Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 17/11/2016
13:00

Categorieën Geen Categorieën


Dr. en patiënte Annemie Uyttersprot zal een TED-lezing geven op 17 november in Leuven in het kader van het hoofdevenement Utopia 2016 .

“Mijn beperkte pogingen om iets te veranderen zijn op niets uitgelopen. Ik heb een poging gedaan om een LOK over CVS op te zetten: maar geen interesse. Ik ben langsgegaan bij de VUB, bij Dr Noppen en Prof Velckeniers: een beetje geïnteresseerd, maar geen geld voor iets nieuws. Nieuwe wetenschap mag hier niets kosten. Ik wil ook nog  buiten mijn comfort zone stappen door een TED-lezing te geven over een mogelijke oplossing.”  

(Bron: Begrafenis van de PACE-studie)

ANNEMIE UYTTERSPROT
Dr. Anne Marie Uyttersprot, 62, leeft en werkt in Vilvoorde. Zij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Gent, studeerde af in 1978, en specialiseerde zich in psychiatre, neurofysiologie, en neurologie in Leiden en Gent (’78 – ’85). 

Ze deed consultaties in Tielt, West-Vlaanderen, en werkt momenteel in het AZ Jan Portaels in Vilvoorde, waar ze patiënten met ME/CVS, fibromyalgie en neuro-immunologische ziekten ziet.

Dr. Uyttersprot is ook psychiater voor de Rechtbank in Leuven sinds 2008, en was lid van de Commissie voor de Bescherming van de Maatschappij sinds 2012 tot het einde van dit jaar.

Naast medisch expert is zij ook een patiënt wat haar een uniek inzicht heeft in ons medisch systeem en hoe wij het naar een hoger niveau kunnen brengen.

Geef een reactie