Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 20/02/2007
21:15

Categorieën Geen Categorieën


Kliniek tegen burn-out

Burn-out is de ziekte van de toekomst. En daar speelt een dokter Peter Aelbrecht handig op in.

‘Ik was zo ziek dat ik er zelfs m’n auto en m’n huis voor had willen verkopen.” Vertelt Erik Huskens. Erik is financieel directeur bij een groot bedrijf maar zit momenteel thuis met een burn-out. Z’n vrouw Alexandra leed aan een depressie en angstneuroses. “Er bestaat veel onbegrip rond dit soort problemen. Maar dit is niet op te lossen met wandelingetje in het bos.” Ze trokken dan ook naar de Groenhoven clinic in Oost-Vlaanderen, die vooral mensen met burn-out en chronisch vermoeidheidssyndroom behandelen.

Deze kliniek is nog maar vier maanden open er is al een wachtlijst van 150 personen. Mensen van over heel Europa komen afgezakt naar de kliniek van dokter Peter Aelbrecht. Het is de énge in zijn soort in heel de Benelux. “Burn-out en chronisch vermoeidheidssyndroom zijn dé ziekten van onze tijd. Bijna iedereen heeft te maken met stress, stress en nog eens stress.” Dokter Aelbrecht kreeg jaren geleden zelf een burn-out en toen is het idee ontstaan om een centrum te openen waar zowel artsen, psychologen, osteopaten en voedingsdeskundigen een patiënt begeleiden. Wie wil kan ook een esthetische ingreep ondergaan.

“Eerst doen we een bloed- en urineonderzoek en zoeken we de oorzaak van het energietekort.” Op basis van de resultaten krijgt de patiënt medicatie, een nieuw dieet en voedingssupplementen. Eventueel aangevuld met een psycholoog of osteopaat.” “Ik zou niet zeggen dat onze aanpak revolutionair is. Het is gewoon werken vanuit een wetenschappelijke achtergrond met een gezonde dosis verstand en met voldoende tijd en aandacht voor de patiënt.”

Jan Graré was ten einde raad toen hij bij dokter Aelbrecht aanklopte. ‘ Ik leed aan volledige slapeloosheid, ik had gewrichtspijnen en darmproblemen. Als ik op dezelfde weg was voortgegaan was ik een totale last geweest voor de maatschappij.” Volgens Dokter Aelbrecht is Jan een typisch geval van energietekort. ‘Toen mijnheer hier binnenkwam leefde hij niet, hij sleepte zich door de dagen. Nu kan hij weer normaal functioneren en werken.”

80% van de patiënten is vrouw. Vooral vrouwen tussen de dertig en de veertig raken door de combinatie werk- gezin oververmoeid.

Link naar de Groenhoven clinic en pagina over ‘energy’

Zie ook Forum discussie

Geef een reactie