/CVS-Vereniging België. Geen reacties.

De ME/CVS-Vereniging België nodigt u van harte uit op hun congres dat georganiseerd wordt op woensdag 22 september 2010 om 19u. Prof. De Meirleir komt er spreken over de huidige stand van zaken inzake XMRV en PhD. Chris Roelant zal het hebben over de onderzoeksresultaten van de urinetest. Schrijf u in vóór 18 september!

... lees verder >> | Forum discussie

Conferenties, voordrachten over ME

Landelijke ME informatiedag 2010

Door Zuiderzon op zaterdag 14 augustus 2010.
1531x gelezen. Bron: ME/CVS-Vereniging en MEdivera. 4 reacties.

De ME/CVS-Vereniging en MEdivera organiseren op 8 september 2010 de landelijke informatiedag. Het thema van de dag is 'Behandelingen voor ME'. Sprekers zijn onder meer Dr. Tischer, de directeur van het Europees Laboratorium voor Nutriënten en de voorzitters van de MEdivera en de ME/CVS-Vereniging. U bent van harte uitgenodigd op deze gezamenlijke jaarlijkse landelijke informatiedag.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Webinar Dr. Bateman en Prof. Racaniello over XMRV en ME/cvs

Door Zuiderzon op dinsdag 10 augustus 2010.
2189x gelezen. Bron: CFIDS Association of America. Geen reacties.

L. Bateman
V. Racaniello

Op 15 juli 2010 werd er een webinar georganiseerd door de CFIDS Association of America met Lucinda Bateman, MD en Vincent Racaniello, PhD over XMRV en ME/cvs.

U kunt een video van de presentatie opnieuw bekijken: hier of hier.

Hieronder vindt u een vertaling van de dia’s gebruikt tijdens de presentatie, met een samenvatting, en vragen en antwoorden.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Lezing Komaroff: Genoeg bewijs dat ME/CVS neurologisch is

Door Zuiderzon op maandag 14 juni 2010.
3040x gelezen. Bron: Massachusetts CFIDS/ME and FM Association. Geen reacties.

Op 24 april 2010 organiseerde Massachusetts CFIDS/ME & FM Association een presentatie over “Het laatste onderzoek naar CVS” door Dr. Anthony L. Komaroff. Dr. Komaroff, professor geneeskunde aan de Harvard Medical Scool en Editor in Chief of Harvard Health Publications, heeft honderden ME/CVS-patiënten behandeld over de afgelopen 25 jaar.

 


... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

XMRV-toerstop in Madrid: Informele samenvatting

Door Zuiderzon op zaterdag 29 mei 2010.
2445x gelezen. Bron: Phoenix Rising. Geen reacties.

De XMRV-toer van Dr. Peterson, Dr. De Meirleir, Dr. Frémont en Dr. Roelant langs enkele Europese hoofdsteden in mei werd eerder aangekondigd. Van de stop in Madrid op 26 mei 2010 is al een summiere, doch onvolledige, samenvatting beschikbaar van iemand die de lezing bijgewoond heeft. Dit verslagje werd online geplaatst op Facebook (besloten) en overgenomen op de Noorse blog Rutts Tankespinn en Phoenix Rising (klik hier en hier). Men is van plan dit informeel verslag binnenkort te vervolledigen. Dit zal dan ook hier te zijner tijd beschikbaar gesteld worden. Ondertussen kunt u al een vertaling van de hoofdlijnen hieronder lezen, bewerkt door ondergetekende. Ook zijn er reeds 2 filmpjes beschikbaar over de V&A ronde door Dr. De Meirleir en Dr. Peterson.

... lees verder >> | Forum discussie

Conferenties, voordrachten over ME

De Europese ME Alliantie (EMEA) sponsort een Europese XMRV-Toer door Dr. David Bell in de herfst van 2010

Door Zuiderzon op zaterdag 22 mei 2010.
686x gelezen. Bron: EMEA. 1 reactie.

Leden van de Europese ME Alliantie sponsoren een reeks lezingen in Europa die gegeven zullen worden door Dr. David Bell. Daarbij hopen ze in staat te zijn lezingen te organiseren in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden, België en Spanje. Meer details zullen later volgen.

 AFGELAST

 o.v. persoonlijke redenen
 

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

XMRV en ME/CVS: Vragen en antwoordensessie met Dr. Judy Mikovits van het WPI (IACFS/ME Nieuwsbrief)

Door Zuiderzon op woensdag 5 mei 2010.
2478x gelezen. Bron: IACFS/ME Nieuwsbrief (april 2010). Geen reacties.

Gebeten om te weten?

In een bijlage van de nieuwsbrief van IACFS/ME (april 2010, vol3, issue1) is er een vraag-en-antwoordsessie met dr. Judy Mikovits beschikbaar, waarin zij zeer uitgebreid antwoord geeft m.b.t. verschillende issues omtrent XMRV.  Vragen zijn onder meer afkomstig van collega's Klimas, Nicolson en Chia.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

XMRV on tour: Vooraankondiging symposia mei 2010 (update)

Door Zuiderzon op donderdag 20 mei 2010.
2314x gelezen. Bron: Frank Twisk. Geen reacties.

25 april 2010. Onbevestigde bronnen melden dat Dr. Peterson (medisch directeur van het WPI), Dr. De Meirleir en Dr. Frémont een toer door Europa zullen maken eind mei en hierbij een aantal symposia zullen verzorgen, met als doel (huis)artsen, fysiotherapeuten etc. voor te lichten over XMRV. Dit is misschien een ultieme kans om onze medische entourage aan te sporen.


... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Prof. Pall plant een tour in Europa over de NO/ONOO- cyclus

Door Zuiderzon op zaterdag 27 maart 2010.
1394x gelezen. Bron: ESME. Geen reacties.

Prof Martin L. Pall zal een Europese tour doen in april en mei en hij zal het hebben over ziekten die verband houden met de NO-ONOO-cyclus (meer info) en bijhorende behandeling.

Pall is Prof. Emeritus in Biochemie en medische wetenschappen. Zijn toer met presentaties gaat van Berlijn (D)(10/4) naar London (GB)(16/4) naar Rome (I)(17/4), Catania (17/4), Rome (18/4), Parijs (F)(21/4), Wuerzburg (D)(22/4), Duitsland (23/4 en 25/4) tot Madrid (30/4 en 1/5).

... lees verder >> | Forum discussie

Conferenties, voordrachten over ME

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >|