Europees Laboratorium voor Nutriënten

Type:
Regulierenring 9
3981 LA
Bunnik
Nederland
T: +31.(0)30.2871492
F: +31.(0)30.2802688
E: eln@healthdiagnostics.nl

Het Europees Laboratorium voor Nutriënten (ELN) is een laboratorium gespecialiseerd in het vaststellen van de voedingstoestand van patiënten. Het ELN werkt hiertoe samen met artsen, ziekenhuizen en wetenschappelijke instituten over de hele wereld.

Het ELN biedt een heel scala aan testen aan. Een overzicht van de testen vindt u op  het aanvraagformulier. Ook kunt u de prijslijst raadplegen.

Essentiële) voedingsstoffen, zoals vitaminen, (spoor)elementen, aminozuren en (essentiële) vetzuren zijn belangrijke factoren in de biochemie van het lichaam. Veel vitaminen en (spoor)elementen vervullen bijvoorbeeld een rol als co-factor van specifieke enzymen. Bij onvoldoende aanwezigheid van zo’n co-factor kunnen de omzettingen waarvoor deze enzymen nodig zijn niet goed verlopen, waardoor lichaamsprocessen verstoord raken en uiteindelijk klachten/ziekte zullen ontstaan. 

Met behulp van laboratorium onderzoek kunnen tekorten en verstoringen al in een vroeg stadium worden vastgesteld.

Laboratoriumonderzoek kan zinvol zijn met het oog op:

  • Het voorkomen van ziekten
  • Het optimaliseren van de gezondheid
  • Het komen tot een zo goed mogelijke diagnose en behandeling 

Voor behandeling van verstoringen in de stofwisseling is kennis nodig van het metabolisme van het lichaam. Daarom neemt het ELN alleen testaanvragen in behandeling die gedaan zijn op verzoek van een arts of andere deskundige. 

Het ELN werkt samen met Medisch Centrum Rhijnauwen o.l.v. Dr. Tisscher.