Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 04/10/2019
16:30

Categorieën Geen Categorieën


Boekhandel Scheltema, de Lymevereniging, de ME/cvs Vereniging en de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid nodigen je van harte uit voor:

Boekpresentatie Jim Faas: aantonen dat je ziek bent: ‘Dit is gewoon oneerlijk’

Vrijdag 4 oktober 16.30 uur

Boekhandel Scheltema

Rokin 9

Amsterdam

Jim Faas is verzekeringsarts bij het UWV bij de afdeling bezwaar en beroep. Hij heeft de afgelopen jaren naast zijn werk bij het UWV wetenschappelijk onderzoek gedaan en hij is nu gepromoveerd op dit onderzoek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Jim Faas heeft rechters geïnterviewd en tientallen jaren uitspraken en gegevens geanalyseerd. Zijn conclusie: ‘Dit is gewoon oneerlijk’. Het is voor veel arbeidsongeschikten heel lastig: voor de rechter aantonen dat ze écht zo ziek zijn als ze zelf zeggen, om van het UWV de uitkering te krijgen waar ze recht op hebben. Je hebt veel meer kans om je zaak te winnen als er een onafhankelijk medisch deskundige meekijkt, maar lang niet iedereen heeft daar het geld of de energie voor.

Het boek ‘Bruggen bouwen over de kenniskloof’ van Jim Faas is niet voor iedereen makkelijk leesbaar. Maar daar is een oplossing voor: in boekhandel Scheltema gaan de voorzitter van de Lymevereniging Fred Verdult en beleidsmedewerker van de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid Ynske Jansen Jim Faas in begrijpelijke taal interviewen over zijn onderzoek. We vragen hem ook wat zijn suggesties zijn voor patiënten die in de knel komen bij het aanvragen van een uitkering.

Er is gelegenheid om vragen te stellen tijdens de boekpresentatie. Na afloop is er een drankje en een hapje en dan kun je Jim Faas individueel spreken.

Lees het artikel in dagblad Trouw over het onderzoek van Jim Faas

De boekpresentatie vindt plaats in boekhandel Scheltema op de 5e etage. Je bent welkom van 16.00 uur. Er is een lift, er zijn rolstoelplaatsen en we kunnen een ligplaats reserveren (neem dan zelf een matje, matrasje, zitzak of zo mee). Boekhandel Scheltema is zowel met openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.

De boekpresentatie is gratis toegankelijk. Je bent van harte welkom als je je vooraf even aanmeldt:
ik meld mij aan voor de boekpresentatie

Als je vragen hebt over de boekpresentatie, stuur dan een e-mailtje naar angela.drenth@lymevereniging.nl.

Bereikbaarheid openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer kun je naar Centraal Station of naar Station Zuid en daar de Noord Zuid metrolijn nemen tot metrostation Rokin. Als je dan naar uitgang Dam loopt kom je uit bij de voordeur van boekhandel Scheltema.

Bereikbaarheid auto

Als je met de auto komt kun je parkeren voor € 1 voor de hele dag bij P+R Amsterdam Noord en daar de Noord Zuid metrolijn nemen en dan ben je zes minuten bij metrostation Rokin. Als je dan naar uitgang Dam loopt kom je uit bij de voordeur van boekhandel Scheltema. Je kunt ook parkeren in parkeergarage Q-Park Bijenkorf Amsterdam, Beursstraat 15. Dit kost € 1,80 per kwartier en dan is het nog geen vijf minuten lopen naar boekhandel Scheltema.

Boekinfo

Geef een reactie