Bron:

| 3309 x gelezen

Omwille van de vele schorsingen op vlak van invaliditeit met daarbovenop het gegeven dat de overheid steeds meer de nadruk legt op de werkhervatting van langdurig chronische zieken heeft de Wake Up Call Beweging (WUCB) zich voorgenomen een aantal zaken aan te kaarten bij de overheid in het belang van de patiënten die niet meer in staat zijn nog arbeid te verrichten.

In september 2013 zal de WUCB hier trouwens een protestactie rond op touw zetten.

In afwachting hiervan zouden zij willen vragen om zoveel als mogelijk deel te nemen aan onderstaande enquête van het Vlaams Patiënten Platform (VPP) die handelt over ‘chronische aandoening en werkhervatting’

De activisten van de WUCB die deelnemen aan deze enquête mogen in de enquête aanduiden dat ze lid zijn van de Wake-Up Call Beweging. Zo krijgt zowel de WUCB als het VPP een correct beeld van het aantal mensen die vanuit WUCB hebben deelgenomen aan de enquête.

De resultaten van de enquête zullen achteraf aan de WUCB worden overgemaakt.

Alle info i.v.m. de enquête vindt u hieronder.

Het WUCB bestuur dankt u voor uw deelname!

http://www.wakeupcallbeweging.be  

Bron: Facebook Wake Up Call Beweging


Chronische aandoening en werkgelegenheid:

onderzoek naar de professionele activiteit van chronisch zieken

Werken en chronisch ziek zijn, is geen evidente combinatie. Nochtans is werken voor chronisch zieken niet alleen belangrijk om een volwaardig inkomen te verwerven, maar ook om zich te kunnen integreren in de maatschappij en om sociale contacten te onderhouden. Daarom is het thema werkgelegenheid al jaren een belangrijk strijdpunt voor het Vlaams Patiëntenplatform vzw (VPP).

Doorheen de jaren verzamelde het VPP bij zijn verenigingen en in de studiegroep werkgelegenheid al heel wat knelpunten waarmee een persoon met een chronische aandoening op de arbeidsmarkt geconfronteerd wordt. Om de realiteit van mensen die werken met een chronische ziekte nog beter te begrijpen, ontwikkelde het VPP een vragenlijst over werkgelegenheid en een chronische aandoening.

Door deel te nemen aan deze bevraging kan elke persoon met een chronische ziekte alvast zijn of haar steentje bijdragen aan het verzamelen van zoveel mogelijk informatie. Hoe meer respons, hoe accurater de informatie en hoe beter gewapend we aan de slag kunnen gaan!

Via deze link kunnen jullie leden de vragenlijst invullen:

https://www.surveymonkey.com/s/RYLF6QQ

We willen iedereen aanmoedigen om de vragenlijst indien mogelijk ‘online’ in te vullen. Je drukt de vragenlijst van de website best niet zelf af, aangezien deze dan niet alle vragen bevat.

Nadat we de vragenlijst afgesloten hebben, zullen we de resultaten per vereniging analyseren. We koppelen de antwoorden dan terug naar elke vereniging. Zo krijgen jullie een duidelijk zicht op hoe jullie leden werkgelegenheid ervaren en welke knelpunten hen bezighouden. We zijn ook steeds bereid de resultaten voor jullie vereniging te komen voorstellen.

Vul de vragenlijst indien mogelijk ‘online’ in. Je drukt de vragenlijst van de website best niet zelf af, aangezien deze dan niet alle vragen bevat. Indien iemand nog een extra papieren versie wenst, kan hij of zij die bij het VPP bekomen (sarahdefloor@vlaamspatientenplatform.be of 016 23 05 26).

We willen jullie in ieder geval bedanken voor de hulp en hopen dat jullie de vragenlijst talrijk invullen.

Wie een papieren versie van de vragenlijst in A5-formaat wenst of eentje in groter formaat wenst, kan hij of zij die bij ons bekomen.

Met vriendelijke groeten,

Sarah Defloor

Projectverantwoordelijke werk, levenseinde en juridische zaken

Vlaams Patiëntenplatform vzw

Groenveldstraat 15, 3001 Heverlee

Tel.: 016/23.05.26

Fax.: 016/23.24.46

sarah.defloor@vlaamspatientenplatform.be

http://www.vlaamspatientenplatform.be

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Datum/Tijd Evenement
28/03/2024
19:00 - 19:30
Wat als ze niet zien dat je ziek bent? (Radio Aalsmeer)
16/04/2024
15:30 - 16:45
Webinar onderzoeksprogramma ME/CVS (ZonMw)
19/04/2024
00:00
Nederlandse Long COVID Dag 2024
Recente Links