random
België

Hits: 1417
Geplaatst
door: ME-gids
op: 17 okt 2011
Bijgewerkt: 24 okt 2011
Bron: Wake Up Call Beweging

Vraag van Rita De Bont inzake medische expertise bij ME/cvs


6 oktober 2011. Omdat heel wat patiënten geconfronteerd worden met een beroepsprocedure tegen het RIZIV of het ziekenfonds omwille van een schorsing van hun invaliditeit heeft Mevr. De Bont in de Kamer een schriftelijke vraag ingediend met betrekking tot de wet op erkenning van de ‘medische expertise’. De WUCB had hierover eerder met Mevr. De Bont gecommuniceerd.

 (Zie publicatie staatsblad 5-2-2007) 22 JANUARI 2007. — Ministerieel besluit tot vaststelling van de bijzondere criteria voor de erkenning van geneesherenspecialisten, stagemeesters en stagediensten in de verzekeringsgeneeskunde en de medische expertise.

Schriftelijke  vraag van mevrouw Rita De Bont, volksvertegenwoordiger, aan minister van Justitie, de heer Stefaan De Clerck, en minister van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, mevrouw Laurette Onkelinx in verband met medische experts voor ME/CVS.

Reeds in het jaar 2000 werd voorgesteld het statuut van gerechtelijk expert en de voorwaarden om deze beroepstitel te mogen dragen, wettelijk te omschrijven ten einde deze benoeming voor te behouden voor hiervoor speciaal opgeleide deskundigen.

  1. Hoeveel experts zijn er de laatste 10 jaar tussengekomen als medisch gerechtsexpert voor ME/ CVS?

  2. Bestaat er een lijst met erkende ME/CVS experts? Waar kan men deze lijst eventueel opvragen of inkijken?

  3. Wie heeft zich in de loop van de laatste 10 jaar opgegeven als ME/CVS medisch gerechtsexpert?

  4. Konden de experts die in de laatste 10 jaar werden aangesteld o.a. bij middel van het voorleggen van eigen publicaties aantonen dat zij deskundig waren in verband met de problematiek of voldeed een verklaring van de arts zelf of van een ander erkend specialist?  
Rita De Bont
Federaal Volksvertegenwoordiger

| |

Nog geen reacties geplaatst

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.