Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 16/04/2024
15:30 - 16:45

Categorieën Geen Categorieën


16 april 2024
Tijdens dit webinar vertellen we u meer over lopend onderzoek naar ME/CVS. Ook blikken we vooruit op het vervolg van het onderzoeksprogramma ME/CVS en bespreken we welke kansen samenwerking op het gebied van onderzoek naar andere post-acute infectueuze syndromen (PAIS) biedt.

Inschrijven

Het is nog niet bekend wat de ernstige, chronische ziekte ME/CVS veroorzaakt. Dat maakt het behandelen van deze ziekte lastig. Binnen het onderzoeksprogramma ME/CVS financiert ZonMw onderzoeken die duidelijker moeten maken wat ME/CVS veroorzaakt, zodat effectieve behandeling in de toekomst mogelijk wordt.

Over het ME/CVS-webinar

Inmiddels zijn de eerste onderzoeken van start gegaan. Tijdens dit webinar vertellen ME/CVS-onderzoekers meer over wat zij hopen te bereiken, en hoe samenwerking in consortia een doorbraak sneller dichterbij kan brengen. Verder staan de verhalen van patiënten centraal: wat betekent ME/CVS voor hun dagelijks leven, waar lopen zij tegenaan en wat hopen zij dat onderzoek voor hen verandert? Tot slot blikken we tijdens het webinar vooruit: welke kansen biedt samenwerking op het gebied van onderzoek naar andere post-acute infectueuze syndromen (PAIS)? En welke subsidiemogelijkheden komen eraan binnen het onderzoeksprogramma ME/CVS?

Voor wie?

Het webinar staat open voor iedereen die interesse heeft in onderzoek naar ME/CVS of zelf met ME/CVS te maken heeft in het dagelijks leven. Het webinar is met name interessant voor patiënten en hun naasten, onderzoekers op het gebied van post-acute infectueuze syndromen zoals ME/CVS, long-COVID, Q-koorts en Lyme, zorgprofessionals en beleidsmakers.

Het programma

Het webinar vindt plaats tussen 15:30 uur en 16:45 uur. Het programma is online te volgen via WebinarGeek. De precieze invulling van het programma volgt zodra hier meer over bekend is. Inschrijven kan via een apart inschrijfformulier.

https://www.zonmw.nl/nl/agenda/webinar-onderzoeksprogramma-mecvs 

Geef een reactie