Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 23/06/2009
13:30

Categorieën Geen Categorieën


De Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid organiseert dinsdag 23 juni aanstaande een informatiemiddag in Hengelo. Tijdens deze middag komen ME/CVS-patiënten, de Steungroep en het UWV Hengelo samen om de problematiek betreffende keuringen van ME/CVS-patiënten te bespreken. Volgens de Steungroep is er kritiek op de wijze waarop UWV Hengelo de arbeidsongeschiktheid van mensen met ME/CVS keurt.

Doelgroep:

ME/CVS-patiënten en hun begeleiders en hulpverleners die te maken hebben met WIA, WAJONG, WAO of WAZ. 

Sprekers:

  • Edwin Khoe, manager verzekeringsarts UWV-Hengelo, is uitgenodigd om te vertellen over wat er is gebeurd naar aanleiding van de bijeenkomst in september en hoe het UWV arbeidsongeschiktheid bij ME/CVS beoordeelt.
  • Ynske Jansen van de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid over de actuele stand van zaken met betrekking tot de keuringen en het keuringsprotocol CVS.
  • Mr. Sjoerd Visser, advocaat met veel ervaring met onder andere ME/CVS- en fibromyalgiezaken, geeft informatie over herziening en bezwaar en beroep tegen beslissingen van het UWV.  

Er is ruime gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen.  

Oproep: Bundeling van klachten

Ter voorbereiding van de bijeenkomst willen we graag zoveel mogelijk klachten van ME/CVS-patiënten over UWV Hengelo verzamelen. Het UWV wil namelijk alleen nog met de Steungroep over individuele gevallen (mensen) praten in het kader van klachtenprocedures. Hiertoe willen wij op de bijeenkomst van de 23ste zoveel mogelijk klachten gebundeld aanbieden. Ons motto is hierbij: bundeling van krachten door bundeling van klachten.Wij vragen u daarom om een korte brief te schrijven over uw klachten over UWV Hengelo en die, voor 15 juni, naar ons te sturen. Om dat te vereenvoudigen hebben we een voorbeeldbrief bijgevoegd. U kunt dit verzoek en het voorbeeld ook doorgeven aan anderen. Hoe meer serieuze klachten, hoe beter!

Daarnaast hopen wij dat u zich aanmeldt voor de bijeenkomst van 23 juni in Hengelo om daar door uw aanwezigheid aan het UWV wilt laten zien dat ME/CVS-patiënten toch echt serieus genomen moeten worden.

Geef een reactie