Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 24/04/2010
08:00

Categorieën Geen Categorieën


Science meets Practise

Op 23, 24 en 25 april 2010 organiseert het EUROPAEM een symposium in Würzburg (Duitsland) over Neuro-endocriene stoornissen en chronische immunologische ziektebeelden.

Het EUROPAEM is de Europese Academie voor Milieugeneeskunde en zet zich sinds 2003 in voor de voorlichting en opleiding van artsen en therapeuten op dit vakgebied. Er zullen veel interessante sprekers komen (19 sprekers uit verschillende landen) en er zal zowel over diagnostische als therapeutische mogelijkheden worden gesproken.

Het thema van dit symposium is neuro-endocriene-immuunstoornissen, en de keuze voor dit onderwerp ligt in het feit dat er steeds meer publicaties komen over de relatie tussen chronische ziektebeelden, genetische gevoeligheid en blootstelling aan giftige stoffen in de omgeving (milieu).

Het EUROPAEM heeft met de keuze voor deze artsen en professoren voor dit symposium zorgvuldige afwegingen gemaakt zodat u werkelijk kunt profiteren van de huidige wetenschappelijke stand van zaken. De presentaties zijn van een hoog niveau.

Tijdens dit symposium komen o.a. de volgende sprekers aan het woord:

  • Prof. PhD. Martin Pall, Washington State University USA (schrijver van “Explaining unexplained illnesses” over de NO/ONOO- cyclus en mitochondriopathie)

    Klik hier voor meer info zijn toer doorheen Europa

  • Prof. med.Thomas Müller, Klinik voor Neurologie, Berlijn, Duitsland
  • Prof. Dr. John G.Ionescu, arts van Specialklinik Neukirchen, Duitsland
  • Prof. Charles Sultan, over de relatie hormonen-immunologie, Montpellier, Frankrijk
  • Dr. Jean Munro, Breakspear Hospital, Hertforshire, Engeland
  • Dr. rer.nat.E.Schnakenberg, Institut Für Pharmakogenetik und genetische Disposition, Langenhangen, Duitsland

Bovenstaande is slechts een selectie van de indrukwekkende lijst medici (en tandartsen) uit diverse landen.

Er zal door een aantal sprekers dieper worden ingegaan op de laboratorium-onderzoeken die nuttig kunnen zijn bij het opsporen van oxidatieve stress, nitrosatieve stress en mitochondriopathie.

Een aantal ziektebeelden die hiermee in verband staan, zoals ME, MS, MCS (Multiple Chemical Sensitivity) en de ziekte van Alzheimer komen ook aan de orde. (deels in casuïstieken)

Op zondag 25 April zal vooral gesproken worden over de therapeutische mogelijkheden die er bestaan voor chronische Multisysteemziekte zoals chelatie therapie, dieet en supplementen en hyperthermie..

Kortom het is een symposium wat u echt niet wilt missen als u op de hoogte wilt zijn van de huidige stand van zaken op het gebied van neuro-endocriene en immunologische stoornissen.

Voor artsen en therapeuten zal er veel informatie te vinden zijn en de uitwisseling met vakgenoten op internationaal niveau heeft zeker veel te bieden. U kunt ervoor kiezen om 1 of meerdere dagen te participeren. De bijeenkomst op vrijdag 23 april is in het Duits en er zal die dag, bij uitzondering, geen vertaling zijn!

Graag wil ik dit symposium dan ook van harte bij u aanbevelen!

Cathalijne Zoete

Stichting MS Remedies

Bredenhorst 75

7414 HC Deventer

Geef een reactie