Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 29/05/2010
18:15

Categorieën Geen Categorieën


 

28 mei 2010 – Het tv-programma EenVandaag brengt morgen een reportage over XMRV en ME/CVS. Voor de uitzending, die tot stand kwam met medewerking van diverse partijen waaronder patiënten en de redactie van Ortho, is vooral gefilmd in België. Zo zal prof. dr. Kenny De Meirleir, ‘keynote spreker’ tijdens het Congres Voeding & Psyche, zijn visie geven op de betekenis van het retrovirus XMRV voor mensen met ME/CVS.

De uitzending van EenVandaag begint zaterdagavond om 18.00 uur, op Nederland 1. De XMRV-reportage is te verwachten vanaf 18.20 uur. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om te kijken, kunnen de reportage later terugzien op www.eenvandaag.nl  .

Zie ook: www.voedingenpsyche.nl  

 

 

Vermoeidheidsziekte ME, virus of tussen de oren

 

Amerikaans onderzoek wijst op virus

Zit de vermoeidheidsziekte ME/cvs tussen de oren of niet. Ja zeggen Nederlandse experts. Nee, zeggen experts uit Amerika. In Amerika zijn na jaren van onderzoek sterke aanwijzingen gevonden dat een virus ten grondslag ligt aan ME.


Dit virus breekt het immuunsysteem af waardoor bacteriën in het lichaam van patiënten explosief kunnen groeien. Vooral in de darmen. De deskundigen weten nog niet waarom, maar ze weten wel zeker dat de ziekte bedwongen moet worden met antivirale middelen en antibiotica. Nederlandse deskundigen uit het Radboudziekenhuis geloven hier niet in en behandelen met gedragstherapieën want volgens hen zit de ziekte tussen de oren. Maar virus of niet, hoe krijg je de ziekte en wie krijgt de ziekte ?

Voor meer informatie:

ME/CVS-Stichting Nederland

directeur Mary Rietdijk

035 – 6211318

Mary.Rietdijk@me-cvs-stichting.nl

Prof. dr. K. de Meirleir

Vzw Himmunitas

Tyraslaan 111

1120 Neder-over-Heembeek, Brussel

0032 2 266 87 40

info@ehmb.be

Theo Wijlhuizen/ internist

VermoeidheidCentrum Nederland bv

MC Zuiderzee Lelystad

Botter 11-38

8232 JM LELYSTAD

0320 26 77 68

info@vermoeidheidcentrum.nl

EXTERNE LINKS

Geef een reactie