Bron:

| 2613 x gelezen

Jacqueline A. Travisano, M.B.A., CPA, NSU vicevoorzitter en chief operating officer; Gary S. Margules, Sc.D., vicevoorzitter van NSU’s Office of Research and Technology Transfer; Nancy Klimas, M.D., ontvanger van NSU’s 5th Annual Provost’s Research and Scholarship Award; Ralph V. Rogers Jr., Ph.D., NSU vicevoorzitter en rector; en H. Thomas Temple, M.D., NSU senior vicevoorzitter van translationeel onderzoek en economische ontwikkeling.

Jeremy Katzman, NSU News Room, 26 oktober 2015

Dr. Nancy Klimas ontvangt de prestigieuze Provost’s Research and Scholarship prijs van Nova Southeastern University

FORT LAUDERDALE-DAVIE, Florida – Vicevoorzitter en rector Ralph V. Rogers jr., Ph.D. van de Nova southeastern University (NSU) reikte onlangs de 5de jaarlijkse Provost’s Research and Scholarship Award uit aan Dr. Nancy Klimas.

Het doel van de award is om een faculteitslid erkenning te geven die belangrijke prestaties heeft aangetoond in het ondersteunen van de missie van NSU om studiebeurzen, intellectueel onderzoek en academische topkwaliteiten te bevorderen. Onderzoek en studiebeurzen zijn twee van NSU’s acht kernwaarden, en uitblinken in deze gebieden verbetert onderwijs, patiëntenzorg en openbare diensten, en ontwikkelt superieure studiebeurzen.

“Wij zijn trots op Dr. Klimas omdat ze een voorbeeld is ten aanzien van de kernwaarden van NSU door haar grensverleggende onderzoek op het vlak van neuro-immuungeneeskunde,” zegt Dr. Rogers. De aankondiging werd gedaan op de External Funding Recognition Reception, waarbij Gary S.Margules, Sc.D., vicepresident van NSU’s Office of Research and Technology Transfer, de gastheer was. Bij deze gelegenheid worden faculteitsleden van alle disciplines binnen de universiteit erkend voor hun toewijding om vooruitgang te brengen in hun vakgebied. “Ik voel me nederig door deze eer en accepteer deze prijs namens mijn team van onderzoekers van wereldklasse, in de hoop dat onze ontdekkingen een echt verschil zullen maken in de levens van hen die geconfronteerd worden met neuro-immuunziekten,” zei Dr. Klimas. “Ik ben trots om deel uit te maken van de NSU-familie en te werken met onderzoekers in een groot aantal werkgebieden.”

Dr. Klimas kreeg internationale erkenning voor haar onderzoek en klinische inspanningen in stoornissen met meerdere symptomen, chronisch vermoeidheidssyndroom en myalgische encefalomyelitis (ME/CVS), Golfoorlogsyndroom (GWI), en fibromyalgie. Tussen de vele andere eervolle vermeldingen was Dr. Klimas in 2014 de ontvanger van de Perpich Award door de International Association for Chronic Fatigue Syndrome/ Myalgic Encephalomyelitis (IACFS/ME) voor onderscheidende dienstverlening aan de gemeenschap. Zij werd ook gepresenteerd als een “Woman to Watch” door WFOR CBS 4 [tv-zender in Miami].

Op dit moment is zij directeur van het NSU-Instituut voor neuro-immunologische geneeskunde, professor in de geneeskunde, en voorzitter van het departement klinische immunologie aan NSU’s college van osteopatische geneeskunde. Zij is ook emeritus professor aan de medische faculteit van de universiteit van Miami, directeur van klinische immunologisch onderzoek in het medische centrum voor veteranenzaken in Miami (VAMC) en leidt het klinische en onderzoeksprogramma van GWI en ME/CVS aan het Miami VA.

Dr. Klimas is gecertificeerd lid van de Amerikaanse Board of Internal Medicine en officieel erkend specialist in diagnostische laboratorium immunologie. Zij was in het verleden voorzitter van de IACFS/ME en is ook een lid van de VA onderzoeksadviescommissie voor GWI, de P2P-CVS-commissie van de National Institutes of Health (NIH) en zetelde in de beoordelingscommissie over ME/CVS van het Institute of Medicine.

Klimas heeft drie Amerikaanse secretarissen van volksgezondheid en sociale diensten (HHS) geadviseerd gedurende haar herhaaldelijke medewerking aan de CVS-adviescommissie van het Amerikaanse departement HHS. Zij wordt momenteel gefinancierd door de VA, departement van defensie en NIH om deze complexe aandoeningen te bestuderen, waarbij zij gebruik maakt van een systemische biologische benadering met een sterke focus op ziektemodellen die leiden tot therapeutische doelen en klinische studies.

26 oktober 2015

Jeremy Katzman, M.B.A., APR| Office of Public Affairs

954-262-5408 (office) |954-661-7000 (cell)

j.katzman@nova.edu | www.nova.edu

© Nova Southeastern University News Room. Vertaling Meintje, redactie ME-gids.

Eén reactie

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
Geen Evenementen
Recente Links