Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 05/02/2010
10:00

Categorieën Geen Categorieën


VOORAANKONDIGING

Kwaliteit van de medische beoordeling van arbeidsongeschiktheid

De beoordeling van arbeidsongeschiktheid van mensen met ME/CVS staat regelmatig ter discussie, bij verzekeringsartsen, patiënten en andere betrokkenen. Verzekeringsartsen vragen zich af in hoeverre en hoe zij rekening moeten houden met klachten als vermoeidheid en concentratieproblemen. Patiënten vragen zich af hoe zij kunnen bewijzen tot welke beperkingen ME/CVS in hun geval leidt.

Ook na het van kracht worden van het verzekeringsgeneeskundig protocol CVS op 1 januari 2008 zijn er veel onzekerheden gebleven. Uit de resultaten van het project Protocol in Praktijk* van de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid komt een groot verschil naar voren tussen de visies van patiënten en de oordelen van verzekeringsartsen, bijvoorbeeld over een haalbare arbeidsduur.

Op vrijdag 5 februari 2010 wordt dit project afgesloten met een werkconferentie. U kunt deze datum alvast in uw agenda noteren.

Tijdens deze conferentie worden de resultaten van het project gepresenteerd. Centraal staat de vraag hoe verantwoord oordelen bij ME/CVS mogelijk is. Aan de deelnemers de uitdaging met antwoorden te komen

De conferentie is bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij ME/CVS-patiënten en de beoordeling van hun ziekte, beperkingen en mogelijkheden: verzekeringsartsen, bedrijfsartsen, medische en paramedische behandelaars, onderzoekers, rechtshulpverleners, beleidsmakers, politici, belangenbehartigers, patiënten en patiëntenvertegenwoordigers. Ieder wordt gevraagd om vanuit eigen ervaring en deskundigheid een inbreng te leveren.

Dagvoorzitter: Gerard Muller

Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelding is vereist. De toegang is gratis. Wilt u een uitnodiging per post ontvangen, geef dan uw naam en adres door via info@steungroep.nl, of telefoon 050 549 29 06 o.v.v. ‘Werkconferentie 5 februari’. U kunt zich desgewenst ook alvast aanmelden.

*Het project Protocol in praktijk wordt gefinancierd door Stichting Instituut GAK

Forumdiscussie

Geef een reactie