Bron:

| 8181 x gelezen

In een interview afgelopen zomer van Annette Whittemore (mede-oprichtster en directeur van het Whittemore Peterson Institute) en Vincent Lombardi in Nevada Newsmakers werd reeds officieus aangekondigd dat prof. De Meirleir in dienst zou treden als medisch directeur bij het Whittemore Peterson Institute (WPI) te Nevada, Reno. Gezien professor De Meirleir officieel start begin november, verspreidde het WPI per 1 november een persbericht hieromtrent, dat u hieronder kan lezen.

Via de ME/cvs Vereniging verzekert Prof. De Meirleir dat deze aanstelling geen consequenties heeft voor de behandelingen van patiënten in zijn praktijk Himmunitas in Neder-Over-Heembeek bij Brussel. Integendeel zelfs, doordat hij met pensioen gaat bij de VUB, kan hij meer consultaties doen.

Persbericht

1 november 2013

Contact: Katie Porath

775-682-8253

kporath@wpinstitute.org

WPI benoemt Dr. Kenny De Meirleir als Medisch Directeur

WPI is verheugd om de benoeming van Dr. Kenny De Meirleir als Medisch Directeur aan te kondigen. Dr. De Meirleir zal een cruciale rol spelen zowel klinisch, als op vlak van onderzoek en administratief door medische en onderzoeksexpertise evenals klinische ondersteuning te bieden aan het WPI. Dr. De Meirleir zal patiënten beginnen zien in november aan het Center of Translational Medicine, gelokaliseerd aan het instituut.

Dr. De Meirleir heeft ruime ervaring in het behandelen van patiënten met myalgische encefalomyelitis (ME) en andere chronische immuunziekten. Veel van Dr. De Meirleir zijn succes met zijn patiënten komt voort uit zijn allesomvattende behandelaanpak. Zijn doel is om de ernst van de ziekte te verminderen door passende veranderingen in het dieet, immuunondersteuning en specifieke medicamenteuze behandelingen voor chronische infectieuze pathogenen.

“Er zijn meerdere stappen in mijn behandelingsprotocol die goed lijken te werken voor een meerderheid van mijn patiënten, maar we moeten nog veel meer leren voordat we iedereen die ziek is succesvol kunnen behandelen,” zei Dr. De Meirleir. “Biologisch onderzoek vertalen naar patiëntenzorg is cruciaal in ons doel om de meest doeltreffende behandelingen te bieden voor al onze patiënten.”

Dr. De Meirleir is een verwoed arts-onderzoeker en heeft uitgebreid gepubliceerd in verschillende medische tijdschriften en was co-auteur van een boek over ME/CVS, getiteld “Chronic Fatigue Syndrome: A biological Approach”. Dr. De Meirleir zal een waardevolle aanvulling zijn op het WPI’s translationeel onderzoeksprogramma, zo gaat hij verder met zijn onderzoeksactiviteiten waarmee hij reeds aan de gang was met Drs. Lombardi en Khaiboullina van het WPI en verschillende andere onderzoeksgroepen. Dr. De Meirleir zal zijn internationale medische praktijk verder zetten samen met zijn medische praktijk in Reno. Naast zijn onderzoek en medische activiteiten, ging Dr. De Meirleir onlangs met pensioen aan de Vrije Universiteit van Brussel (VUB) waar hij professor was sinds 1985.

Over het Whittemore Peterson Institute.

WPI is de eerste alomvattende translationele onderzoeksfaciliteit van het land die zich toelegt op het onderzoek en de behandeling van complex chronische ziekten zoals chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) of myalgische encefalomyelitis (ME), fibromyalgie, chronische Lyme, en Golfoorlogziekte. Het instituut is gesitueerd op de medische campus van de Universiteit van Nevada, Reno. Om meer te leren over het WPI, bezoek http://www.wpinstitute.org

© Whittemore Peterson Institute

© Vertaling ME-gids.net

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Datum/Tijd Evenement
28/03/2024
19:00 - 19:30
Wat als ze niet zien dat je ziek bent? (Radio Aalsmeer)
16/04/2024
15:30 - 16:45
Webinar onderzoeksprogramma ME/CVS (ZonMw)
19/04/2024
00:00
Nederlandse Long COVID Dag 2024
Recente Links