ME(cvs) Expertise

Hier staan links naar onderzoekscentra m.b.t. ME(cvs), websites van ME(cvs)-experts wereldwijd

Het Center for Infection and Immunity wordt geleid door prof. W. Ian Lipkin aan de Columbia University in New York
In Augustus 2016 kondigde het CII hun intentie aan om geld in te zamelen om een studie van 250 patiënten en controles te financieren om het microbioom, ziekteverwekkers, proteomica, metabolomica, genetica, epigenetica en immunologie te onderzoeken.

Recente studies naar cytokinen in bloed en hersenvocht tonen sterk bewijs dat ME/cvs biologisch is.

The global professional association for medical practitioners, scientists and researchers in the field of myalgic encephalomyelitis.  The leading international experts in the field of post-viral disease and related conditions.

[Meer info op ME Centraal]

De rubriek: Chronisch Vermoeidheidssyndroom heeft momenteel GEEN BEHEERDER. Dus geen antwoord op vragen mogelijk.

Wilt u een gratis advies over Chronisch Vermoeidheidssyndroom?

Op deze website kunt u uw vraag stellen waarna ik u binnen 48 uur een professioneel, deskundig en gratis advies zal verschaffen.

Het Open Medicine Insitute wil antwoorden vinden voor diverse “onbegrepen” neuro-immunologische ziekten (ME/CVS, Lyme, MS etc.) gebruik makend van de nieuwste technieken en samenwerking (het verzamelen en het ter beschikking stellen van data en monsters). De motor achter het instititute is dr. Andreas Kogelnik. Ten behoeve van ME en CVS is een grootschalig samenwerkingsverband geïnitieerd onder de naam OMI-MERIT (ME Roundtable on Immunology and Treatment). Meer info in het Nederlands: http://www.hetalternatief.org/Research%20Projecten%20OMI%202013%201080.htm

Simmaron Research is a nonprofit organization dedicated to
advancing scientific research, potentially leading to the discovery of
diagnostic markers and effective treatments that will ultimately improve
the quality of life for people suffering from CFS/ME and related
neuroimmune disorders.

Initiatiefnemer: Dr. Daniel Peterson, 25 jaar ME/CVS expertise

The CFIDS Association of America werd in 1987 opgericht. Het werkt aan hun missie om CVS wereldwijd bekend te maken, diagnosticeerbaar, behandelbaar en te voorkomen door onderzoek te stimuleren gericht op vroege opsporing, objectieve diagnose, en doeltreffende behandeling van CVS dmv uitgebreide publieke, private en commerciële investeringen.

De SolveCFS Campaign werd in 2009 gelanceerd om deze inspanningen te bevorderen. In maart 2010 richtte men de SolveCFS BioBank op, een verzamelplaats voor bloed en weefselstalen en klinische informatie om de ontdekking van een biomarker te bevorderen.

Institute for Neuro Immune Disease

Het Whittemore Peterson Institute for Neuro-Immune Disease bestaat erin om ontdekkingen te brengen, kennis en doeltreffende behandelingen voor patiënten met ziekten die veroorzaakt worden door een verworven ontregeling van zowel het immuunsysteem als het zenuwstelsel, wat vaak resulteert in een levenslange ziekte en invaliditeit.

Hun doelstellingen

  • Patiëntenzorg verlichten en bevorderen
  • De pathofysiologie onderzoeken van neuro-immuunziektes zoals ME/CVS, fibromyalgie, atypische MS, en autisme
  • Ontwikkelen van behandelingen, diagnose en preventiestrategieën voor dit spectrum van ziektes
  • Bevorderen en ondersteunen van medische voorlichting en artsenopleiding

Edit 2016: Het WPI heeft zijn naam gewijzigd in Nevada Center for Biomedical Research. http://www.nvcbr.org is onder constructie.

De University of the Pacific heeft besloten het Pacific Fatigue Lab abrupt te sluiten.
De kopstukken (Staci Stevens, Christopher R. Snell, Mark VanNess en Todd Davenport) hebben daarom samen met dr. Daniel Peterson, een stichting opgericht, the Workwell Foundation, met met een zelfstandige praktijk in Ripon (Californie) en een “filiaal” in Incline Village.

Hun missie is zich richten op onderzoek mbt de functionele aspecten van ME/CVS. Ze willen de biologische basis begrijpen en objectief bepaalde therapeutische interventies voorzien die de levenskwaliteit van de patiënt zal verbeteren.