random
Artikels

Hits: 1640
Geplaatst
door: Zuiderzon
op: 5 mrt 2007
Bijgewerkt: 2 aug 2012
Bron: Nevada News

Bouw nieuw onderzoekscentrum voor oa CVS gestart in de VS


Voor een bedrag van $ 78 miljoen wordt in de stad Reno (Nevada, USA) een nieuw centrum gebouwd, waar o.a. onderzoek zal worden gedaan naar ME/CVS. Het instituut is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Nevada, het Nevada Kankerinstituut en het Whittemore Peterson Instituut voor neuro-immuunziekten. Het insituut zal zich niet alleen richten op wetenschappelijk onderzoek maar ook op behandeling van patiënten en opleiding van medici. Behalve naar de oorzaak en genezing van ME/CVS zal tevens onderzoek gedaan worden naar andere neuro-immuun- en hersenaandoeningen, zoals het Golfoorlogsyndroom en autisme, en kanker.

Een van de belangrijkste initiatiefnemers van het instuut is ME-expert Dr. Peterson. Peterson is o.a. bekend geworden van zijn beschrijving van een historische uitbraak van ME/CVS in 1984 in Incline Village, een dorp in Nevada.

Naar verwachting wordt het instituut in 2009 opgeleverd.Vertaling intro: Stichting Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid

Ontwerp onderzoekscentrum (o.a. CVS) in Nevada

Lees het volledige Engelstalige artikel.

| |

Reacties

  1. Nevada onderzoekscentrum
    Nevada, met een glimlach zie ik terug op deze naam, die al eerder zo bekend werd door de flower power tijd en musical Hair.
    Bijzonder dat men daar zo veel energie steekt in een ziekte, die in onze landjes word afgedaan als orenklacht: fijn dat er wetenschappers zijn die beseffen dat hier gespit moet worden!!!

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.