random
Foute artikels

Hits: 4325
Geplaatst
door: Zuiderzon
op: 6 mei 2010
Bijgewerkt: 2 aug 2012
Bron: De Gelderlander

Van der Meer ergert zich aan XMRV


Prof. Jos van der Meer

Van der Meer ergert zich aan het feit dat er een XMRV-test beschikbaar is. Zou hij iets te verliezen hebben?

Foute gegevens (test van 650€) en fabeltjes  (contaminatie) worden niet uit de weg gegaan. Men zou zich overigens ook vragen kunnen stellen over de uitspraak 'marktdenken ten koste van de wetenschappelijke betrouwbaarheid' vs de betrouwbaarheid van de CGT-succescijfers?.Het contaminatie-fabeltje werd al meermaals uitvoerig weerlegd. Contaminaties in een gesloten systeem? Contaminatie in drie verschillende labo's? Contaminatie alleen bij zieke patiënten en niet bij gezonde controles? Een externe persoon heeft de stalen onderworpen aan een gevoelige test om uit te maken of er contaminatie in het spel zou zijn: niet dus. Contaminatie als patiënten seropositief (test op antilichamen) zijn op XMRV? Onmogelijk. (Klik hier, hier, hier,...)

In een recent interview met Francis Ruscetti van het Nationaal Kankerinstituut (NCI), mede-auteur van de XMRV-studie, wijst hij er nogmaals op dat het WPI, NCI en Cleveland Clinic vier procedures toepasten bij hun onderzoek: "In de negatieve studies is slechts één procedure geprobeerd."

Verder uit hij zijn ergernis over wat hij noemt de 'fluistercampagne' over contaminatie, en spreekt hij zijn verbazing uit over het feit dat de onderzoekers van het UMC St. Radboud in hun publicatie verzwegen dat de Amerikanen in bloedstalen van dezelfde Nederlandse patiënten wél sporen vonden van XMRV: "Ik weet niet hoe zij ethisch daarmee denken weg te komen", aldus Ruscetti. "Ik denk niet dat dit goede wetenschap is."

 

 

Ergernis over omstreden vermoeidheidstest

donderdag 06 mei 2010 | 08:07 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 06 mei 2010 | 08:36

NIJMEGEN - Het Radboudziekenhuis veroordeelt het besluit van het Whittemore Peterson Institute in Reno (VS) om een vooralsnog omstreden test op het moeheidsvirus alvast aan te bieden. Volgens professor Interne Geneeskunde Jos van der Meer van het UMC St Radboud woedt nog volop de discussie of de test (kosten: 650 euro) betrouwbaar is. 

Lees het volledige artikel in De Gelderlander.

Lees ook de reacties in de krant.


| |

Reacties

 1. Het marktdenken domineert ten koste van de wetenschappelijke betrouwbaarheid.”
  Da's net wat U zegt, Mijnheer.
  Deze discussie gaat niet om een virus maar om "marktaandeel".
 2. Ik heb maar één tip voor van der Meer en dat is heel snel met pensioen gaan en zich vooral niet meer laten zien !!!!!!
  Hij beschadigt de gezondheid van duizenden mensen met zijn arrogante gedrag en voegt totaal niets toe met zijn onderzoeken die onbetrouwbaar zijn!!!!!!!!
  Hij is veel te onwetend en is een kei in anderen onderuit te halen en dat allemaal om zichzelf veilig te willen stellen!!
  Ik weet één ding 100% zeker van der Meer valt hoe dan ook ooit door de mand en dan zijn de consequenties niet meer te overzien......

  Denise de Hoop
 3. bloed
  ik zou hem mijn bloed wel willen geven mocht hij een transfusie nodig hebben, ben benieuwd of ie het hebben wil.
 4. Bloedbroederschap?
  Haahaa... Tamara... dat is een goeie, kijken hoe hard ie nog weg strompelt! Ik vraag me af wat die nieuwe lichting studenten ermee doen!!! Joh, van der Meer lult zichzelf er wel weer uit hoor, volgens mij beseft ie niet hoe gevaarlijk zijn idee is en waarom mogen zoveel mensen hem, hoe krijgt hij het voor elkaar? Gaat dat onder de tafel door? Hoe doen ze dat daar toch... UWV, zogenaamde alternatieve artsen, multi-aanpak voor CVS... allemaal BS!!
 5. Prof Van Der Meer
  Waarschijnlijk vergeet de Professor bepaalde onderzoeken, zie ook de evenementen in Noorwegen. Ik ben er van overtuigd dat de Prof. niet lijdt aan ME noch aan Fibromyalgie, maar misschien toch eens laten onderzoeken op vroegtijdige dementie ;o((

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.