Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 23/03/2018
20:00

Categorieën Geen Categorieën


Tijdens de 14e editie van het Internationaal Documentaire Festival Docville te Leuven van 21 tot 29 maart 2018 wordt in samenwerking met de Wake Up Call Beweging op vrijdag 23 maart om 20u de ME/cvs-documentaire Unrest vertoond in Cinema Zed (Aula Vesalius). Deze bekroonde documentaire wordt om 22u gevolgd door een tafelgesprek over de complexe problematiek rond ME/cvs. Gastsprekers zijn de Nederlandse Dr. Jim Faas (verzekeringsarts en jurist) en Prof. Dr. Frank Comhaire (UGent), gemodereerd door Gunther De Bock van de Wake Up Call Beweging.

Grijp deze unieke kans om de screening en het bijbehorend tafelgesprek bij te wonen, en nodig aub ook artsen, paramedici, psychologen, studenten, familie, vrienden, buren, ‘onwetenden’ uit…Wil deze post graag zoveel mogelijk delen om meer ruchtbaarheid te geven aan de ziekte.

Namens de Wake Up Call Beweging

Fibromyalgie en ME/CVS zijn nog steeds voor velen, inclusief dokters, onbekende aandoeningen. Al te snel wordt verwezen naar psychologische ondersteuning zonder dat dit de patiënt helpt. De regisseur, gefrustreerd door het uitblijven van efficiënte medische behandeling, filmt zichzelf in haar lange weg naar beterschap en gaat op zoek naar lotgenoten.

Voor het chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) bestaat nog steeds geen symptoombestrijdende behandeling. Patiënten moeten vaak opboksen tegen heel wat vooroordelen, bv. dat hun ziekte puur psychologisch van aard zou zijn. Zo ging het ook bij Jennifer, die uit pure frustratie haar lijden dan maar op camera vastlegde en algauw stuitte op een wereldwijd netwerk aan slachtoffers. Het is bij hen dat Jennifer de kracht vond om een volwaardige film af te werken. Nu brengt zij met Unrest niet alleen een eerbetoon aan haar inspirerende lotgenoten maar weet ze ook eindelijk meer bewustzijn te creëren bij de buitenwereld. Unrest werd letterlijk vanuit een ziekbed geregisseerd. Aan de hand van allerhande technologische snufjes wist Jennifer vanop afstand live met haar camerateam te communiceren. Die beelden worden aangevuld met een videodagboek gefilmd op Jennifers iPhone, waarin ze de kijker op de meest intieme manier deelnemer maakt van haar ervaringen. De film won de Speciale Juryprijs voor Documentaire-editing op Sundance en stond op de shortlist van de Oscars.

De vertoning wordt gevolgd door een DOCVILLE+ panelgesprek over CVS en fibromyalgie. I.s.m. de Wake-up call beweging. 

Koop tickets

Vrijdag 23 maart 20u – Aula Vesalius

Filminfo

REGIE Jennifer Brea

VK, VS

2017 98 min.

Engels gesproken

Ondertiteling: Nederlands

PROGRAMMA-ONDERDEEL

Spectrum

Credits

Regie

Jennifer Brea

Producent

Jennifer Brea, Alysa Nahmias, Lindsey Dryden, Patricia E. Gillespie

Cinematografie

Sam Heesen, Christian Houge Laursen

Montage

Emiliano Battista, Kim Roberts

Muziek

Bear McCreary


Chronisch vermoeidheidssyndroom & fibromyalgie – a time for Unrest

 

Een diepgaand gesprek over de complexe problematiek rond het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) en enkele hoopgevende pistes die worden bewandeld in de zoektocht naar een oplossing.

Fibromyalgie en ME/CVS zijn nog steeds voor velen, inclusief dokters, onbekende aandoeningen. In sommige landen (zoals Denemarken) staan ze als puur psychosomatische aandoeningen geklasseerd, terwijl men in andere landen intensief blijft zoeken naar een symptoombestrijdende behandeling.

Tijdens het panelgesprek wordt dieper ingegaan op de complexe problematiek die ME/CVS met zich meebrengt. Een overzicht van de wetenschappelijke stand van zaken en enkele hoopgevende pistes wordt meegegeven.

I.s.m. Wake-up Call Beweging (belangenvereniging ME/CVS en Fibromyalgie).

 

In aanwezigheid van dokter Jim Faas (Nederland) en Professor dr. em. Frank Comhaire (UGent), gemodereerd door Gunter De Bock (WUCB).

Koop tickets

Tafelgesprek gaat door op vrij 23.03 om 22:00 in Aula Vesalius

DOCVILLE+ bijwonen is gratis.

Extra info

In aanwezigheid van Gunter De Bock (Wake Up Call Beweging), gerechtsarts Jim Fass en Professor dr. em. Frank Comhaire (UGent).

 


Praktisch

Docville Fimfestival gaat door in:

Cinema ZED
Andreas Vesaliusstraat 9c
3000 Leuven

Voorstelling Unrest is in zaal ‘Aula Vesalius’ (auditorium KU Leuven)

Aanvang vd film: 20u. (panelgesprek 22u)

Inkom: 8.5€ (panelgesprek gratis)

Bereikbaarheid: via de Andreas Vesaliusstraat en de ondergrondse parking in de Brabançonnestraat.

Hoofdingang: aan de Andreas Vesaliusstraat. De hoofdingang is niet rolstoeltoegankelijk, omwille van trappenpartij.

Rolstoelingang: aan de Andreas Vesaliusstraat, naast de trappenpartij is een lift die toegang geeft tot de foyer en de aula.

Onthaal: er is geen onthaal aanwezig. Er is een  balie van cinema ZED in de foyer, deze is bemand tijdens de filmvoorstellingen.

Lift: er is een lift naast de trappenpartij die toegang geeft tot de foyer en de aula. In de ondergrondse parking is er ook een lift die toegang geeft tot het binnenplein.

Aangepast sanitair: op niveau 91 en 92, bereikbaar met de lift.

Openbare parking: meer informatie over parkings binnenstad Leuven.

Parking KU Leuven: er is een ondergrondse parking met slagboom, ingang via de Brabançonnestraat.

Aangepaste parkeerplaats KU Leuven: er zijn 7 aangepaste parkeerplaatsen in de ondergrondse parking. Om van de aangepaste parkeerplaatsen naar de foyer/aula te gaan, dient men de lift te nemen, deze komt uit op het binnenplein. Hier kan men vervolgens de lift aan de Andreas Vesaliusstraat nemen om de foyer/aula te bereiken.

Parkings van KU Leuven die hier worden getoond, zijn enkel te gebruiken mits geldige toegangskaart. Meer informatie over bezoekersparkings en KU Leuven parkeer- en toegangsbeleid.

Toegankelijkheidsplan Vesalius Aula

Meer info: https://www.kuleuven.be/kulag/nl/gebouw/111-01 


Programmafolder Docville

Unrest op p. 30-31

https://www.me-gids.net/files/documents/Unrest_Docville_2018_programmafolder.pdf           


Lees ook van Dr. Jim Faas

Lees ook i.v.m. Prof. Dr. Comhaire

Lees ook i.v.m. Unrest

Geef een reactie