Welkom op ME-Gids.net

ME-Gids.net is een informatieve en interactieve website over ME (Myalgische Encefalomyelitis of in de volksmond vaak verkeerdelijk bekend onder de vlag Chronisch VermoeidheidsSyndroom). De website staat voor een aanpak op basis van feiten, m.a.w. een biomedische aanpak.

De ziekte ME is een complexe neurologische aandoening (WHO ICD10 G93.3) met immunologische, gastro-intestinale en endocrinologische afwijkingen, die erg invaliderend kan zijn en die niet overgaat door psychotherapie. Door de nog steeds bestaande tweestrijd over de ziekte (biomedisch versus (bio)psychosociaal) bestaat er bovendien heel wat onbegrip, waardoor de patiënt gestigmatiseerd wordt. Patiënten zitten daardoor met vragen, zijn op zoek naar contact of andermans ervaringen, punten waarbij je geen beroep kan doen op artsen.
ME-Gids.net probeert hierop antwoord te bieden door een plek aan te bieden om te praten, maar we trachten ook om wetenschappelijke en medische achtergrondinfo te geven, dit in een begrijpbare taal. Gezien de neuro-immunologische basis van de ziekte, verdedigt ME-Gids.net de biomedische aanpak.

Het informatieve gedeelte bevat een infoblok over de ziekte ME, er wordt een lijst van ervaringen met behandelingen bijgehouden, waartoe jullie ook kunnen bijdragen. Verder is er toegang tot actuele artikels omtrent ME en wordt u op de hoogte gehouden via de kalender over congressen, lezingen, acties of radio- of TV-uitzendingen. Er is ook een handige boekenlijst over ME beschikbaar en een aantal nuttige weblinks.

Naast het informatieve gedeelte is er het interactieve deel van de website, met name het forum waar u terecht kunt met al uw vragen over ME of om sociaal contact te houden. Als lid kan je reageren op artikels, kan je berichten plaatsen op het forum en heb je ook toegang tot een aantal extra mogelijkheden zoals een weblog of een fotoalbum. U kunt gedichten insturen en we hebben twee columnisten op de site.

Wil je niet actief deelnemen aan de website en het forum, maar alleen de artikelen en andere info lezen, dan hoef je je niet te registreren.

Wij zijn geen officiële vereniging of vzw, maar een onofficieel privé-initiatief dat als doel heeft te informeren en op de hoogte te houden van nieuws en ontwikkelingen. Al onze inspanningen gebeuren dus op vrijwillige basis.

ME-Gids.net wordt inhoudelijk gerund door Belgische en Nederlandse patiënten die zich belangeloos inzetten wanneer dat lukt.

Wij kunnen steeds rekenen op de inzet van een aantal personen / vrijwilligers, in de eerste plaats voor het technisch beheer en ontwerp van de website(s), verder het vertalen van artikelen, het schrijven van inhoudelijke stukken, het beantwoorden van vragen van onze site-bezoekers, het doorgeven van informatie, en nog veel meer.

In het bijzonder gaat onze dank uit naar Teb, Zonaanbidster, Annemoontje, Juul, orchidee, marlène, Frank, Frank Twisk, Kathy Hugaerts, Esther, marry, poppetje, Punika, Rob, Meintje, abby, NAHdine, tanto, MT,…

Dit alles maakt de websites informatieve en interactieve ingangen voor een grote community!

Fusie

Deze website is het resultaat van een fusie tussen mecvs.net en cvs-online.com gezien in de loop der tijd op beide websites hetzelfde team aan de slag was. De troeven van beide sites zijn nu op één plaats te vinden. De laatst gezette stap is de overschakeling naar de nieuwe domeinnaam www.me-gids.net waarbij de verkeerdelijke naam cvs van het toneel verdwenen is.

Vragen of opmerkingen
Deze website is steeds in ontwikkeling. Met vragen en opmerkingen m.b.t. deze website kan je terecht bij ons via het contactformulier

Elke gegeven informatie op deze site is louter informatief, zonder allesomvattend te zijn. Onder geen beding kunnen wij verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele fouten of onjuistheden. Voor iedere specifieke toepassing, vragen of klachten raden wij aan steeds uw arts te raadplegen.

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
29 feb
29/02/2024    
16:00 - 17:00
Iets om naar uit te kijken! Donderdag 29 februari om 16.00 is de online boekpresentatie van 'Landziek' van Mariëlle Selser (Querido Fosfor). Meld je nu [...]
17 mrt
17/03/2024    
14:00 - 17:00
In het kort: wij zijn niet hersteld (Long COVID, ME/CVS, POTS,…) en willen o.a. terug een kwalitatief leven, goede zorg en biomedisch onderzoek. Om aandacht [...]
Events on 29/02/2024
Events on 17/03/2024
Datum/Tijd Evenement
17/03/2024
14:00 - 17:00
Ligbetoging Brussel Long Covid, ME/cvs, POTS
,
19/04/2024
00:00
Nederlandse Long COVID Dag 2024
Recente Links