Bron:

| 3263 x gelezen

Oproep aan jonge mantelzorgers (8-13jaar) die zorgen voor een ouder, broer of zus met ME.


Na een succesvol eerste seizoen van Bikkels – de documentaireserie over jonge mantelzorgers die dit najaar op Villa Achterwerk werd uitgezonden – zijn wij op zoek naar kinderen die willen meewerken aan het tweede seizoen. Vanaf 1 maart worden er zeven nieuwe afleveringen uitgezonden, waarin het bijzondere leven van kinderen tussen de (ongeveer) 8 en 13 jaar die dagelijks voor iemand zorgen, geportretteerd wordt.

We willen voelbaar maken hoe het voor deze kinderen is om op jonge leeftijd al grote verantwoordelijkheid te dragen. Ze kiezen niet voor het zorgen, het is een noodzakelijk maar voor hen ook logisch onderdeel van hun leven. Hoe ziet hun leven eruit? Wat maakt het leuk, en wat minder leuk? Hoe kijken hun vrienden er tegen aan? Wat is er nou precies anders? Wat betekent vrijheid voor ze? En waar halen ze hun kracht vandaan? In iedere aflevering volgen we een jonge mantelzorger en laten de twee verschillende werelden zien waar hij of zij in leeft. (Veer)kracht en doorzettingsvermogen staan centraal in de portretten van de jongeren, portretten die een positief gevoel achterlaten bij de kijker en dicht bij de belevingswereld van de jonge mantelzorgers komen. De kijker leert de wereld van deze bikkels kennen en begrijpen.

Vorig seizoen hebben we al een aantal ziektebeelden belicht. Dit seizoen zouden we graag aandacht willen besteden aan een gezin waarbinnen ME/CVS centraal staat. Hierbinnen volgen we dan dus specifiek een kind tussen de 8 en 13 jaar dat actief, dagelijks en duidelijk zorg draagt voor een broertje, zusje, of ouder met ME/CVS. Dit ziektebeeld wordt nog niet volledig erkend, waardoor de mantelzorg van naasten extra belangrijk is. In deze fase zijn we bezig met de research: we gaan dus nog niets filmen! Wel zouden we graag een keer vrijblijvend telefonisch spreken met (de ouders van) deze kinderen. We zijn ons ervan bewust dat het vaak gevoelige situaties betreft, en zullen uiteraard vertrouwelijk omgaan met het contact.

De eerste serie Bikkels is terug te zien op http://www.vpro.nl/kijk/bikkels.html

Meld u aan of krijg meer informatie via bikkels@vpro.nl

Of kunt u contact opnemen met:

Daan Bol (020-3143134)

Jeroen Pool (020-3143203)

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
Recente Links