Bron:

| 5698 x gelezen

Op Treating XMRV Blogspot van Dr. Jamie Deckoff-Jones die zelf antiretrovirale therapie (ART) probeert tegen XMRV, werd met toestemming de posterpresentatie van Dr. Snyderman en collega’s tijdens de eerste internationale XMRV-workshop gepubliceerd aangaande XMRV-geïnfecteerde ME/CVS-patiënten met chronische lymfatische leukemie.

Deze studie kan “historisch” belangrijke waarde hebben, gezien onderstaande voornaamste bevindingen:

  1. XMRV kon opgespoord worden in kankerachtige cellen en ‘expressed’ uit celculturen, wat het verband tussen het virus en de ziektes sterker maakt.
  2. De anti-retrovirale therapie verlaagt niet alleen de cytokinemarkers voor XMRV en de infectueuze virale lading XMRV, maar verlaagt ook de tumormarkers. Dit samen met klinische verbeteringen, versterkt het potentieel oorzakelijk verband.

Studie

Dr Michael Snyderman, een oncoloog aan de State University of New York in Buffalo, heeft ook chronisch vermoeidheidssyndroom en chronische lymfatische leukemie (CLL), een van de kankers die relatief vaak voorkomt bij CVS-patiënten.

“CVS-patiënten hebben een verhoogde incidentie van lymfoproleratieve maligniteiten in vergelijking met de normale populatie. De incidentie van non-Hodgkin lymfoom is 0.2% in de Verenigde Staten terwijl bijna 5% van de CVS-patiënten deze ziekte ontwikkelden.”

Daarom werden voor deze studie verschillende XMRV geïnfecteerde CVS-patiënten geselecteerd die daaropvolgend chronische lymfatische leukemie (CLL) en mantelcellymfoom (MLL) ontwikkelden.

Daarbij werden cytokineprofielen bepaald en immunofenotypering. Cytokines zijn eiwitten, boodschapperstofjes die een rol spelen in het afweersysteem en uitgescheiden worden door immuun- en gliacellen.

De poster toont een aantal cytokinen die zowel Mikovits als De Meirleir gebruikt hebben in relatie met XMRV: IL-8, IL-13, MIP-1b, TNF-a, MCP-1, IL-7, IFN-a, IL-6, MIP-1a, GM-CSF.

Resultaten

Zijn posterpresentatie op de XMRV-workshop toonde aan dat met een trial van drie maanden met AZT (zidovudine – Retrovir ®) en Isentress ® (raltegravir) – twee HIV geneesmiddelen die efficiënt zijn tegen XMRV in in vitro studies – verschillende inflammatoire cytokines daalden. 

De daling in Interleukine 8 was voor Snyderman bijzonder opvallend. Zijn CLL-aantallen daalden ook en er vond XMRV expressie plaats door de CLL cellen.  

  • De inflammatoire cytokine / chemokine signatuur,
  • de infectueuze XMRV virale lading
  • en tumormarkers

verbeterden en/of keerden terug naar het normale niveau na behandeling van antiretrovirale therapie. 

Beperking: dit is een eenpersoonstrial, zijnde Dr. Snyderman zelf.


Conclusies

  • Deze gegevens associëren XMRV met CLL en MCL voor de eerste keer.
  • XMRV kon opgespoord worden in de tumorcellen die geïsoleerd werden uit patiënten.
  • Daling van infectueus XMRV, inflammatoir cytokine profiel en tumormarkers staat in verband met de klinische verbetering volgend op antiretrovirale therapie.

 

XMRV:  Virological, immunological and clinical correlations in patients with Chronic Lymphocytic Leukemia and Mantle Cell Lymphoma

M. Snyderman, I. Sylvester-Brao, D. Goetz, K. Hagen, V.C. Lombardi, D.L. Peterson, P.H. Levine, F.W. Ruscetti, J.A. Mikovits


In een email schreef Snyderman aan CFS central: “Ik geloof dat er uitstekende ondersteunende gegevens zijn om op dit moment behandelingstrials op te starten (zolang een goed labo zoals dat van Judy Mikovits betrokken is). Ik ben verbouwereerd door vertragingen wanneer mensen met neurologische, auto-immuunziekten en neoplastische ziekten lijden. Ik weet niet of behandeling zal werken maar mijn persoonlijke data valideren trials. Dit is waarom ik mezelf hier doorgeslagen heb. Ik wist dat ik werkte met een excellent centrum (WPI) en als er iets belangrijks te leren viel, zouden we. Nog langer wachten om deze studies te doen zal de gegevens niet sterker of meer overtuigend maken. De studies kunnen eerst bescheiden zijn om de parameters te leren vooraleer een multi-miljoen dollar studie te doen.” 

Bronnen:

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Datum/Tijd Evenement
28/03/2024
19:00 - 19:30
Wat als ze niet zien dat je ziek bent? (Radio Aalsmeer)
16/04/2024
15:30 - 16:45
Webinar onderzoeksprogramma ME/CVS (ZonMw)
19/04/2024
00:00
Nederlandse Long COVID Dag 2024
Recente Links