Bron:

| 14643 x gelezen

L-Carnitine: uitzonderlijk laag bij fibromyalgie en ME/CVS, stelt Healthy Mood & Energy ProHealth.com

auteur Jacob Teitelbaum, MD, 22 februari 2012

Verlies gewicht en behandel je ME/CVS en fibromyalgie. Ons is al tientallen jaren opgevallen dat de stof Acetyl L-Carnitine heel laag is bij het chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) en bij fibromyalgie. Dit tekort bevordert zowel het zwaarder worden als de vermoeidheidklachten. (zie ook “How Fibromyalgia, CFS, and Stress Can Make You Gain Weight”). Deze nieuwe studie toont aan dat het ook helpt tegen de pijn en depressie bij fibromyalgie. Een tweede studie laat het zien dat het zelfs helpt tegen aan kanker gerelateerde vermoeidheid. De juiste dosering is twee maal per dag 500 mg. Een hogere dosering is MINDER effectief.

Acetyl L-Carnitine voor ME/CVS, aan kanker gerelateerde vermoeidheid en fibromyalgie.

Verschillende onderzoekscentra hebben lage waardes geconstateerd van de Carnitine samenstelling Acetylcarnitine in het bloed en de spieren van mensen met ME/CVS.

Carnitine vervult in het lichaam een aantal belangrijke functies:

  • Het speelt een cruciale rol in het voorkomen dat de mitochondria er mee stoppen als het hele systeem achteruit gaat (dit doet het door een stofje, Acetyl Coenzym A, ervan te weerhouden zich te ontwikkelen en de TCA cyclus en het electron transport systeem plat te leggen, de effectieve energie verbrandingssystemen van de cellen)
  • Zonder voldoende Carnitine kan het lichaam geen vet verbranden (het maakt juist vet aan), wat resulteert in een gewichtstoename.

L-Carnitine is een natuurlijke vorm van Carnitine die voorkomt in dierlijk vlees (denk aan het woord CARNI-voor) en ieder merk van het supplement is prima zo lang het maar pure Acetyl L-carnitine is.

Hoewel je misschien niet meteen een duidelijk effect zult merken, zal het een basis leggen om gezonder te kunnen worden en kan het je helpen een aantal van de kilo’s die je bent aangekomen te verliezen.

Een recente studie heeft aangetoond dat het ook helpt tegen pijn en depressie bij fibromyalgie en zelfs bij aan kanker gerelateerde vermoeidheid.

Neem twee keer per dag 500 mg. Acetyl L-Carnitine gedurende minstens vier maanden. Een hogere dosering is minder effectief.

Neem geen gewonen Carnitine in plaats van Acetyl L-carnitine, dat heeft geen effect, want dit komt niet goed terecht in de mitochondria (de energie ovens van de cellen.).

Dr. Teitelbaum is een bekende expert op het gebied van vermoeidheid en pijn. Hij heeft gedurende meer dan twintig jaar onderzocht wat de voedings- en therapeutische behoeftes zijn van ME/CVS en fibromyalgie patiënten zijn. Dit artikel is, met toestemming, afkomstig van zijn site endfatigue.com.

http://www.endfatigue.com/tools-support/Acetyl-l-carnitine-For-Cfs-Cancer-Related-Fatigue-And-Fibromyalgia.html

© Vertaling Nicole, ME-gids.net van “L-Carnitine: Typically Low in Fibromyalgia and ME/CFS; Promotes Healthy Mood & Energy” (Jacob Teitelbaum, 22 februari 2012, ProHealth)

Opm.: Deze informatie werd niet gecontroleerd door de FDA. Het is universeel en is niet bedoeld voor de preventie, diagnose of behandeling van een ziekte of aandoening. Het is heel belangrijk dat u geen veranderingen aanbrengt in uw behandelplan zonder dit te onderzoeken of bespreken in samenspraak met uw arts of specialist.

Zie ook L-carnitine bij de behandelpagina’s. Leden kunnen er tevens hun ervaring invullen.

Jacob Teitelbaum is auteur van “Pain Free 1-2-3” en “From Fatigued to Fantastic

6 reacties

  1. Problemen met zien door dit spul
    Hallo,

    Ik heb het rond 2000 ergens voorgeschreven gekregen en binnen een paar uur ging ik wazig zien en dat is nooit meer overgegaan. Mij werd toen gezegd dat dat aan iets anders moest liggen want dat gebeurde nooit met Carnitine, en ik vind dat nog steeds grote onzin, ik geloof niet zo in “toeval bestaat niet” maar dit was een beetje té. De kans zal klein zijn maar ik vraag toch voor de zekerheid of iemand dit herkent?

    Groetjes,
    Sophie

  2. Beste Ariadne,

    Als u op de link van endfatigue doorklikt, ziet u onderaan een dubbelblinde studie en een fase I/II studie over L-carnitine.
    In onze verwijzing naar de behandelpagina’s vindt u ook een rapport terug die lage L-carnitine gehaltes bij ME/cvs ondersteunen.

    De schrijfstijl lijkt misschien wat populistisch of kan u aan reclame doen denken, maar daarvoor kunt u zich best richten tot Dr. Jacob Teitelbaum zelf. Onze vertaler heeft zich immers aan de oorspronkelijke tekst gehouden.

    ME-gids.net

  3. Ik reageer persoonlijk ook niet zo geweldig op carnitine ondanks dat mijn bloedwaarden aangaven dat ik het wel kon gebruiken, Zoals bij elk supplement is voorzichtigheid geboden. Het beïnvloedt duidelijk meerdere processen. Ik werd er extreem humeurig en prikkelbaar van. Het biedt wel veel voordelen voor degenen die het verdragen.

    Tip: Thyroid hormone — Carnitine may stop thyroid hormone from getting into cells, and theoretically may make thyroid hormone replacement less effective. If you take thyroid replacement hormone, talk to your health care provider before taking carnitine.

    Read more: http://www.umm.edu/altmed/articles/carnitine-l-000291.htm#ixzz23AZJXuGK

  4. voor Marlène
    Dank je, heb de site gelezen (waar ik dus eventjes over doe want het kost wat meer moeite) en interessant, nooit geweten dat er een (negatieve) interactie is met schildklierhormoon.

    En chicks do rule! ;D

  5. Nog een reactie van iemand die er niet zo goed tegenkon Wellicht is de reden bij haar Chlamydia Pneumonia

    Just wanted to post a quick note about a bad reaction to Acetyl L-Carnitine in case my experience might help someone else identify a possible bad reaction to it…

    After reading several posts about how Acetyl L-Carnitine might help promote added energy and reduced brain-fog, and after experiencing a period with mild but annoying amounts of both of these, I decided to give it a try. The supplementsii did seem to increase mental focus, but unfortunately, after two 500mg doses (@ 12 hours apart), I started noticing a worsening of my rosaceaii symptoms (much increased flushing and burning and some increase in rashes) along with a dull headache, sleep disturbances, heart palps and asthmai like lung congestion. It lasted for the three days I continued to take the supplements and cleared up about a day after I stopped taking them (and tossed them in the trash to avoid any temptation to take them again!).
    http://www.cpnhelp.org/?q=facing_cure_reds_rosacea_

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
Recente Links