Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 19/10/2010
19:30

Categorieën Geen Categorieën


 Een alternatief antwoord op de nieuwste ontwikkelingen

Door Dr. Pieter Lanoye

 

Dinsdag 12 oktober 2010 (Schilde)

Dinsdag 19 oktober 2010 (Genk)

Dinsdag 26 oktober 2010 (Deurle)

 

Inhoud

In onze gejaagde maatschappij komt vermoeidheid als ziektebeeld steeds vaker voor. Als men geen aanwijsbare oorzaak vindt voor deze vermoeidheid en een belangrijke vermindering van de hoeveelheid dagelijkse activiteiten het gevolg is, kan het zijn dat er sprake is van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS). De juiste oorzaak van het CVS is nog onbekend maar de klachten worden waarschijnlijk, onder andere, veroorzaakt door een chronisch overactief immuunsysteem en/of een verstoring van het hormonale systeem. De patiënt heeft dikwijls één of meerdere van de volgende symptomen: grieperig gevoel, spierpijnen, concentratie- en slaapstoornissen, diarree, hoofdpijn, keelpijn, ontstekingen, allergische reacties, duizeligheid, angstaanvallen en neuro-endocriene stoornissen. De mogelijkheid om deze ziekte te ontwikkelen is bij sommigen latent aanwezig. Na een bepaalde triggersituatie (virusinfectie of een langdurige periode van lichamelijke of geestelijke stress) ontwikkelen zij plotseling CVS. De diagnose van CVS is moeilijk en patiënten worden, wat klachten betreft, vaak niet serieus genomen.

 

Wat leert U

Alles over de diagnose, oorzaken en preventie van CVS en het opstellen van een uniek behandelingsplan. Mogelijke oplossingen voor het ‘Toxic Gut Syndroom’.

 

Therapeutische mogelijkheden:

Dieetbegeleiding, orthomoleculaire begeleiding, fysische verzorging, ondersteuning en versterking van het immuunsysteem, stimulering van het lymfesysteem, ontgiften van de lever, specifieke maatregelen, ondersteuning en versterking van de bijnieren, evaluatie en optimalisatie van de schildklierfunctie.

 

U krijgt een heleboel waardevolle informatie die U dadelijk in de praktijk kunt toepassen!

 

Voor wie?

Alle artsen en therapeuten die in hun praktijk te maken krijgen met CVS-patiënten. Professionelen die de laatste stand van zaken willen kennen omtrent CVS.

Spreker: Dr. Pieter Lanoye

Huisarts (diploma KU Leuven 1983). Andere behaalde diploma’s: Acupunctuur (BVGA: Belgische Vereniging Geneesheer Acupuncturisten), Chinese fytotherapie (opleiding door Dr. Sun, Dr. Bensky, Dr. Ross, Dr. Kapchuk), Westerse fyto-en oligotherapie (SBP: Société Belge de Phytothérapie), Expert in Natural Medecin (2-jarige opleiding aan Staatsuniversiteit Milaan, Faculteit geneeskunde met Dr. Solimene, Dr. Bianchi). Zelfstandige praktijk in Pellenberg met als zwaartepunten: Leaky Gut, CVS, Fibromyalgie, etc. In 2006 werkzaam bij Prof. Dr. Demeirleir, VZW Himmunitas, CVS daghospitaal in Brussel (Neder-over-Heembeek).

 

Data en locaties:

 

  • Dinsdag 12 oktober: ’s Graevenhof te Schilde – 19.30h ontvangst met broodjes – 20.00h aanvang seminarie
  • Dinsdag 19 oktober: Hotel Stiemerheide te Genk – 19.30h ontvangst met broodjes – 20.00h aanvang seminarie
  • Dinsdag 26 oktober: Auberge du Pêcheur te Deurle -19.30h ontvangst met broodjes – 20.00h aanvang seminarie

 

Meer info & inschrijven: zie bijlage

 

Energetica Natura bv

Postkantoor Sint-Niklaas 1

Postbus 148

9100 Sint-Niklaas

03/789 09 59

www.energeticanatura.com

info@energeticanatura.com

Geef een reactie