Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 15/05/2018
20:00

Categorieën Geen Categorieën


Extra voorstelling van de bekroonde ME/cvs-documentaire “Unrest”
op dinsdag 15 mei 2018
 
 
Op dinsdag 15 mei 2018 organiseert de bibliotheek van Tervuren in samenwerking met de Wake-Up Call Beweging vzw een extra voorstelling van Unrest.
*Met korte introductie door Dhr. Gunther De Bock (bestuurslid WUCB). Na de voorstelling is er mogelijkheid tot vraagstelling en wordt er dieper ingegaan op de problematiek van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (cvs).
 
www.unrest.film
 
Locatie:
CC De Warandepoort – Markt 7B, 3080 Tervuren
Aanvang 20u
Deze keer is de inkom gratis, reserveren kan maar is niet verplicht
RESERVEREN

Meer info: https://www.dewarandepoort.be/programma/film-unrest

 
Over Unrest:
Jennifer is een actieve Harvard-doctoraatsstudent, die op het punt staat te trouwen met de liefde van haar leven. Dan laat haar lichaam haar in de steek. Myaligische Encefalomyelitis (ME), ook wel Chronisch Vermoeidheid Syndroom (cvs) genoemd, is een mysterieuze ziekte waarvan sommigen nog steeds denken dat ze zich ‘tussen de oren bevindt’. In de hoop een licht te werpen op haar vreemde symptomen, grijpt Jennifer de camera en filmt de donkerse momenten die zich voor haar ogen ontspinnen terwijl ze uitgerangeerd wordt door deze ziekte. Unrest is een fijngevoelige en overtuigende persoonlijke documentaire die harder raakt dan velen zich kunnen voorstellen. Jennifer Brea’s diep-eerlijke voorstelling hiervan dwingt ons tot herdenken van het stigma rond een ziekte die miljoenen mensen treft.
 
 
De film ging in januari in wereldpremiere tijden het Sundance Film Festival 2017 en won er de Speciale Juryprijs voor editing/filmbewerking. Unrest stond op de shortlist voor de oscars. De trailer van Unrest kan je hier bekijken.

Geef een reactie