Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 07/07/2006
16:00

Categorieën Geen Categorieën


Jaarlijkse contactdag voor CVS- en FIBROMYALGIE
– OP VRIJDAG 7 JULI OM 16 UUR – D’IEFTE DEERLIJK –

Veerle Ornelis-Derammelaere organiseert voor het vierde opeenvolgende jaar een INFODAG voor lotgenoten, dit jaar in ontmoetingscentrum D’IEFTE, Hoogstraat te Deerlijk, op VRIJDAG 7 JULI OM 16 uur.

Je krijgt er positieve tips en ervaringen te horen, nieuwe therapiën die mensen gestart zijn, voorstelling nieuwe therapie met infraroodstralen, verslag van de werelddag CVS/Fibro van 13 mei in Antwerpen. Als thema dit jaar werd geopteerd voor “de actuele methodes om het lichaam inwendig te reinigen en te ontgiften”. We zijn benieuwd, of de diverse produkten die de groep vorig jaar gratis meekregen, ook bij hen een positieve werking heeft en luisteren naar hun verslag. Vorig jaar kwamen 206 mensen naar deze bijeenkomst vanuit alle hoeken van het land. Niet enkel Vlamingen, maar ook de streek van de Kust, Antwerpen en Limburg waren goed vertegenwoordigd. Iedereen trok ondanks de pijn, toch met een lachend gezicht naar huis.

Veerle werd vorig jaar genomineerd voor “DePluim2005”, een initiatief van regionale tv-zender WTV, in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting, als dank voor hulp aan lotgenoten. Dit was een prima gelegenheid om de ziekte nog eens in de kijker te plaatsen. Maar voor haar ook een opsteker van die vele mensen die ze soms dagelijks te woord staat met raad en daad. Na de reportage kwamen tientallen oproepen en vragen van nieuwe mensen die de reportage gezien hadden.

Dit jaar werd ze lid van het nieuw opgestarte cvs-fibro-actiecomité en zetelde ze (werelddag CVS-FIBRO op 13 mei) in het panel in Antwerpen (samen met 2 lotgenotes en Prof. Kenny DeMeirleir), en sprak ze de 630 aanwezigen in Antwerpexpo toe over eigen ervaringen met de ziekte fibromyalgie en over de oneerlijkheid die er momenteel nog altijd heerst door het niet erkennen van de ziekte, die maar al te gauw als depressie op een doktersverslag komt te staan. Ze kreeg daarbij de hulp van moderator Luk Saffloer (zelf fibromyalgiepatiënt) die het gebeuren perfect in goede banen leidde.

Inschrijven kan tot 20 juni door te bellen op 056 70 32 45 (enkel tussen 12 u en 16 u)
Betaling vooraf, 5 Euro per persoon, aantal plaatsen beperkt, voorbehouden plaatsen per streek. Uitverkochte zaal verwacht, geen betalingen toegelaten aan de deur.
Inschrijven kan ook via mail : ornelisnico@hotmail.com
Rolstoelgebruikers welkom, de meeting gaat door op het gelijkvloers !

Geef een reactie