Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 09/12/2023
13:00 - 16:30

Locatie
Creatief Kerstmarktje 12ME

Categorieën Geen Categorieën


Ook in 2023 organiseert 12ME een creatief mini-kerstmarktje op zaterdag 9 december van 13u tot 16u30. Het gaat door in de Koningin Fabiolalaan 57 te Gent. De inkom is gratis.

Ze verkopen er zelfgemaakte en ontworpen spulletjes gemaakt door patiënten met de ziekte ME/CVS* en hun naasten. Denk aan kerstkaarten, kalenders, kaarsen en kaarsenhouders, kerstboomversiering, geschilderde minicanvasjes, haakwerkjes, keramiek.

Hier doe je mooie en unieke inkopen voor de feestdagen én je steunt ook nog eens het goede doel. Want alle opbrengst gaat naar wetenschappelijk biomedisch onderzoek naar de ziekte ME/CVS. In de infostand vertellen ze je graag meer over de ernst en impact van deze ziekte en het belang van onderzoek.

Het belooft een gezellige, warme namiddag te worden. Na bezoek aan de kraampjes kan je in de aangename zetels genieten van een ruime keuze uit versgemaakte taart met een drankje.

En ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen in de kidscorner gelukssteentjes schilderen en armbandjes loomen met een kerstbedel en er is een grabbelton.

Ze tonen voor het eerst het grote gezamenlijk kunstwerk ‘langzaam maar zeker’, een groot kunstwerk dat is samengesteld met de kleine werkjes van 52 lotgenoten met ME/CVS.

Wat de toegankelijkheid voor patiënten betreft:

  • er is een rolstoelingang via de zijkant van het gebouw
  • er zal geen muziek aanstaan om de prikkels iets te beperken
  • er zijn aangename zetels en stoelen in de bar
  • er is helaas geen aparte ruimte aanwezig om je even in stilte af te zonderen
  • er kan helaas niet voor de deur geparkeerd worden, wel in de straten rondom en in de parkeergarage Gent-Sint-Pieters kan je betalend parkeren.

* ME/CVS staat voor Myalgische Encefalomyelitis/ chronischevermoeidheidssyndroom. Een invaliderende ziekte die extreme uitputting en cognitieve beperkingen veroorzaakt. Kenmerkend is dat klachten verergeren wanneer patiënten hun energiebudget overschrijden. Meer info over deze invaliderende ziekte vind je hier.

Geef een reactie