random
RSS feed

Conferenties, voordrachten over ME

Verslagen van conferenties, lezingen, voordrachten over ME

Posterpresentatie Snyderman/Mikovits XMRV-workshop: Daling in XMRV, inflammatoire cytokines en tumormarkers na anti-retrovirale therapie (ART)

Door Zuiderzon op vrijdag 8 oktober 2010.
1816x gelezen. Bron: Treating XMRV Blogspot. Geen reacties.

Op Treating XMRV Blogspot van Dr. Jamie Deckoff-Jones die zelf antiretrovirale therapie (ART) probeert tegen XMRV, werd met toestemming de posterpresentatie van Dr. Snyderman en collega's tijdens de eerste internationale XMRV-workshop gepubliceerd aangaande XMRV-geïnfecteerde ME/CVS-patiënten met chronische lymfatische leukemie.

Deze studie kan "historisch" belangrijke waarde hebben, gezien onderstaande voornaamste bevindingen:

  1. XMRV kon opgespoord worden in kankerachtige cellen en ‘expressed’ uit celculturen, wat het verband tussen het virus en de ziektes sterker maakt.
  2. De anti-retrovirale therapie verlaagt niet alleen de cytokinemarkers voor XMRV en de infectueuze virale lading XMRV, maar verlaagt ook de tumormarkers. Dit samen met klinische verbeteringen, versterkt het potentieel oorzakelijk verband.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Informeel verslag XMRV-congres (ME/cvs-Vereniging)

Door Zuiderzon op donderdag 23 september 2010.
3878x gelezen. Bron: Berthe. 7 reacties.

Voordracht door Prof. Dr. De Meirleir en Chris Roelant

Georganiseerd door de Belgische ME-vereniging te Wezemaal op 22 september 2010

Forumlid Berthe (Esther) was gisteren aanwezig op de lezing over XMRV door Dr. De Meirleir en Chris Roelant. Ze heeft haar notulen uitgewerkt in een ruw verslag die ze ons niet wil onthouden. Alle informatie die ze heeft, staat opgeschreven en niets werd achtergehouden. Het is uiteraard een persoonlijk verslag dus eventuele fouten in de transcriptie kunnen het gevolg zijn van haar interpretatie. De data gaat ze ook nog verwerken in haar eigen blog. ME-Gids.net dankt Berthe voor haar bijdrage!

... lees verder >> | Forum discussie

Conferenties, voordrachten over ME

Posterpresentatie Cheney op XMRV-workshop: 75% ME/CVS-patienten XMRV-positief

Door Zuiderzon op donderdag 16 september 2010.
2176x gelezen. Bron: CFS Central. Geen reacties.

Dr. Paul Cheney die reeds lange tijd CVS arts en onderzoeker is, presenteerde zijn poster op de XMRV-conferentie aan het National Institutes of Health afgelopen week.

“Detectie van XMRV in een Nationale Praktijk Exclusief Gespecialiseerd in Chronisch Vermoeidheidssyndroom” selecteerde 47 patiënten (38 vrouwelijk en 9 mannelijk) uit 24 staten in de Verenigde Staten, plus Canada en Australië. Ze voldeden allemaal aan de 1994 CDC case definitie van de ziekte, AKA de Fukuda definitie, en de gemiddelde ziekteduur bedroeg bijna 19 jaar.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Overzicht internationale XMRV-workshop 7-8 september (Update 2)

Door Zuiderzon op dinsdag 14 september 2010.
2406x gelezen. Geen reacties.

Op 7 en 8 september vond de allereerste internationale XMRV-workshop plaats georganiseerd door Virology Education in Bethesda in de Verenigde Staten. Het volledige programma van de workshop kunt u hier downloaden. De NIH (Amerikaanse gezondheidsinstantie en werkgever van dr. Harvey Alter) was gastheer van deze workshop. Met mondjesmaat is er verslaggeving hierover terug te vinden. Hieronder volgt een overzicht.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Congres XMRV (ME/CVS-Vereniging België)

Door Zuiderzon op donderdag 19 augustus 2010.
2339x gelezen. Bron: ME/CVS-Vereniging België. Geen reacties.

De ME/CVS-Vereniging België nodigt u van harte uit op hun congres dat georganiseerd wordt op woensdag 22 september 2010 om 19u. Prof. De Meirleir komt er spreken over de huidige stand van zaken inzake XMRV en PhD. Chris Roelant zal het hebben over de onderzoeksresultaten van de urinetest. Schrijf u in vóór 18 september!

... lees verder >> | Forum discussie

Conferenties, voordrachten over ME

Landelijke ME informatiedag 2010

Door Zuiderzon op zaterdag 14 augustus 2010.
1548x gelezen. Bron: ME/CVS-Vereniging en MEdivera. 4 reacties.

De ME/CVS-Vereniging en MEdivera organiseren op 8 september 2010 de landelijke informatiedag. Het thema van de dag is 'Behandelingen voor ME'. Sprekers zijn onder meer Dr. Tischer, de directeur van het Europees Laboratorium voor Nutriënten en de voorzitters van de MEdivera en de ME/CVS-Vereniging. U bent van harte uitgenodigd op deze gezamenlijke jaarlijkse landelijke informatiedag.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Webinar Dr. Bateman en Prof. Racaniello over XMRV en ME/cvs

Door Zuiderzon op dinsdag 10 augustus 2010.
2228x gelezen. Bron: CFIDS Association of America. Geen reacties.

L. Bateman
V. Racaniello

Op 15 juli 2010 werd er een webinar georganiseerd door de CFIDS Association of America met Lucinda Bateman, MD en Vincent Racaniello, PhD over XMRV en ME/cvs.

U kunt een video van de presentatie opnieuw bekijken: hier of hier.

Hieronder vindt u een vertaling van de dia’s gebruikt tijdens de presentatie, met een samenvatting, en vragen en antwoorden.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Lezing Komaroff: Genoeg bewijs dat ME/CVS neurologisch is

Door Zuiderzon op maandag 14 juni 2010.
3082x gelezen. Bron: Massachusetts CFIDS/ME and FM Association. Geen reacties.

Op 24 april 2010 organiseerde Massachusetts CFIDS/ME & FM Association een presentatie over “Het laatste onderzoek naar CVS” door Dr. Anthony L. Komaroff. Dr. Komaroff, professor geneeskunde aan de Harvard Medical Scool en Editor in Chief of Harvard Health Publications, heeft honderden ME/CVS-patiënten behandeld over de afgelopen 25 jaar.

 


... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

XMRV-toerstop in Madrid: Informele samenvatting

Door Zuiderzon op zaterdag 29 mei 2010.
2462x gelezen. Bron: Phoenix Rising. Geen reacties.

De XMRV-toer van Dr. Peterson, Dr. De Meirleir, Dr. Frémont en Dr. Roelant langs enkele Europese hoofdsteden in mei werd eerder aangekondigd. Van de stop in Madrid op 26 mei 2010 is al een summiere, doch onvolledige, samenvatting beschikbaar van iemand die de lezing bijgewoond heeft. Dit verslagje werd online geplaatst op Facebook (besloten) en overgenomen op de Noorse blog Rutts Tankespinn en Phoenix Rising (klik hier en hier). Men is van plan dit informeel verslag binnenkort te vervolledigen. Dit zal dan ook hier te zijner tijd beschikbaar gesteld worden. Ondertussen kunt u al een vertaling van de hoofdlijnen hieronder lezen, bewerkt door ondergetekende. Ook zijn er reeds 2 filmpjes beschikbaar over de V&A ronde door Dr. De Meirleir en Dr. Peterson.

... lees verder >> | Forum discussie

Conferenties, voordrachten over ME

De Europese ME Alliantie (EMEA) sponsort een Europese XMRV-Toer door Dr. David Bell in de herfst van 2010

Door Zuiderzon op zaterdag 22 mei 2010.
697x gelezen. Bron: EMEA. 1 reactie.

Leden van de Europese ME Alliantie sponsoren een reeks lezingen in Europa die gegeven zullen worden door Dr. David Bell. Daarbij hopen ze in staat te zijn lezingen te organiseren in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden, België en Spanje. Meer details zullen later volgen.

 AFGELAST

 o.v. persoonlijke redenen
 

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >|