Bron:

| 5870 x gelezen

Persbericht Robert Miller, 30 januari 2013

Deze week staat de FDA op het punt om de toepassing van de ENIGE medicatie in klinische studies voor ME/CVS, nl. Ampligen, te verwerpen. Gisteren begon ik een hongerstaking in de hoop dat de FDA Ampligen zal accepteren, zodat alle ME/CVS-patiënten en hun artsen kunnen beslissen of het geneesmiddel werkt voor hen. De beslissing van de FDA valt op 2 februari 2013.

Er zijn GEEN goedgekeurde geneesmiddelen voor ME/CVS en er zitten er ook geen in de pijplijn van de FDA. Ampligen wordt reeds 20 jaar veilig bevonden, met meer dan 95.000 infusies. Het FDA adviescomité stemde in december dat Ampligen veilig is voor de markt, omdat de ziekte zo ernstig is en dat er geen andere behandeling is.

Vorige week heb ik een petitie afgegeven met 3890 handtekeningen die goedkeuring van Ampligen vragen door de FDA en de minister van Volksgezondheid (http://www.ipetitions.com/petition/ampligen/). 750 patiënten schreven brieven om bij de FDA aan te dringen op goedkeuring. De behoefte is immers groot.

Ik sta al op Ampligen sinds 1999 en ben in die 14 jaar twee keer verhuisd met mijn gezin om mee te kunnen doen met de klinische studies in Reno. Als het geweigerd wordt, zullen een honderdtal patiënten samen met mij geen toegang meer hebben tot een geneesmiddel dat duidelijk werkt voor ons. Ampligen veranderde mij van bedlegerig naar in staat zijn om te zorgen voor mijn tweelingjongens. Belangrijk is dat de meeste patiënten geen toegang hebben tot Ampligen omdat de FDA geweigerd heeft het goed te keuren.

Dr. Nancy Klimas, een van ’s lands topexperten onder de ME/CVS artsen, verklaarde in ScienceDaily (http://www.sciencedaily.com/releases/2013/01/130124183448.htm), “De gegevens tonen dat een subgroep van ME/CVS-patiënten een duidelijke verbetering toonden, zelfs herstel met het geneesmiddel.” Ik ben een van die responders, en ik kan het hier niet bij laten zitten terwijl de FDA Ampligen verwerpt.

Vorige herfst, heeft President Obama er bij de Minister van Volksgezondheid op aangedrongen om “de dringendheid van ME/CVS bij het HHS te verhogen”, na een belofte die hij gemaakt heeft aan mijn vrouw Courtney bij een vergadering in de Reno Stadshal. De eerste daad voor de President van de tweede administratie over ME/CVS betreft de FDA beslissing over Ampligen.

ME/CVS treft ongeveer 1 miljoen Amerikanen, kost onze overheid jaarlijks 20 miljoen $, en invalideert ongeveer 25% van de patiënten, volgens peer-reviewed onderzoek. De bezwaren van de FDA concentreren zich op het gebrek aan duidelijke biomarkers voor de ziekte en op het meten van de doeltreffendheid van Ampligen. De afwezigheid van deze biomarkers is het resultaat van te verwaarlozen onderzoek door de National Institutes of Health naar de oorzaken en de afwijkingen bij deze ziekte, wat begroot wordt op een 6 miljoen dollar per jaar. (zie ook Onderzoeksbudgetten naar ME en CVS gevisualiseerd)

Hoe patiënten Robert en zijn familie kunnen helpen:

Gelieve steun te verlenen voor de toegang tot Ampligen voor ALLE ME/CVS-patiënten door een mail te sturen zoals deze hieronder naar de Secretary of Health, Kathleen Sebelius, Assistant Secretary of Health Dr. Howard Koh, FDA Commissioner Dr. Margaret Hamburg, en FDA CDER Director Dr. Janet Woodcock en Deputy Director Dr. Sandra Kweder.

Voorbeeld e-mail

To: kathleen.sebelius@hhs.gov, margaret.hamburg@fda.hhs.gov, janet.woodcock@fda.hhs.gov, sandra.kweder@fda.hhs.gov, howard.koh@hhs.gov, bobmiller42@gmail.com


Subject: CFS Patient starts Hunger Strike for approval of Ampligen

Long-time ME/CFS patient Robert Miller from Reno, Nevada began a hunger strike in advance of the FDA’s Feb. 2nd deadline to decide on Ampligen, the ONLY medication in clinical trials for my illness. I support Mr. Miller, because my life has been stolen by ME/CFS and I need real treatment options. We have waited 20 years, and we can’t wait any longer. The FDA Advisory Committee voted Ampligen is safe enough to market because CFS is so serious and there are NO medications for patients. More than 4000 people have signed the petition you’ve received. Please don’t let the FDA reject the only medication CFS patients can hope for any time soon.


Name:

Address:

Years Ill:

Vrije vertaling ME-gids


Lees ook

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
Recente Links