Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 16/10/2010
14:00

Categorieën Geen Categorieën


Download de folder HIER.

Het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) staat bekend als een ernstige, vaak invaliderende aandoening met meerdere symptomen.

De Liberale Mutualiteit West-Vlaanderen heeft sinds 1998 een engagement genomen tegenover de CVS-problematiek en de CVS-patiënten.

Wij hebben een informatieopdracht enerzijds en een erkenningsopdracht anderzijds. Wij weten door ervaring dat moeilijkheden die CVS-patiënten ervaren, een zo duidelijk mogelijk antwoord verdienen.

Programma

 13u30 Ontvangst
 14u  Verwelkoming in inleiding door dhr. Danny Jamart, algemeen directeur Liberale Mutualiteit West-Vlaanderen
 14u10  Voorstelling sprekers door mevr. Celina Van Pottelberghe, maatschappelijk assistente, supervisor Dienst Maatschappelijk Werk en Regionaal Dienstencentrum van LM West-Vlaanderen
 14u15

 “Het nut van een slaaponderzoek bij het nazicht van chronische vermoeidheid”

dr. Kristof Verhoeven, neuroloog verantwoordelijke van het slaapcentrum AZ Sint-Jan Brugge

 14u35  “Moe of vermoeid, CVS gewikt en gewogen”

dr. ir. Luc Lambrecht, internist Gent-Aalst

 14u55  “De positie en de betekenis van de huisarts binnen de CVS-problematiek”,

dr. Eddy De Moerloose, huisarts Brugge

 15u15  PAUZE (schriftelijke vraagstelling mogelijk)
 16u  “Hulpverlening voor CVS-patiënten: een uitdaging voor de dienst gezinszorg”

Louis Philippe Scholts, Solidariteit voor het Gezin, directeur Welzijn

 16u20  “CVS en handicap – ondersteuning vanuit het VAPH”

dr. Jan Stevens, directeur-arts VAPH-Brussel (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap)

 16u40  debat, moderator: dr. ir. Luc Lambrecht, sprekers en assessoren

antwoorden op gestelde vragen van CVS-patiënten, huisdokters

Assessoren

  • dhr. Geert Meersdom, voorzitter CVS-contactgroep, begeleidingsverpleegkundige en ervaringsdeskundige
  • mevr. Celina Van Pottelberghe, maatschappelijke assistente, supervisor

Waar

Auditorium De Biekorf. Op wandelafstand van de Markt en naast de ondergrondse parking “De Biekorf”. Rolstoeltoegankelijk, verwittigen bij inschrijving.

Inschrijven

Inschrijven vóór 12/10/’10 via mail op actie@lmwvl.be (CVS + naam/adres/telefoon/aantal personen vermelden) of op 050 45 01 00.

Vragen

Vragen worden behandeld na de pauze. Deze kunnen nu al doorgestuurd worden naar Vanpottelberghe.C@lmwvl.be  of per post naar LMWVL, t.a.v. mevr. C. Van Pottelberghe, Revillpark 1, 8000 Brugge.


Meer over het ziekenfonds de Liberale Mutualiteit en hun inzet voor ME/CVS-patiënten:

De Liberale Mutualiteit West-Vlaanderen wenst in 2010 de CVS-­problematiek nog meer onder de aandacht te brengen en ­beschouwt dit als een prioriteit voor haar werking. LM zal trachten om de ­verschillende zelfhulpgroepen onder één vleugel te krijgen zodat met vereende krachten duidelijker signaal kan gegeven worden aan de overheidsverantwoordelijken en de politiek. CVS kan genezen worden. Het is dus in onze ogen geen ?syndroom?.

 LM West-Vlaanderen geeft het signaal aan de overheid: stop met de referentiecentra en geef de huisarts een belangrijke rol in de begeleiding van de patiënt. Niet alleen het medisch luik maar ook de sociale gevolgen omwille van de ziekte moet worden fijn getuned in een apart zorgproject. Er is werk aan de winkel en LM zet haar schouders eronder!

  • Daarom betaalt de LM CVS-patiënten bovenop de tussenkomst vanuit het RIZIV, een jaarlijkse tussenkomst van  350 euro.
  • Evenals hebben CVS-patiënten die lid zijn recht op tussenkomst in de kosten van ziekenvervoer in het kader van de behandeling van CVS.
  • Ook voor kinderen met CVS heeft de LM oog:

Voor ouders is het niet altijd eenvoudig om onmiddellijk zelf tijd te maken voor de verzorging van hun zieke kinderen. Zeker voor ouders met een drukke baan of een eigen zaak kan dat voor onverwachte grote organisatorische moeilijkheden zorgen.

Om daaraan tegemoet te komen organiseert de Liberale Mutualiteit in samenwerking met Solidariteit voor het Gezin (Sloebercity) een GRATIS oppasdienst voor zieke kinderen tussen 0 en 14 jaar.

Gratis opvang is mogelijk tot maximaal 10 dagen per jaar, rekening houdend met een maximum van 3 dagen per ziektemelding en beperkt tot 9 uren per dag. Een medisch attest is noodzakelijk.

Kinderen van wie de ouder(s) lijd(t)en aan het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) kunnen ook op deze oppasdienst beroep doen.

Geef een reactie