Steun ME

Overheidsgeld is vaak ontoereikend of bijna onbestaande voor (biomedisch) onderzoek naar ME en CVS en daarom is uw steun hard nodig!

Concreet investeert de National Institutes of Health (NIH) in 2014 slechts $ 5 per patiënt  voor onderzoek naar ME/CVS! Ter vergelijking: er wordt $ 415 pp. geïnvesteerd in depressie, $ 1000 pp. in diabetes en $ 2900 pp. in AIDS.

Daarom zien wetenschappers zich genoodzaakt zich te wenden tot het grote publiek om donaties te vragen om biomedisch onderzoek naar ME en CVS te kunnen doen.

Hieronder vindt u een niet-limitatieve lijst van crowdfunding campagnes voor specifieke onderzoeksprojecten of expertisecentra die onderzoek verrichten naar ME en CVS, of initiatieven die geld inzamelen voor biomedisch onderzoek.

Doneer voor ME en help zo het onderzoek vooruit!

Lees ook:

 

Lijst van initiatieven

Klik op het logo of de titel om het desbetreffende initiatief te bezoeken. Om rechtstreeks naar de donatiepagina van een project te gaan, klik op de oranje “doneer” knop.

 Bateman Horne Center

Dr. L. Bateman en Suzanne Vernon willen het verschil maken voor patiënten met ME/CVS en/of fibromyalgie door empowerment van patiënten met informatie, het bevorderen van onderzoek naar diagnose en behandeling en de klinische zorg te verbeteren.

The Center for Infection and Immunity

Steun het baanbrekend onderzoek van Dr. Ian Lipkin en Dr. Hornig aan de Columbia Universiteit. Recente studies naar cytokinen in bloed en hersenvocht tonen sterk bewijs dat ME/cvs biologisch is.

CURE-ME

CURE-ME is de ME/CVS onderzoeksgroep aan the London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM). Hun onderzoek focust zich op het beter herkennen, diagnose en behandeling van ME/CVS en leidde hierbij in 2011 tot de ontwikkeling van een Britse biobank van ME/CVS-stalen, de eerste in Europa!

Massachusetts General Hospital

Dr. Michael VanElzakker zal een kleine studie doen waarbij er hersenscans van ME-patiënten gemaakt zullen worden m.b.v. een MRI/PET-scanner om neuro-inflammatie, voor en na inspanning in beeld te brengen.

ME Research UK

ME Research UK is een Britse stichting met als belangrijkste doel wetenschappelijk onderzoek te financieren naar de oorzaken, gevolgen en behandelingen van ME/CVS. De eerste uitgereikte £ 1 miljoen vertegenwoordigt 35 specifieke biomedische projecten, waarvan de resultaten gepubliceerd zijn als 58 peer-reviewed papers van o.a. Drs. Kerr, Newton, Blomberg, Nijs, Stein.

Institute for Neuro-Immune Medicine

Het instituut o.l.v. Prof. Dr. Nancy Klimas is betrokken bij baanbrekend translationeel onderzoek in complexe immuunstoornissen en behandelingen voor deze (ME)-patiënten.

Nevada Center for Biomedical Research

Het voormalige Whittemore Peterson Institute doet innovatief medisch onderzoek naar de ziekteprocessen van ME/cvs, multiple sclerose (MS), auto-immuniteit en autisme.

Open Medicine Foundation

 De Open Medicine Foundation wil onderzoek naar ME/cvs versnellen. Hun wetenschappelijke adviesraad bestaat uit 2 Nobelprijswinnaars. 12ME heeft een Trooperpagina aangemaakt waardoor je door online te shoppen OMF steunt. 

  

Open Medicine Institute

Het Open Medicine Institute wil antwoorden vinden voor diverse “onbegrepen” neuro-immunologische ziekten (ME/CVS, Lyme, MS etc.) gebruik makend van de nieuwste technieken en samenwerking. De motor achter het instituut is dr. Andreas Kogelnik. De Open Medicine Foundation heeft daarom het ambitieuze ‘End ME/CFS Project’ gelanceerd.

Simmaron Research

De missie is om pilot studies uit te voeren die een sleutelrol spelen in de diagnose en behandeling van ME/CVS en andere neuro-immuunziekten. Initiatiefnemer: Dr. Daniel Peterson, 25 jaar ME/CVS expertise

Stanford Medicine ME/CFS Initiative

Het team van Prof. José Montoya doet veel biomedisch onderzoek naar ME/cvs (vb. neuro-endocrien, biomarker via MRI, pathogenen, genexpressie, immuunsysteem)

Workwell Foundation

Hun missie is zich richten op onderzoek m.b.t. de functionele aspecten van ME/CVS. Ze willen de biologische basis begrijpen en objectief bepaalde therapeutische interventies voorzien die de levenskwaliteit van de patiënt zal verbeteren. Kopstukken zijn Staci Stevens, Christopher R. Snell, Mark VanNess en Todd Davenport. Ze zijn vooral bekend om hun tweedaagse inspanningstest als bewijs voor PEM.

http://youtu.be/eZkoKObgvfs
Het geld dat besteed wordt aan medisch onderzoek naar ME en CVS gevisualiseerd. | youtu.be/eZkoKObgvfs

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
Geen Evenementen
Recente Links