random
Patiënten

Hits: 2467
Geplaatst
door: Zuiderzon
op: 3 mei 2007
Bijgewerkt: 2 aug 2012
Bron: De Gelderlander

Reni (met ME&MS) wil best wel Mis(s) worden


DOESBURG/ROZENDAAL - "Ik heb een beetje een bord voor mijn hoofd", grapt Reni de Boer - van Amstel (27). "Ik ben helemaal niet met mijn handicap bezig. Ik denk vooral aan mijn studie en de muur die in geverfd moet worden."Lees het volledige artikel in De Gelderlander

[...]

"Een handicap kan samengaan met schoonheid."

[...]"Op mijn zeventiende, toen woonden we net in Doesburg, voelde ik me ziek, grieperig. En eigenlijk ben ik nooit meer beter geworden."

Eerst werd gedacht aan een lichte vorm van de ziekte van Pfeiffer. Omdat Reni's klachten heviger waren en bleven, stelde de internist uiteindelijk de diagnose ME, chronisch vermoeidheidssyndroom. "Op school werd het goed opgepakt: ik kon gespreid examen doen en ik hoefde niet bij alle lessen aanwezig te zijn."

In 2004 kreeg Reni ook neurologische klachten. "Opeens wilde mijn been tijdens ballet niet meer omhoog. Ik heb toen een mri-scan gehad en daaruit bleek dat ik relapsing-remitting MS heb."

[...]
Door deel te nemen aan de verkiezing wil Reni de beeldvorming verbeteren. "Mensen zien niet hoeveel moeite wij hebben met werk vinden en in winkels komen."- www.missreni.nl.tt

door Hanneke Keultjes


| |

Nog geen reacties geplaatst

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.