random
RSS feed

Nieuws

Trial By Error: nieuwe GET-onzin uit Australië

Door ME-gids op dinsdag 20 augustus 2019.
561x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 29 juli 2019

Enkele Australische leden van de ideologische GET/CGT-brigade hebben nog maar eens nonsens en onzin gepubliceerd over "graduele oefentherapie" als behandeling voor ME/cvs, of wat zij nog steeds "chronisch vermoeidheidssyndroom" noemen. Het artikel, met de weinigzeggende titel "Chronisch vermoeidheidsyndroom: graduele oefentherapie", staat in een gepeerreviewed vakblad van een gerenommeerde uitgever, maar staat toch bol van ongefundeerde en dubieuze beweringen. Het verwijst naar de PACE-studie, maar zegt niets over de recente ontwikkelingen die de geloofwaardigheid van de studie hebben ondermijnd, waaronder de gepubliceerde heranalyses die de kernbevindingen onderuit halen. Als je de paper leest, krijg je de indruk dat de auteurs eigenlijk niet weten dat het debat de laatste jaren helemaal veranderd is - en dat is niet verbazingwekkend, want eigenlijk hernemen ze gewoon materiaal dat in 2015 werd opgesteld door het Royal Australian College of General Practitioners [RACGP, Australische beroepsvereniging voor huisartsen, n.v.d.r.].

... lees verder >> |

Artikels

Britse tiener met ernstige ME bedreigd met psychiatrische dwangopname (Update 2)

Door ME-gids op woensdag 31 juli 2019.
1032x gelezen. Bron: #MEAction. 1 reactie.

MEAction, 24 juli 2019

De ME-gemeenschap schaart zich rond de 17-jarige Jehan “Gigi”, die in het VK opgenomen is met ernstige myalgische encefalomyelitis (ME), en nu bedreigd wordt met collocatie/inbewaringstelling of gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis, omdat ze niet in staat is om te eten, spreken of wandelen als gevolg van ernstige ME.

... lees verder >> |

Acties

Australische EMERGE-Conferentie #1: McGregors ideeën over ME

Door ME-gids op donderdag 15 augustus 2019.
605x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson, Health Rising, 15 juni 2019

De uitgebreide presentaties die onlangs werden gegeven op de conferentie van EMERGE, gaven onderzoekers zoals Neil McGregor de kans om hun onderwerp echt uit te diepen.

Dit is de eerste in een reeks blogs over de conferentie van EMERGE die onlangs werd gehouden in Australië. Het opzet van de conferentie was anders dan gewoonlijk: de presentaties mochten langer zijn, waardoor de sprekers hun onderwerp veel meer konden uitdiepen. Neil McGregor, een zeer ervaren Australische metabolomica-onderzoeker, greep deze kans met beide handen, en praatte uitgebreid over zijn algemeen beeld van hoe Myalgische Encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) in elkaar zit.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Trial By Error – Mary Dimmock over de nieuwe bewijsreview van CDC

Door ME-gids op zaterdag 10 augustus 2019.
577x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 10 juli 2019

De laatste tijd heb ik meer tijd gestoken in en meer berichten gewijd aan de ontwikkelingen in het VK dan die in de VS. Ik denk dat dat niet zo verrassend is. Dit hele project begon immers als een onderzoek van de PACE-trial, uitgevoerd door Britse expert in Britse gezondheidscentra en gepubliceerd in Britse vakbladen. En er is nog zoveel onzin te behandelen naast PACE, gezien de kracht van ideologische CGT/GET-brigades.

... lees verder >> |

Artikels

Een versnelling hoger voor ME/CVS? De NIH-conferentiedag deel I: uitgeputte systemen, ontsteking en eigenaardigheden

Door ME-gids op maandag 5 augustus 2019.
760x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

De conferentiezaal zat nooit helemaal vol.

Een kritische kijk op de 'Accelerating Research Conference' van de NIH

Deze conferentie over het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) was anders dan gewoonlijk. Naast het gebruikelijke doel om onderzoekers samen te brengen om hun nieuwste resultaten te delen, had ze een bijbedoeling: NIH-onderzoekers meer betrokken te krijgen en het werk te benadrukken van de nieuwe ME/CVS-onderzoekscentra, die door de NIH gefinancierd worden....

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Trial By Error: Britse ME/CVS-klinieken gaan te laks om met schade door behandeling, zegt studie

Door ME-gids op maandag 29 juli 2019.
520x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 16 juli 2019

Het vakblad Journal of Health Psychology fungeert al een paar jaar als een waardevol platform voor onderzoekers, academici en andere experts die zich uitspreken tegen de beweringen van de geblameerde PACE-studie en ander onderzoek van de ideologische CGT/GET-brigade. Vorige maand publiceerde het vakblad een nuttige en onthullende paper van vier auteurs - drie pientere patiënten/belangenbehartigers, en één academisch psycholoog.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Verslag van de 14e Internationale ME-Conferentie Invest in ME Research

Door ME-gids op vrijdag 26 juli 2019.
860x gelezen. Bron: Invest in ME. Geen reacties.

Londen, mei 2019

Verslag door Rosamund Vallings

Op vrijdag 31 mei 2019 had ik het voorrecht om aanwezig te zijn op de 14e Invest in ME Research International ME Conference in Westminster, Londen. De conferentie werd bijgewoond door deelnemers uit de hele wereld, en ook door een aantal nieuwe jonge onderzoekers, die ook een eendaags symposium (Thinking the Future) hadden bijgewoond om hun werk te presenteren. De hoofdconferentie werd ook voorafgegaan door een tweedaags colloquium (9e Biomedisch Onderzoek naar ME Colloquium BRMEC9), waarbij enkele van 's werelds meest toonaangevende ME/CVS-wetenschappers hun onderzoek voorstelden.

... lees verder >> |

Conferenties, voordrachten over ME

Teken een petitie om de EU te vragen om financiering voor biomedisch onderzoek

Door ME-gids op vrijdag 19 juli 2019.
874x gelezen. Bron: Evelien & Francis. Geen reacties.

Hallo EU!

De beste manier om een uitzichtloze situatie te bestrijden is actie ondernemen!

Help ons alsjeblieft door een petitie te ondertekenen die de EU om meer financiering voor biomedisch onderzoek naar ME vraagt.

... lees verder >> |

Acties

Trial by error: Tullers strijd tegen LP-studie en SOLK levert resultaat op!

Door ME-gids op maandag 22 juli 2019.
779x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

Tuller is al een tijdje bezig met zijn strijd tegen een gebrekkige studie over het Lightning Process als behandeling voor jonge ME-patiënten, en tegen de overdreven voorstelling van de kostprijs van SOLK.

Hieronder een update, met enkele fijne resultaten:

... lees verder >> |

Artikels

Onderzoeksupdate van het National Centre for Neuroimmunology and Emerging Diseases [Nationaal Centrum voor Neuro-immunologie en Opkomende Ziekten]

Door ME-gids op donderdag 18 juli 2019.
936x gelezen. Bron: ME Australia. Geen reacties.

ME Australia, 20 juni 2019

Door Professor Sonya Marshall-Gradisnik, Professor Don Staines, Dr Helene Cabanas en het NCNED Team, Griffith University, Queensland, Australië

Onderzoekers van het National Centre for Neuroimmunology and Emerging Diseases (NCNED) [Nationaal Centrum voor Neuro-immunologie en Opkomende Ziekten] aan de Griffith University in het Australische Queensland, hebben meer dan 70 papers over ME en chronisch vermoeidheidssyndroom gepubliceerd. Het NCNED organiseert en presenteert op internationale conferenties en Prof. Marshall-Gradisnik zat in de adviescommissie over ME en CVS van de Australische overheid, die eerder dit jaar hun rapport afleverden.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 > >|