Gelderse Vallei

Type:
Willy Brandtlaan 10
6716 RP
Ede
Nederland
T: +31.(0)318 43 43 43
E: melatoninepoli@zgv.nl

De ME-polikliniek is onderdeel van de polikliniek neurologie.

De ME-polikliniek richt zich op onderzoek en behandeling van patiënten met myalgische encefalomyelitis (ME), ook wel chronisch vermoeidheidsyndroom (CVS) genoemd.

Een van de verschijnselen van deze ziekte is dat mensen slaapstoornissen hebben. De ME-polikliniek wil deze patiënten, maar ook hun behandelaars, adviseren over hoe zij het beste kunnen (leren) omgaan met slaapstoornissen en, waar mogelijk, hoe deze te behandelen. Spreekuur wordt gehouden in Veenendaal.

ME-poli Gelderse Vallei stopt.

Bron: http://www.mevereniging.nl/me-poli-gelderse-vallei-stopt  

De ME polikliniek: http://www.geldersevallei.nl/afdelingen/61/me-polikliniek van Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede neemt per 1 maart 2012 geen nieuwe patiënten meer aan.

Verpleegkundig consulente Ria van Rooij gaat met pensioen, en er staat geen opvolger klaar. Patiënten kunnen nog wel gewoon terecht voor hun slaapstoornissen, zo laat Ria weten. Daarvoor kan men zich het beste aanmelden via www.slaapstoornissen.nl of via een verwijsbrief van de huisarts. Maar de extra aanpak voor ME en chronische vermoeidheid vervalt.

Meer dan een decennium runde Ria van Rooij de Edese ME-poli, met steun van neuroloog Marcel Smits, nadat ze zelf flink was opgeknapt toen Smits haar het middel melatonine had voorgeschreven. ME-patiënten uit het hele land hebben sindsdien in Ede een slaaponderzoek ondergaan.

Op deze plaats willen wij Ria graag bedanken voor haar jarenlange inzet.

De melatoninepoli van Ziekenhuis Gelderse Vallei is gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en begeleiden van kinderen en volwassenen met langdurige inslaapstoornissen en mensen die grote moeite hebben met opstaan ‘s ochtends. 

Belangrijk: Wij onderzoeken de vraag of er een te behandelen slaapstoornis is, die de moeheid kan verklaren. Wij houden ons niet bezig met onderzoek en behandeling van de moeheid zelf.