Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 12/05/2019
13:00

Categorieën Geen Categorieën


 
Van 13u tot 17u in de oude brandweerkazerne in Gentbrugge, Peter Benoitlaan 78-80. Gratis.
 

Deze expositie bevat werken van personen met de ziekte ME/cvs en hun naasten. De kunstenaars nemen je mee in hun belevingswereld en houden ook de kijker een spiegel voor. Kunst is voor velen van hen een uitingsvorm en ventiel in het omgaan met het verlies van hun mogelijkheden en de zoektocht naar een aangepast bestaan. Er is werk te bezichtigen van kunstschilders, fotografen, dichters, glaskunstenaars, bloggers, tekenaar, textielkunstenaar, illustrator, mixed-media artiest, stenenschilder en een keramist. Ook zal er een gezamenlijk object tentoongesteld worden waar meer dan 30 personen met ME aan bijgedragen hebben.

Het doel van deze expo is om mensen kennis te laten maken met de ziekte ME en om kunstenaars met ME een kunstig platform te geven. De expo is een pop-up evenement van één dag. Het zou daarom kunnen dat het wat minder strak en gestroomlijnd is dan dat je gewend bent. De locatie, de oude brandweercentrale is ook een wat alternatievere, karaktervolle oude setting. Maar de visuele boodschap van deze kunstenaars op wereld-ME-dag is daardoor niet minder krachtig.

Voor de huis- en bedgebonden personen met ME die niet aanwezig kunnen zijn, maar ook graag een kijkje nemen, zullen we de dag nadien op onze facebookgroep een fotocollage plaatsen.

Link naar facebook-event: https://www.facebook.com/events/2305834226367386/

Deze expo is een samenwerking met WUCB (sponsoring
zaal) en ME-vereniging (ontwerp affiche).

Geef een reactie